Billiga resor till USA

Boka själv-guide

Det blir normalt billigare att boka en resa själv dessutom tycker många att det är skönt att ha fullständig kontroll och kunna bestämma själv vad man vill göra. Här guidar vi om vad man ska tänka på när man bokar en resa till USA själv, inklusive hotell och utflykter.

1. Boka flyg

Börja med att hitta ett billigt flyg som tar dig till USA. Generellt sett gäller det att boka så tidigt som möjligt, det ger oftast lägst pris. Direktflyg är oftast lite dyrare än flyg med mellanlandning. En bra tid att boka flygresor är efter sommaren i september när många flygbolag har kampanjer med billiga flygbiljetter. För att slippa betala de högsta priserna så försök att åka när det inte är högsäsong. Högsäsongen är under sommaren (från midsommar till mitten på augusti), jul/nyår och påsken. Övriga tider på året går det alltid att hitta billiga resor om man bokar i god tid. Det går även att göra fynd under högsäsong men då är det viktigt att vara tidigt ute. Det finns många sökmotorer att använda, vi tycker att SkyScanner ger bra resultat.

2. Boka hotell

Det är inte lika viktigt att boka hotell tidigt, även om det inte skadar såklart. Boka hotell efter flygbiljetterna, men om ni har flexibla dagar så ta en titt på hotellpriserna för att undvika dyra populära helger. Det som är viktigt att tänka på är om hotellet har en “resort fee” – en obligatorisk avgift som tillkommer på vissa hotell. Kontrollera ditt hotell använder sig av det.

Sökmotorn nedan går igenom alla stora hotellsidor för att hitta de billigaste hotellnätterna.

3. Boka utflykter och biljetter

Nu när flyg och hotell är bokat är det dags att boka vad ni ska göra under dagarna. Kanske vill ni till Grand Canyon utanför Las Vegas, Everglades i Florida, Disneyland i Los Angeles eller se en show på Broadway i New York. Är ni intresserade av sport så är det ett gyllene tillfälle att se en match i NHL, NFL, NBA eller kanske MLS (Major League Soccer). Använd länkarna nedan för att navigera rätt.