Hyrbil i Austin

På den här sidan får du tips och råd för att hyra bil i Austin, samt om billiga hyrbilar. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil, som kan vara bra att veta inför din resa.

Austin är huvudstaden i delstaten Texas i södra USA. Om du vill utforska Austin och närliggande sevärdheter utanför centrum, så behöver du hyra bil. Du kan smidigt boka hyrbil på flygplatsen eller i centrum inför din resa.

Hyra bil på Austin flygplats

Om du flyger till Austin så är det smidigast att boka hyrbil på Austin flygplats. På Austin flygplats finns flera välkända hyrbilsbolag och här är det väldigt populärt att hyra bil. Det rekommenderas att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilen du önskar finns ledig vid din ankomst.

Austin-Bergstrom International Airport

Austin-Bergstrom internationella flygplats (AUS) ligger ca 8 kilometer från Downtown Austin. Det är enkelt at ta sig till och från flygplatsen med hyrbil, och flygplatsen ligger nära bra vägförbindelser. Här tar du dig snabbt ut på Interstate 35 och Texas State Highway vidare in till staden.

Hämta och lämna hyrbil på flygplatsen

För att hämta hyrbilen går du ut ur terminalen och följer övergångstället in genom garaget till hyrbilscentret, Rental Car Facility. Du kan promenera den korta sträckan eller ta en gratis shuttlebuss. Följ skyltar till hyrbilar efter att du hämtat ditt bagage. Om ditt hyrbilsbolag finns utanför flygplatsen så finns en upphämtningsplats för Off-airport Rentals på Level G i hyrbilscentret. Det är bra att undersöka var ditt bolag finns i innan din ankomst.

Bensinstationen Texaco finns några minuter bort från hyrbilscentret på Spirit of Texas Drive.

Hyra bil i Austin

Du kan också hyra bil i inne i Austin om du vill utgå härifrån. Det finns flera hyrbilskontor runtom i staden, där du enkelt kan ta dig till närliggande motorvägar och vidare till din destination. Det finns exempelvis bolag vid East 10th Street i Downtown, och  i anslutning till North Highway 1–35 och Highway 290 West. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta. Om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad så kan du boka en envägshyra.

Se och göra i Austin

Sevärdheter i Austin

Som Texas huvudstad och den största staden i delstaten så har Austin mycket att erbjuda sina besökare. Staden kallar sig för “Live Music Capital of the World” och är framför allt känd för sin musikscen och kreativa kultur, och många kommer till Downtown Austin för att lyssna på liveband och konserter. I centrum finns flera distrikt med underhållning, restauranger och trevliga uteserveringar. I Downtown finns intressanta museum, shopping och konstgallerier. På Sixth Street och Red River finns tequilabarer, musikklubbar och mycket att göra framåt kvällen.

En av Austins främsta attraktioner är den pampiga byggnaden State Capitol och tillhörande parken, som är ett måste om du är intresserad av arkitektur. Byggnaden stod klar 1888 och har blivit ett landmärke för Texas historia.

Austin har en ikonisk matscen med flera klassiska rätter som staden är känd för. I centrum finns många Food Trucks som är ett bra sätt att hitta lokala godsaker. Passa på att prova äkta Texas BBQ, fyllda Breakfast Tacos och Pecan Pie.

Austin är en urban metropol med nära till spännande natur och andra intressanta storstäder, vilket gör att besökare kan njuta av både spännande stadspuls och äventyrsaktiviteter. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök!

Utflykter och roadtrips

Utflykter runt Austin

Runt Austin finns flera härliga utflyktsmål inom köravstånd. Med hyrbil är det lätt att ta sig till nationalparker och spännande städer. Här kommer några tips på sevärda platser i regionen.

Jacob’s Well

Mycket av Texas är ökenlandskap och öppen stäpp, men det finns flera härliga vattendrag som är lätta att ta sig till med hyrbil under varma dagar. Ett av de mest kända- och unika- är Jacob’s Well som ligger ca 45 minuter från Austin. Jacob’s Well är en källa i Jacob’s Well Natural Area, Cypress Creek med kristallklara, turkosa vatten och vackra omgivningar. I källan finns en djup grotta som stupar rakt ner ca 10 meter. Det är dock en unik upplevelse att besöka Jacob’s Well för att bada och blicka ner i grottan, så länge man är försiktig och följer områdets strikta regler. Du måste göra en reservation hos Hays County för att besöka den unika källan.

San Antonio

San Antonio är en riktigt trevlig stad ca 128 kilometer från Austin. San Antonio har så mycket att göra att det är svårt att få se allt under en dagsutflykt, men de främsta attraktionerna är det berömda Alamo och San Antonio Riverwalk. Det gamla fortet Alamo är idag ett välbesökt museum och representerar en viktig del av Texas historia. Bara en kort bit därifrån ligger den fina promenaden Riverwalk längs vattenkanten, en riktig oas med trevliga uteserveringar bland grönskande omgivningar, fina stenhus och broar. Här kan du ta en båttur på floden, vilket är ett härligt sätt att se centrum på. San Antonio är väl värt ett besök om du ska hyra bil i Austin!

Lake Travis

Lake Travis är en av Texas populära sjöar och är en välbesökt plats för att svalka sig under sommaren. Här finns många roliga vattensporter och aktiviteter att prova, och det klara vattnet är perfekt för en dag med bad och lek. Lake Travis ligger bara 32 kilometer från centrala Austin och är lätt att besöka med hyrbil. Runt sjön finns både fin och grönskande natur men också resorter, restauranger, barer, golfklubbar, livemusik, bryggerier, vattenparker och mycket mer. Här är det lätt att spendera en dag eller två! Det finns gott om övernattning i området på både hotell, B&B och camping.

Houston

Genom att hyra bil kan du besöka flera av Texas cool städer under samma resa. Storstaden Houston ligger ca 266 kilometer från Austin. Houston är perfekt utflykt om du vill uppleva en annans storstad som är väldigt olik Austin i karaktär och vibe. Stadens främsta attraktion är det mest berömda rymdcentret i USA, Houston Space Center. Här finns också museum, bra restauranger och många pubar. Houston ligger dessutom mindre än en timme från gulfkustens härliga sandstränder. Ett tips är att besöka resorten Galveston som är omtyckt för sina vackra stränder, familjeaktiviteter och fina miljöer.

Big Bend National Park

Big Bend nationalpark är Texas främsta naturområde. Parken ligger strax över 700 kilometer från Austin i Chihuahuan Desert, men det är värt att kolla in om du kör genom Texas och vill utforska delstatens häftiga ökenlandskap. Nationalparken ligger vid floden Rio Grande och har något av den mest dramatiska och unika vildmarken i delstaten. Här kan du vandra, paddla eller köra bland klippiga berg, dalgångar och otroliga stenformationer. Besök parken i solnedgången för att se det gyllene ljuset över landskapet. Ca 15 minuter därifrån finns spökstaden Terlingua, en av västra Texas mest udda attraktioner.

Roadtrip i Texas med hyrbil

Austin roadtrip 

Texas är vanligtvis ett stopp under en längre roadtrip från öst till väst. Den historiska Route 66 går exempelvis genom norra Texas. Route 66 går genom staden Amarillo där du kan besöka kända landmärken som Cadillac Ranch och Big Texan Steak Ranch. Men du kan också göra en roadtrip från Texas, och huvudstaden Austin är en fin utgångspunkt för att hyra bil och starta rutten på. Texas har ett bra utgångsläge mitt i södra USA. Om du kör västerut ut mot västkusten väntar New Mexico, Arizona, Nevada och slutligen Kalifornien, med flera av landets främsta sevärdheter på vägen.

Du kan också köra österut och följa sydstaternas kustlinje mot Florida, och besöka New Orleans och söderns härliga kuststäder. Oavsett var du väljer att köra så är det verkligen rekommenderat att uppleva USA med bil! Genom att hyra bil i Austin är du fri och flexibel att stanna när du vill.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)