Resa till Kariben

En paradisstrand i Karibien med Palmer

Res runt med flyg eller ta en kryssning
Att resa till Kariben kan vara en mycket trevlig resa att kombinera med USA. Från USA, speciellt Florida finns där ett enormt utbud av både kryssningar och flyg till Kariben. För den som vill hinna se ett par öar samtidigt äta gott och njuta av livet medans man transporteras omkring, rekommenderas en kryssning. För den som vill spendera mer tid på olika öar är flyg till någon ö det bästa. I denna artikel kommer vi gå igenom några saker att tänka på när du planerar din resa till Kariben, bland annat väder, kostnad, folkmassor och för och nackdel med en kryssning.

Vädret i Kariben

Vädret i Karibien är i allmänhet helt underbart men är som bäst under vinterhalvåret (december till april). Det är då som lägst luftfuktighet, sköna nätter och få regndagar. Från maj/juni börjar regnperioden och luftfuktigheten går upp, så även temperaturen. I slutet och efter sommaren följs denna varma och klibbiga period upp med orkansäsongen, som orsakade enorm förödelse på flera öar under 2017. Helt enkelt kan man säga att nära vädret är som sämst hemma i Sverige och utbudet av kryssningar som störst, då är det också bäst att besöka Kariben! Även om man väljer att åka till kariben under orkansäsongen är risken mycket liten att man råkar ut för en orkan, väljer man en kryssning under denna perioden har rederiet ständigt koll på eventuella stormar och ändrar om rutten om något är på väg. Det går även att själv följa detta på stormcarib.com

Kostnaden att resa till Kariben

När det gäller kostnader är högsäsongen i Karibien, mitten av december till mitten av slutet av april också den dyraste. Hotellpriserna är ca 20-50 procent högre än resten av året och flygen kostar även de lite mer, speciellt under de olika loven (bland annat jul och nyår). Däremot är utbudet av kryssningar så pass stort att det inte påverkar priset i någon större utsträckning. Jul- och nyårshelgerna är alltid dyrare men utöver det finns det ofta mycket prisvärda kryssningar även under högsäsongen. Under lågsäsongen förflyttar rederierna ett stort antal av sina skepp till bland annat Medelhavet och Alaska, vilket gör att turismen minskar dramatiskt i Karibien. Den billigaste perioden för hotell är den lugna höstperioden då även vissa hotell och restauranger har stängt.

När ska man resa?

Väljer man kryssning har det ingen större betydelse, mer än att vädret är lite bättre på vintern och lite mindre turister på öarna under lågsäsongen. Försök undvik storhelgerna för ett lägre pris. Väljer du att flyga till Kariben är den optimala perioden i början på december, strax innan högsäsongen drar igång.

Tips, boka en resa till Kariben

För den som ska kombinera en Karibienresa med USA är Florida den bästa destinationen för att enkelt kunna ta sig vidare, både med flyg och kryssning. Här finns det gott om flyg till olika Karibiska öar, från bland annat Miami och Fort Lauderdales flygplatser. Utbudet av kryssningar är enormt med världens tre största kryssningshamnar, där de flesta kryssningarna går till Karibien. För den som väljer att flyga direkt till Kariben, från Skandinavien finns det gott om flygbolag med 1 stopp.

Kryssningar till Kariben

Som vi har nämnt är en kryssning oftast det med prisvärda alternativet för resor till Karibien, man får se flera öar, åka runt på ett lyxigt skepp och äta god mat samtidigt som man transporteras vidare till nästa ö när man ligger och sover. Detta låter såklart helt underbar, men vad är egentligen nackdelen? Den största nackdelen är att det är att det blir svårt att verkligen hinna utforska de olika öarna då ett stopp oftast endast är 8-9 timmar långt. Det är även svårt att få se vissa delar av en ö, oftast får man hålla sig till området relativt nära där kryssningsfartyget har lagt till, vilket oftast är mycket bra. Ett tips kan vara att i första hand välja en kryssning till Karibien och om där är någon ö som man gillar lite extra, flyg dit och stanna längre! Tips på att boka en kryssning: Jämför kryssningar till Karibien.

Researrangörer

Att boka ett paket till Karibien kan vara ett smidigt alternativ, det man ska räkna med är att betala ett lite högre pris än att själv planera ihop en resa eller att välja en kryssning. Det finns även gruppresor som ibland både kan vara trevliga och prisvärda. Vill du att något fixar allt till dig, shoppa runt lite bland de olika reseföretagen som erbjuder detta och jämför priserna.

Välj område och öar

Ofta delar man in Karibien i västra, östra och södra. Alla områden är trevliga och är du intresserad av mer vilka områden kryssningarna går till och vad man kan välja från USA, besök USA.se – Karibien.