Kalifornien

Upplev hela Kalifornien

Det bästa sättet att uppleva Kalifornien är genom att hyra bil och göra en roadtrip. Den populäraste sträckan som vi rekommenderar är Highway 1 som går längs med Kaliforniens kust och genom storstäderna San Francisco och Los Angeles. En bra start är att börja i San Francisco och dess omnejd för att sedan ta sig ner längs kusten till Los Angeles och San Diego. Fortsätt sedan inåt land mot Las Vegas via Death Valley. För flera bra tips missa inte avsnittet om att hyra bil i USA och roadtrip i USA.

Fakta om Kalifornien
Kalifornien “The Golden State” är USA: s folkrikaste delstat med över 37 miljoner invånare. Kaliforniens landyta är nästan lika stor som hela Sverige och med det USA: s tredje största delstat. Kalifornien ligger längst i sydväst delen av USA med en lång kuststräcka till Stilla havet. I söder gränsar Kalifornien till Mexiko. Det en populär delstat att resa runt i då det finns flera kända, intressanta och roliga platser att besöka. Dessutom ligger Las Vegas (Nevada) ganska nära som man inte bör missa.

Kusten längs Highway 1 i Kalifornien

Gigantiska träd Yosemite Kalifornien

Stranden vid Santa Monica Pier

Nöjesfältet Six Flags Los Angeles

Populära platser
Den mest populära staden att besöka i Kalifornien är Los Angeles. Två andra kuststäder som också är mycket populära resmål är San Diego och San Francisco. Strax norr om San Francisco finns USA:s mest kända vindistrikt, Napa Valley.

San Francisco

Fakta
San Francisco som har över tre miljoner invånare ligger längs den världskända Highway 1 som är en mycket fin och populär väg att köra på. En bilresa till San Francisco med bil från Los Angeles tar strax över sex timmar. Om man väljer Highway 1 tar bilresan ungefär nio timmar utan stopp, vilket man troligtvis kommer att ha flera av. Annars är flyg ett bra alternativ och ofta ganska billigt. Bästa tiden att resa hit är från maj till oktober då temperaturen ligger runt 20 strecket.

Höjdpunkter
San Francisco i sig med Golden Gate-bron och Alcatraz är höjdpunkterna här och det finns flera sätt att utforska staden. Ett trevligt alternativ är att hyra cyklar och cykla över bron. Ett annat fräckt alternativ är att ta en helikoptertur över staden och få en fin överblick.

Napa Valley
Norr om San Francisco ligger det mycket kända och fina vindistriktet Napa Valley. Distriktet är fem mil långt från norr till söder och här finns mängder av vingårdar. Det är en perfekt dagsutflykt och det går bra att köra själv. Vill man testa de olika vinerna och njuta lite extra av dagen rekommenderar vi en organiserad tur.

Vinprovning i Napa Valley Kalifornien

Vintour vintunnor i Napa Valley

Roadtrip highway 1 i USA

Death Valley i Kalifornien

San Diego

Fakta
San Diego ligger längst ner i sydvästra hörnet av Kalifornien, cirka två timmar med bil från Los Angeles. San Diego är en mycket fin stad med över tre miljoner invånare i storstadsområdet. Staden har gräns till Mexiko och Tijuana.

Höjdpunkter
San Diego har flera fina stränder och är en höjdpunkt i sig. För den som vill ta en snabb tur till Mexico så finns det några dagsturer till Tijuana att välja på. Det kan vara smart att välja något organiserat för att inte komma in i fel område. Vilket man definitivt bör undvika att göra då Tijuana är långt ifrån den säkraste staden. I San Diego finns tre mycket stora djurparker; San Diego Zoo, San Diego Zoo Safari Park och det populära SeaWorld. För mer information om biljetter, olika paket och rundturer, följ länken nedan.

Death Valley
På gränsen mellan Kalifornien och Nevada ligger Death Valley som är en av världens varmaste platser med ett underbart landskap. På sommaren är temperaturen ofta runt 50 grader. Det är helt klart värt ett besök och väljer ni att köra mellan Los Angeles och Las Vegas kan denna omväg vara ett bra alternativ.

Läs mer