Resa till Washington D.C.

Huvudstad i USA

Washington D.C. är huvudstad i USA. Washington är en stad som är känd för sina breda avenyer, parker, monument och vita byggnader. Staden tillhör District of Columbia som ligger mellan staterna Maryland och Virginia. Washington tillhör alltså ingen delstat. I storstadsområdet bor över 5 miljoner människor, vissa räknar även in närliggande Baltimore och storstadsområdet har då över 8 miljoner människor.

Hyra bil i Washington DC

Washington DC är ofta ett stopp på vägen under en roadtrip på östkusten. Men du kan också utgå härifrån på din resa; det ligger många andra spännande städer i regionen och det finns mycket att se. Om du vill hyra bil i DC så kan du smidigt göra detta på någon av flygplatserna eller i centrum.

Sevärdheter i DC

Sevärdheterna i Washington D.C är regeringsbyggnaderna liksom de många monumenten. De mest kända monument är Jefferson-, Lincoln- och Washington-monumentet. Andra populära sevärdheter är Arlingtonkyrkogården med den okände soldatens grav och bröderna Kennedys minnesgårdar. Många av dessa är centrerade runt grönområdet The National Mall. Förutom kända monument och landmärken så är DC en riktig trevlig stad med en livlig Waterfront, bryggerier, restauranger och shopping.

The National Mall

National Mall ligger i centrala Washington D.C., det sträcker sig från Vita huset i norr ner via Washington Monument till The Jefferson Memorial vid Potomac River. Runt The National Mall finns ett stort antal monument, museum och kända byggnader.

Vita huset (The White house) och Pentagon

De två mest kända byggnaderna i Washington D.C. är Vita huset och Pentagon. I Vita huset bor och arbetar USA:s president. Det är en vacker vit byggnad som byggdes år 1790. Pentagon är byggnaden där USA:s försvarsdepartement har sitt säte. Med sina 350 000 kvadratmeter är Pentagon en av världens största kontorsbyggnader.

Museum i DC

Muséeutbudet är enormt i Washington D.C. Vi kommer inte att rekommendera vilka museum ni ska besöka utan rekommenderar att välja något av dem som ni tror kan passa ert eget intresse bäst. Här kan ni se lista på alla museum i Washington D.C.

Populära tourer från Washington D.C.

slaget vid Gettysburg

Pris: [viator product=”2890O” curr=”SEK”] kr
Resenärers betyg: fyra och en halv stjärnor
Avgår från: Union Station, Washington D.C
Varaktighet: 10 timmar och 30 minuter
Info: Besök och bevittna platsen där USA:s största slag någonsin har utkämpats på amerikansk mark på en dagstur från Washington DC till Gettysburg, Pennsylvania. Under utflykten kommer du att få lära dig mer om slaget vid Gettysburg. För mer info, pris och bokning.

Lincoln Memorial i Washington DC USA

Pris: [viator product=”6349VIPDC” curr=”SEK”] kr
Resenärers betyg: fyra och en halv stjärnor
Avgår från: Utamför Library of Congress, Washington D.C
Varaktighet: 8 timmar
Info: Upplev Washington DC:s mest eftertraktade attraktioner som en riktig VIP-insider. Gå förbi de långa entréköerna och njut av ett reserverat inträde till populära platser. Touren inkluderar de mest kända byggnaderna och monumenten i Washington DC. För mer info, pris och bokning.