Sökrutan laddar

Hyrbil i Miami

På den här sidan kan du läsa om att hyra bil i Miami och att köra i staden. Du får också tips på utflykter med hyrbil i Miami. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan.

Miami flygplats

Det är smidigast att hyra bil på Miami flygplats direkt vid din ankomst, om det är här du utgår ifrån. Du kommer också behöva bilen snabbt. Bredvid flygplatsen ligger MIA Rental Car Center (RCC) och här finns alla stora hyrbilsföretag. Det är enkelt att ta sig till biluthyrningen från flygplatsen. Miami flygplats har ett tågliknande system, “MIA Mover”, som är gratis och tar er till biluthyrningen.

Att köra i Miami – Florida

I Florida behöver du hyra bil för att ta dig runt. Det finns många platser och attraktioner som faktiskt inte går att nå på annat sätt. Tacksamt nog är vägarna i Florida en ren fröjd att köra på. Vägarna i staten är generellt breda, välskyltade och välskötta, och i södra Florida är det enkelt och oproblematiskt att köra. Det kan dock vara tuffare trafik i Miami under rusningstimmar, men med lite planering går det fint att köra till sevärdheter.

  • Trafik i Miami. Det finns ett par saker som kan vara bra att veta när du ska köra i Miami. När alla åker till eller från arbetet kan det bli trögt på ett par huvudvägar. Det kan bli särskilt tung trafik på US-1, I-95, Florida Turnpike och Palmetto Expressway. US-1 går från Miami till den populära semesterdestinationen Florida Keys, och kan därav också bli trafikerad under helger.
  • Använd Google Maps. Det rekommenderas att använda Google Maps eller liknande för att hålla dig uppdaterad om trafikläget. Då kan du också se alternativa rutter om det skulle bli mycket trafik. En annan anledning till att GPS är användbart är att avfarterna ofta har snarlika namn i USA. Det är väldigt lätt att köra av fel, varpå du hamnar någon helt annanstans.
  • Höger i korsning.I många stater i USA får du svänga höger i korsningar vid rött ljus efter att du stannat. Detta gäller även i Florida, förutom i korsningar där det finns en skylt med texten “No right on red”.
  • Avgiftsbelagda motorvägar.Det finns några avgiftsbelagda motorvägar i Florida som går genom Miami, exempelvis The Florida Turnpike och väg 836 som kallas Dolphin Expressway. Flera hyrbilsbolag erbjuder ett system där vägavgifterna automatiskt dras från kortet som används för att hyra bilen. Hör med ditt hyrbilsbolag vad de har för ”toll payment policies” för motorvägarna om du inte ser information i bokningen.

Parkering

Miami är en storstad och har därav många parkeringsmöjligheter runtom i stadens områden och i anslutning till sevärdheter. I centrala områden som Downtown Miami finns exempelvis parkeringsgarage, avgiftsbelagd gatuparkering och allmänna parkeringsytor med parkeringsautomat. Avgifterna varierar beroende på distrikt.

Om du parkerar i områden som Miami Beach och South Beach är det bra att hålla utkik efter skyltar för privat parkering, ”Residents Only”, så att du inte ställer dig där. Se upp så att du inte råkar blockera någons uppfart med någon del av bilen. Det kostar dyra semesterpengar att hämta ut hyrbilen om den blir bortforslad. Läs mer om Miami Beach parkering nedan.

Utflykter med hyrbil i Miami

Sevärdheter och utflykter

Miami är fantastisk destination som bjuder på legendariska platser, underbara stränder, kultur och het stadspuls. Som en av världens mest populära semesterdestinationer har Miami något för alla. Dansa natten lång på nattklubbarna i South Beach, utforska de historiska områdena i Miami Beach och ät gott i Little Havana. Här finns aktiviteter för hela familjen bland delfiner och sjölejon på Miami Seaquarium och färgglada Parrot Jungle Island.

För den konstintresserade väntar fantastisk gatukonst i Wynwood Walls, och kulturupplevelsern i trendiga The Design District. Shoppa exklusivt i Coconut Grove och prova någon av de högklassiga golfbanorna i den lugnare stadsdelen Coral Gables. Med hyrbil i Miami kan du enkelt ta dig vidare och utforska hela Florida!

Miami Beach

Miami Beach ligger på en ö som separeras från fastlandet av Biscayne Bay. Miami Beach är ett legendariskt område som ofta står högt på besökares lista. Området bjuder på exklusiva hotell, shopping, trendiga restauranger och såklart den härliga stranden där du kan bada i det turkost vatten och prova roliga vattensporter. I South Beach finns mycket underhållning och nattklubbar, men också de historiska Art-Deco distrikten med pampiga byggnader och väldigt vacker arkitektur. South Beach är Miamis livligaste och populäraste område. Det turistiga stråket Ocean Drive ligger nära vattnet och kantas av matställen och barer.

Miami Beach blandar historia med nöjen och nattliv: längs Washington Avenue finns de största och mest populära nattklubbarna, och i Espanola Way Historic District kan du strosa bland vackra hus i medelhavsstil från tidigt 1900-tal.

Parkering i Miami Beach

Det finns mycket parkeringsmöjligheter i Miami Beach, men under högsäsong kan det vara trångt i området. Då kan det vara svårt att hitta parkering nära stranden om du kommer sent på dagen. Titta efter allmänna parkeringsytor med automat, eller parkera i något av de allmänna parkeringsgaragen. Det finns många i närheten av sevärdheterna. Sök efter parkeringsgarage i Google Maps om du inte ser skyltar. Om du bor på hotell i närheten så kolla med hotellet om de erbjuder parkering för sina gäster. Se mer parkeringstips via länken nedan.

Little Havana

Det kubanska området Little Havana är verkligen värt ett besök i Miami. Området ligger väster om Downtown Miami och var förr känt för sin produktion av kubanska cigarrer. Här kan du strosa i spännande butiker, matställen och barer med latinamerikansk musik i bakgrunden. Den kända gatan Calle Ocho är Little Havanas färgsprakande hjärta som kantas av konst, kultur och fantastiskt god mat på de familjeägda restaurangerna. Passa på att gå en guidad matvandring och lär dig om det kubanskaköket och traditioner. Avsluta dagen med en syrlig mojito på en av barerna. Det är inga problem att parkera hyrbilen i Little Havana, som har gott om parkeringsmöjligheter.

Everglades National Park

Nationalparken Everglades täcker en stor del av södra Florida och är en unik subtropisk vildmark. Här finns ett rikt och skyddat djurliv med invånare som den amerikanska krokodilen, alligator och panter. Du behöver hyrbil för att ta dig till parken, och du kör genom landskapet och kan stanna vid stigar och promenera. Det finns många kända vandringsleder, som exempelvis Ahinga Trail. I Everglades kan du också åka airboat, paddla kajak och åka på guidade turer.

Det finns tre ingångar till den massiva nationalparken. Shark Valley-entrén är närmast Miami och ligger ca 1 timmes körning från centrum. Vid entrén finns ett besökscenter där du kan få information om Everglades och olika aktiviteter.

Utflykter med hyrbil från Miami

Rodtrip från Miami

Miami är en fin utgångspunkt för att åka på roadtrip i Florida. Om du sedan skulle vilja lämna tillbaka hyrbilen i en annan stad, exempelvis Orlando, så undersök möjligheten till envägshyra. Då kan du också besöka attraktioner som Kennedy Space Center, spännande städer och underbara badstränder runtom i den soliga staten. Här kommer några tips på destinationer som gör det väl värt att hyra bil i Miami.

Orlando

Orlando ligger ca 4 timmars körning från Miami och är ett perfekt mål på en Florida roadtrip. Orlando är känt för såna världsberömda nöjesparker, och här kan du besöka fantastiska Universal Orlando med Universal Studios, Wizarding World of Harry Potter samt DisneyWorld och SeaWorld. Ett besök du sent kommer att glömma! Orlando har också nära till flera andra sevärdheter som Kennedy Space Center och Daytona Beach.

Fort Lauderdale

Kuststaden Fort Lauderdale ligger bara en halvtimme med bil från Miami, och kan beskrivas som ett lite lugnare, billigare och mer varierat alternativ till staden. Ett perfekt utflyktsmål när du vill ta en paus från Miamis puls och njuta av vidsträckta badstränder och Fort Lauderdales fantastiska strandpromenad. En bit från vattnet väntar shopping och trevliga restauranger i centrala området Las Olas. I Fort Lauderdale finns Everglades Holiday Park där du kan se otroliga alligatorshower och åka airboat in i Everglades.

Key West

Om du besöker Florida bör du verkligen ta hyrbilen och åka ner till Key West, en av Florida Keys-öarna. Här råder härligt tropiskt klimat med fina stränder och turkost vatten, och det är populärt att både dyka och snorkla längs kusten. Inne i staden råder en livlig feststämning längs turistgatan Duval Street som kantas av butiker, matställen och barer. Vägen till Key West går över broar på Florida Keys Overseas Highway över öppet hav och är verkligen magisk! Det är verkligen en upplevelse att hyra bil i Miami och åka på roadtrip i Florida.

Vad tycker du om den här sidan?

(42 röster, betyg: 4.57 av 5)