Resa till Los Angeles

Höjdpunkter i Los Angeles

Los Angeles är en mycket stor stad i sydvästra Kalifornien. Det finns mycket att se och det bästa sättet att göra det på är med en hyrbil. En av höjdpunkterna vi speciellt rekommenderar är att besöka Hollywood med bland annat Universal Studios och Walk of Fame. Andra populära platser att besöka är Santa Monica Pier, Beverly Hills och nöjesfältet Six Flags. Längst ner på sidan hittar ni bilder från dessa ställen.

Hyra bil i LA

Det finns många stora hyrbilsbolag på Los Angeles flygplats LAX och runtom i staden. Läs mer om att hämta och lämna hyrbilen och få tips på utflykter via länken nedan. Där kan du också läsa om att köra till flera attraktioner i LA.

Hollywood

Höjdpunkter i Hollywood
Hollywood är filminspelningarnas hemstad vilket går att uppleva på Universal Studios. Andra kända saker i Hollywood är Hollywoodskylten, Walk of Fame och Kodak Theatre där det varje år delas ut Oscars till årets bästa filmer. Kodak Theatre och Walk of fame hittar ni i Hollywoods centrala del, runt Hollywood Boulevard.

Universal Studios
Universal Studios är ett roligt och fräckt ställe att besöka, som inte bör missas om ni besöker Los Angeles. Här får ni se många kända filmsekvenser som har spelats in genom åren, åka någon av de olika åkattraktionerna och se hela städer som är kulisser med mera. Åkattraktionerna går i filmvärldens tema som The Simpsons Ride, Jurassic Park the Ride, Harry potter och Revenge Of The Mummy. Detta är något som verkligen är Hollywood! Det finns flera paket och dagsbiljetter att förhandsboka till fördelaktiga priser. Hoppa över kön eller välj VIP-upplevelsen är två alternativ som är mycket populära.

Hollywoodskylten
Hollywoodskylten är en klassisk symbol som de flesta vill se. När ni närmar er Hollywood kommer ni att kunna se skylten på berget i norr. Vill ni komma närmare den är det bara till att köra mot den. Välj någon av vägarna som är söder om skylten och försök hitta någonstans att parkera där, karta [maps.google.com]. Det är olagligt att klättra upp sista biten till skylten.

Övriga platser runt om i Los Angeles

Santa Monica Pier och stranden
Stranden i Los Angeles är väldigt lång och fin, med strandväder ungefär halva året. På stranden finns där många livräddartorn som påminner en om Baywatch. Mitt på stranden ligger Santa Monica Pier, en brygga med karuseller, restauranger, shopping och olika uppträdanden.
Beverly Hills
Beverly Hills är ett lyxområde i Los Angeles, där mer eller mindre varje trädgård ser perfekt ut. Husen är ofta mycket stora och lyxiga. Det är skoj att köra en runda i området och se dessa hus. För den som vill se kändisars hus rekommenderar vi en dagstur där en expert kan peka ut dem.
Nöjesfältet Six Flags
Detta är en av världens bästa och största nöjespark. Här finns ett stort antal olika berg- och dalbanor i absolut världsklass. För mer information om de olika attraktionerna, besök deras hemsida, Six Flags Magic Mountain.

Klimatet i Los Angeles

Här är det oftast strax över 20 grader på dagtid, med lite högre temperaturer på sommaren då det även är väldigt torrt. Siffrorna nedan är från Los Angeles downtown, det är oftast ett par grader kallare närmare havet.

Klimatet i Los Angeles