Städer att resa till i USA

Det finns ett tjugotal städer i USA som är större än Stockholm och flera av dem är attraktiva turistmål. Många städer har dessutom fantastiska omgivningar och det finns till exempel många nationalparker som är värda ett besök. New York är USA:s största stad och dit flest svenskar reser. Andra mycket populära områden är Florida och Kalifornien som båda passar mycket bra för en roadtrip. Kanske en tur till Las Vegas?

USA:s största städer

Snart kommer det troligtvis finnas 50 städer i USA med över en miljon invånare. Just nu är det 42 sådana städer. Här kan du se en lista på USA:s 50 största städer.

Intressanta städer

Time Square Manhattan New York i USA

New York

Staden som älskas av många svenskar och som är väldigt populär på våren och hösten. Shopping, sight-seeing, god mat och kanske en show på Broadway står ofta på schemat. New York är en av få städer i USA där det går utmärkt att vara utan bil. Men Niagarafallen ligger inte alltför långt borta och kan definitivt vara värt en utflykt.

Paris Las Vegas Strip

Las Vegas

Världens nöjesmetropol! Las Vegas bjuder på många soltimmar, otroliga nattklubbar, stora poolområden och föreställningar i världsklass. Grand Canyon ligger nära och en utflykt dit är väldigt populärt. Helst i sann Las Vegas-anda – med helikopter! Death Valley och Valley of Fire två bra, men mindre kända, utflykter.

Turistparadiset Miami beach i USA

Miami

Bra väder året om! Det gör Miami till ett utmärkt resmål under vinterhalvåret. Sol och bad med fina stränder, eller kanske några golfrundor? I närheten av Miami ligger också Everglades nationalpark och Key West lämpar sig för en trevlig roadtrip söderut.

San Francisco Golden Gate bron

San Francisco

En annorlunda amerikansk stad med kända sevärdheter som Golden Gate-bron, Alcatraz och många fina stadskvarter. För er som gillar vin ligger Napa Valley bara en timme bort och det finns många andra bra möjligheter för en roadtrip.

Hollywoodskylt i Los Angeles

Los Angeles

Drömmarnas stad, här är varannan människa en framtida skådespelare. För att upptäcka den här staden måste ni i princip ha en bil. Santa Monica Pier, hollywoodskylten och Universal Studios är typiska turistattraktioner. Klimatet är bra året om.

Downtown Chicago i USA

Chicago

Chicago är en vacker amerikansk stad som ligger precis intill Lake Michigan. Chicago river delar staden och det är populärt att ta en tur med en båt. Om man tänker köra Route 66 är det här den startar. Det finns direktflyg till Chicago från Stockholm och Köpenhamn.