Resa till Boston

Befinner du dig i New York på semester ska du definitivt fundera på att ta en tur upp till Boston. Med bil tar det lite mindre än fyra timmar. Boston ligger vid vattnet så glöm heller inte att smaka av det stora utbudet av fisk och skaldjur. Det finns också många vackra strandpromenader. Från hamnen kan du åka ut med färja till idylliska öar eller besöka mytomspunna Salem.

Boston är känt för sin ståtliga byggnader, charmiga stadsdelar och rika historia. Stadens storlek till trots så ligger många  sevärdheter ganska nära varandra, så ett bra tips är att ta på dig dina skönaste skor och upptäck staden gåendes. När det är dags att utforska östkusten så finns det gott om ställen för att hämta hyrbil.

Freedom Trail
Om du har tagit på dig vandringsskorna är du redo för den här intressanta turen som är några kilometer lång. Freedom Trail tar dig till många historiska platser i staden som Old State House, en byggnad som var starkt involverad i amerikanska revolutionen. Du får även se många av dom olika stadsdelarna på den här turen och de skiljer sig verkligen från varann.

Parker
I Boston finns det många vackra och välskötta parker. Ta en tur in i Bostons svar på Central Park, Boston Central Garden och njut av att få ta det lite lugnt. Rose Kennedy Greenway är också värt ett besök, en park som stod klar 2008 och är en längsgående park mitt i staden och sträcker sig från North End till Chinatown.

Beacon Hill
Boston är känt för sina fina stadsdelar, där Beacon Hill är en av de mest välbesökta av de historiska områdena. Här finns mysiga kullerstensgator längs ikoniska röda tegelhus, kompletta med gamla fönsterluckor och prunkande blomlådor. Beacon Hill är idag det mest exklusiva bostadsområdet i staden.

Hyra bil i Boston

Om du reser till Boston och vill hyra bil, så kan du enkelt boka hyrbil på Boston flygplats eller i centrum inför din resa. Med hyrbil kan du ta dig till alla fina utflyktsmål längs kusten. Boston är också en fin utgångspunkt för att göra en roadtrip längs östkusten och New England-regionen. Läs mer via länken nedan.

New England

Boston är huvudort och största stad i New England-regionen. New England innefattar de 6 delstaterna Connecticut, Massachusetts, Rhode Island, New Hampshire, Vermont och Maine. Regionen är känd för sin otroligt vackra natur som gör sig särskilt härlig för en roadtrip på hösten. Här får du utforska majestätiska nationalparker, idylliska kuststäder, historiska platser och fantastiskt fina körvägar. Om du utgår från Boston och ska göra en roadtrip längs östkusten så kan du undersöka om du kan återlämna hyrbilen på annan ort, det vill säga envägshyra.

Populära tourer i Boston

Humpback i Boston USA

Pris från: [viator product=”3283BWW” curr=”SEK”] kr
Resenärers betyg: fem stjärnor
Avgår från: Long Wharf
Varaktighet: ca 3 timmar
Info: Denna valskådningstur tar dig snabbt ut till valområdet med en snabb katamaran för att du ska få så lång tid som möjligt att bekanta dig med de fascinerande djuren. Valar ses på nästan alla resor, skulle de mot förmodan inte dyka upp, erbjuds nya gratisbiljetter. För mer info, pris och bokning.

Cykla runt i Boston USA - Copley-Square

Pris från: [viator product=”5151BOSCY014″ curr=”SEK”] kr
Resenärers betyg: five stars
Avgår från: Little Italy
Varaktighet: från 2,5 till 3 timmar
Info: Den här guidade cykelturen startar i den pittoreska stadsdelen Little Italy och tar dig sedan genom Bostons andra vackra stadsdelar. Du får se många historiska sevärdheter med en kunnig guide nära till hands. Ett bra och behagligt sätt att upptäcka Boston! För mer info, pris och bokning.


rentalcars.com