Resa till Chicago

Chicago är en häftig storstad som ligger vid Lake Michigan i nordvästra USA, i delstaten Illinois. Här får du tips på sevärdheter och attraktioner i staden. Om du vill hyra bil i Chicago så kan du läsa mer om detta via länken nedan.

Route 66 från Chicago

Chicago är känt som startpunkten för den legendariska roadtrip-vägen Route 66. Hela Route 66 finns inte kvar idag, men du kan ändå följa den historiska vägen med hjälp av en del moderna vägar. Titta efter skyltarna för “Historic Route 66”. Rutten går mellan Chicago och Los Angeles genom 8 delstater och är en fantastiskt och oförglömlig upplevelse! Här finns mycket att se på vägen, och du kan göra avstickare till flera av landets främsta sevärdheter. Många väljer att hyra bil i Chicago och återlämna hyrbilen i LA, en så kallad envägshyra.

Turistattraktioner i Chicago

  • Shedd Aquarium: ett stort akvarium med över 30 000 fiskar och andra djur som lever i vatten. Akvariet är indelat i olika avdelningar; Waters of the World, The Caribbean Reef, Amazon Rising, Wild Redd och Oceanarium. (Ingår i CityPass)
  • Field Museum: The Field Museum of Natural History är ett av världens största naturhistoriska museum. Mest känt är museet för sin tyrannosaurus rex. En dinosaurie i skelett där 80% är återfunnit vilket är den mest kompletta i världen. (Ingår i CityPass)
  • Skydeck Chicago: På 103:e våningen, 413 meter upp i luften finns Skydeck Chicago. Här erbjuds 360 graders utsikt över staden och balkonger byggda helt i glas! (Ingår i CityPass)
  • Museum of Science and Industry: Några av de största attraktionerna här är att utforska en riktigt tysk ubåt från andra världskriget, en 12 meter maipulerad Tornado med mera. (Denna eller Adler Planetarium ingåri CityPass)
  • Adler Planetarium: USA:s första planetarium. Här finns tre biografer, omfattande rymdvetenskapliga utställningar, och en stor samling av antika vetenskapliga instrument och utskriftsmaterial. (Denna eller Museum of Science ingår i CityPass)

Shedd Aquarium, Field Museum och Adler Planetarium ligger alla nära vattnet inom en radie av 500 m i norra delen av Notherly Island. Har ni plan på att besöka alla attraktionerna är det prisvärt att köpa Chicago CityPass här.

Populära tourer, aktiviteter och biljetter i Chicago

Chicago river cruise

Pris från: [viator product=”5580ARC” curr=”SEK”] kr
Resenärers betyg: fem stjärnor
Varaktighet: ca 1 timme 15 minuter
Info: Denna båttur med guide tar dig runt på floden och du får uppleva Chicagos ståtliga arkitektur på nära håll. Passera kända byggnader som the John Hancock Center, the Wrigley Building, the Aon Center, Willis Tower med flera. Det finns olika avgångar hela dagen. För mer info, pris och bokning.

Segway Chicago

Pris från: [viator product=”3397CHICAGO” curr=”SEK”] kr
Resenärers betyg: Five stars
Varaktighet: 2 eller 3 timmar
Info: Se Chicago på ett lite roligare sätt med en segway. Åk runt tillsammans med andra i en liten grupp med en duktig guide och upplev de mest kända sevärdheterna som Buckingham Fountain, Navy Pier, Lake Michigan med flera. För mer info, pris och bokning.