Hyrbil i Miami

På den här sidan kan du läsa om detaljer för att hyra bil i Miami. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan.

Miami flygplats

För oss svenskar som hyr bil i Miami så är det naturliga att använda uthyrningen vid Miami flygplats (flygplatskod: MIA). Bredvid flygplatsen ligger MIA Rental Car Center (RCC) och här finns alla stora hyrbilsföretag. Det är enkelt att ta sig till biluthyrningen från flygplatsen, se bilden nedan. Miami flygplats har ett tågliknande system, “MIA Mover”, som är gratis och tar er till biluthyrningen. Bara följ skyltarna på flygplatsen mot “Car Rental” så hittar ni upp till tredje våningen där tåget går.

Var dock beredd på att gå en bit inne på flygplatsen till tåget beroende på vilken terminal ni landar på. Det finns bara ett stopp på Miami flygplats och bara ett stopp på biluthyrningen med MIA Mover och resan tar fem minuter. Ni ankommer till våning fyra med MIA Mover och därifrån får ni kolla skyltarna för att hitta rätt bolag. Dock finns det mindre hyrbilsbolag som inte är i den här byggnaden men de erbjuder transport till deras kontor en bit längre bort från RCC om du ringer dem. Se till att kolla upp det innan.

Hur man hittar hyrbil på Miami flygplats
Hitta hyrbil i Miami på flygplatsen

Lämna tillbaka hyrbilen

Det enklaste sättet att hitta tillbaka till uthyrningsstället när det väl är dags är att använda en GPS och adressen till hyrbilscentrat:

Om ni inte har en GPS gäller det att titta noggrant på kartan och skyltarna när ni närmar er. Det går normalt snabbt att lämna tillbaka hyrbilen.

Trevliga utflyktsmål

Det finns många bra utflykter att göra med hyrbil i Miami och Florida. Key West (25 mil) ligger söder om Miami och för att komma dit måste man köra längs med en smal remsa av fastland och broar med havsutsikt i alla riktningar. Norrut finns trevliga platser som Ford Lauderdale (5 mil), Daytona Beach (42 mil) och många andra fina stränder. Ännu längre norrut finns rymdcentrat Cape Canaveral (33 mil) och inåt landet finns Orlando (40 mil) med Disney World och andra attraktioner.

Vad tycker du om den här sidan?

(33 röster, betyg: 4.57 av 5)