Hyrbil i Denver

På den här sidan får du information för att hyra bil i Denver i Colorado, och tips på sevärdheter och utflykter. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil, som kan vara bra att veta inför din resa.

Denver är huvudstad i delstaten Colorado i västra USA. Med hyrbil kan du utforska regionens sevärdheter och fantastiska natur.  Du kan enkelt boka hyrbil på flygplatsen inför din resa, och det bästa är alltid att jämföra bolag innan du bokar.

Hyra bil på Denver flygplats

Om du flyger till Denver så är det smidigast att boka hyrbil på Denver flygplats. På flygplatsen finns flera välkända hyrbilsbolag och här är det populärt att hyra bil. Det rekommenderas att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Denver International Airport

Denvers internationella flygplats (DEN) ligger ca 37 kilometer från centrala Denver. Flygplatsen ligger nära flera motorvägar vilket gör det smidigt att ta sig till och från flygplatsen med bil. Highway 70 går bland annat mellan centrum och flygplatsen och  det tar ca 30 minuter att köra.

Hämta och lämna hyrbil på flygplatsen

På Denver flygplats finns flera välkända hyrbilsbolag. Bolagen finns på flygplatsområdet och det går gratis shuttlebussar mellan terminalen och hyrbilscentret. Upphämtningsplatser för buss finns utanför Jeppesen Terminal Level 5 efter Bagage Claim. Följ skyltarna mot hyrbilar efter att du hämtat ditt bagage.

När du ska återlämna hyrbilen så följ skyltar på Rental Car Return när du närmar dig flygplatsområdet. Det är bra att komma i god tid och avsätta lite tid för transfern med buss mellan hyrbilsparkeringen och terminalen.

Adress Rental Car Return
25500 East 78th Avenue, Denver, CO, 80249

Hyra bil i Denver

Du kan också hyra bil i centrala Denver om du vill utgå härifrån. Det finns ett par lättillgängliga hyrbilskontor där du sedan smidigt kan ta dig ut på närliggande motorvägar. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta. Det är dock ofta smidigare att hyra på flygplatsen, som har störst utbud och du slipper lösa transfer vid ankomst och hemfärd. Om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad så kan du boka en envägshyra.

Se och göra runt Denver

Sevärdheter och utflykter

Delstaten Colorado omfattar en stor del av Rocky Mountains och Coloradoplatån, och är framförallt känd för sin häftiga natur och äventyrsaktiviteter. På sommaren kan du ha roligt med vattensporter, vandring, ATV och mycket mer bland Colorados magiska skogar och sjöar. På vintern öppnar flera förstklassiga skidresorter i småstäderna vid bergens sluttningar. Huvudstaden Denver ligger vackert strax öster om bergskedjan Front Range i Rocky Mountains.

Kombinationen av urban metropol och närhet till vildmark gör Denver till en riktigt cool stad att besöka. Denver är dessutom en perfekt utgångspunkt för att hyra bil och utforska resten av delstaten. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök! Här kommer några tips på sevärda platser i regionen.

Boulder

Staden Boulder ett idylliskt utflyktsmål ca 40 minuter från Denver. Boulder ligger i Rocky Mountains-regionen omgiven av fantastisk natur och vandringsleder. I mysiga Downtown hittar du många bryggerier, trevliga restauranger och unika butiker. Mycket av stadens kreativitet händer runt den historiska gatan Pearl Street, och några kvarter bort hålls Boulder Farmers Market som anses vara en av de bästa i landet.

Red Rocks Amphitheatre

Red Rocks är en av Colorados unika sevärdheter ca 30 minuter utanför Denver. Amfiteatern är karvad i röd sten och är en unik plats för att se utomhuskonserter och filmvisningar under stjärnhimlen. Omgivningarna är särskilt vackra i solnedgången med solens gyllene ljus över det röda landskapet. I Red Rocks finns också en restaurang med vida utsikt, och vandringsleder för cykling och hajking. Här finns gott om parkering för hyrbilen, men anländ i god tid om du ska se en show.

Colorado Springs

I Colorado Springs har flera av Colorados främsta sevärdheter i fantastiskt natur. Besök ett av landets vackraste parkområden Garden of the Gods och se imponerande stenformationer, eller ta dig till det berömda landmärket Pikes Peak. Du kan köra upp längs det majestätiska berget på Pikes Peak Highway och se otroliga vyer utanför bilrutan. Colorado Springs är också känt för sina många lokala ölbryggerier, destillerier och vinproducenter som erbjuder provningar i natursköna miljöer. Colorado Springs har många sevärdheter som är värt ett besök med hyrbil.

Rocky Mountains

Rocky Mountains National Park är en av USA:s mest välbesökta nationalparker. Att vandra, paddla kayak eller bara köra genom parken är ett härligt sätt att uppleva Colorados berömda natur. Här finns utsikter över blanka sjöar, glaciärer och täta urskogar. Om du vill köra genom parken så kan du följa Trail Ridge Road, Colorados högst belägna asfalterade väg. Flera av Colorados urbana område och städer som Boulder, Denver, Fort Collins och Longmont ligger vackert i anslutning till bergsområdet.

Mount Evans Scenic Byway

Det finns flera fantastiskt fina körvägar nära Denver. Ca 1,40 från Denver börjar Mount Evans Scenic Byway som går uppför berget Mount Evans. Vägen är den högst belägna i USA och är en oförglömlig körupplevelse. Mount Evans Scenic Byway börjar vid den vackra alpina sjön Echo Lake och slingrar sig uppför berget till utkiksplatser nära toppen. Här kan du bland annat se bergsgetter på vägen. Det är verkligen en oförglömlig upplevelse att hyra bil i Denver och kunna utforska Colorado!

Roadtrip från Denver

Colorado Roadtrip

Colorado ligger centralt i västra USA, och Denver är en perfekt utgångspunkt för att hyra bil och göra en roadtrip. Grannstaterna Utah och Arizona har mycket att erbjuda sina besökare, och här finns flera av USAs främsta attraktioner. I Utah finns häftiga westernlandskap och ett tips är att besöka Bryce Canyon för att se otroliga stenformationer. Besök också Utahs främsta nationalpark, Zion National Park, och storstäder som Salt lake City. I Arizona väntar det naturliga undret Grand Canyon och spännande städer som Phoenix och Tucson. Om du fortsätter ut mot västkusten kommer du till härliga Kalifornien.

Det bästa med en roadtrip är att få se USAs föränderliga natur och kultur i de olika delstaterna i din egen takt, och kunna stanna precis när du vill. Hyrbil är det absolut roligaste färdsättet för att se USA!

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)