Panorama över Dallas i USA

Resa till Dallas

Dallas är en storstad i centrala Texas med mycket varma somrar. Några av sevärdheterna i Dallas är Dealey Plaza, John F Kennedy Memorial Plaza, Victory Park och City Hall. Om du inte har några problem med temperaturer över 35 grader är sommaren en bra tid att resa hit. På våren och hösten är temperaturerna lite mer normala med fler regndagar.

Roadtrip till Dallas

Dallas ligger mitt emellan Oklahoma City i norr och Houston i söder. Körtiden är ca 3,5 timme någon av städerna. Är du på en större roadtrip från västra USA är det långa sträckor att köra, det är över 170 mil att köra från Phoenix. Avståndet till Orlando i Florida är även det strax över 170 mil. Dock så är en roadtrip det absolut bästa sättet att se landet på, och det finns lika mycket att utforska mellan destinationerna.

Om du tar dig ner mot Texas kust och vänder västerut så sprider delstaterna Louisiana, Mississippi och Alabama ut sig innan du kommer till Florida. Här finns mycket att se och uppleva bland den amerikanska söderns häftiga natur, klassiska matkultur och varma klimat, med intressanta städer som New Orleans att stanna till i.

Hyra bil i Dallas

I Dallas kan du hyra bil på någon av stadens flygplatser samt på flera ställen i centrum. Med hyrbil tar du dig enkelt runt i staden och till närliggande sevärdheter, och om du utgår från Dallas så är det verkligen rekommenderat att planera in utflykter eller en roadtrip. Besök andra storstäder som Houston eller Austin, eller intressanta småstäder i regionen. Undersök möjligheten till envägshyra för att återlämna din hyrbil på annan ort än du hämtade den. Sök i sökmotorn för att jämföra hyrbilsbolag.

Sporter i Dallas

Dallas har flera bra sportslag, de har lag i samtliga av de fem stora proffsligor i USA. Listan nedan tar dig till respektive lags hemsida där du kan hitta mer information om spelschema och biljetter.

Tourer i Dallas

Dealey Plaza i Dallas i USA

Pris från: [viator product=”43572P2″ curr=”SEK”] kr
Resenärers betyg: fyra och en halv stjärna
Avgår från: Segway Nation Dallas
Varaktighet: Turen är på ca 2 timmar och du får åka runt centrala Dallas på en segway. Besök Dealey Plaza, Dallas Convention Center, John F Kennedy Memorial Plaza, Victory Park, City Hall med mera. För mer info, pris och bokning.