Resa till San Francisco

San Francisco panorama

San Francisco Bay Area

San Francisco har över tre miljoner invånare i storstadsområdet. Lägger man till städerna San Jose, Oakland och några mindre städer som ligger i området bor där över sju miljoner. Detta området kallas San Francisco Bay Area, amerikanarna själva säger oftast endast “Bay Area”.

Utflykter runt San Francisco

Det kan vara kul att ta sig bort från staden en stund med hyrbil för att utforska omgivningarna. En timme norrut ligger Napa Valley – USA:s främsta vindistrikt. Tre timmar österut ligger nationalparken Yosemite där hiking och övernattning är möjlig. Söderut ligger naturligtvis Los Angeles och en roadtrip via Highway 1 är populärt.

Flyg till San Francisco

Direktflyg Köpenhamn till San Francisco
Att flyga till San Francisco har blivit bättre sedan SAS öppnade direktflyg från Köpenhamn, som avgår 6 gånger i veckan. Flygningar från andra städer kräver mellanlandning där Köpenhamn eller London är två bra alternativ. Det finns väldigt många andra bra kombinationer vilket gör att det ofta går att hitta billiga flygbiljetter.

De populäraste tourerna i San Francisco.

Båttur till Alcatraz i San Francisco

Pris från: [viator product=”2660SFODLX3″ curr=”SEK”] kr
Resenärers betyg: fyra halv stjära
Varaktighet: ca 8 timmar
Info: Denna mycket populära dagstur i San Franciso och Alcatraz blir ofta slutsåld, endast ett begränsat antal kan besöka Alcatraz varje dag. Touren tar dig runt på olika sevärdheter i San Francisco och en färjetur till Alcatraz där en rundtur väntar. För mer info, pris och bokning.

Utsiktsplats i Yosemite

Pris från: [viator product=”2402YNP” curr=”SEK”] kr
Resenärers betyg: Four stars
Varaktighet: ca 14 timmar
Info: Besök vackra Yosemite med en dagsresa från San Francisco. Här kommer att ges möjlighet till att bland annat vandra upp till ett av Yosemites vattenfall. För mer info, pris och bokning.

 

Helikopter över San Francisco

En upplevelse

Att flyga helikopter i USA är en härlig upplevelse och San Francisco är ett bra alternativ. Det är inte lika vanligt som att flyga helikopter över Grand Canyon eller över New York. Under helikopterturen får du se San Franciscos mest kända sevärdheter med Golden Gate bron som höjdpunkt. Under flygturen passerar man vanligtvis både flyger över och under bron, vilket är en mycket mäktig upplevelse.

Helikopter vid molnigt och disigt väder

San Francisco är känt för sina låga moln och disiga väder där solen ofta har problem att hitta igenom. Vädret kan ändras ganska snabbt och är lite av en osäkerhetsfaktor om vad du kan förvänta dig. Ibland flyger man i strålande sol eller ovanför lågt liggande moln där broar och byggnader sticker upp. Detta kan man sammanfatta med att det är del av mystiken när med att flyger helikopter över San Francisco! Även de som har flugit i molnigt väder har varit mycket nöjda eftersom helikoptern är lågflygande, vilket ni kan se på videon längre ner.

Två utvalda helikopterturer

Helikopter över Alcatraz i San Francisco

Pris från: [viator product=”3538VISTA” curr=”SEK”] kr
Resenärers betyg:
Varaktighet: 15 till 20 min flygtid.
Info: Ett perfekt sätt att se vackra San Francisco och dess bukt är med en helikopter. Flyg över (och under!) de mest kända sevärdheterna som Alcatraz och Golden Gate-bron. Denna tur är 60 km lång. Önskar du en något längre runda kan du se den andra touren. För mer info, pris och bokning.

Helikopter över Golden Gate bron i San Francisco

Pris från: [viator product=”3538VISTAGRANDE” curr=”SEK”] kr
Resenärers betyg:
Varaktighet: 25 till 30 min flygtid.
Info: Följ med på en 90 km lång helikoptertur över San Franciscos vackraste delar och mest kända sevärdheter. Detta tour är det bästa valet och den mest prisvärda helikopterturen. Golden Gate-bron, Alcatraz, Fisherman’s Wharf och San Franciscos silhuett är några av höjdpunkterna. För mer info, pris och bokning.

 

Helikoptervideo från en av besökare, flyger både över och under Golden Gate