New York

New York City
New York City är den populäraste staden I USA. (Vi svenskar säger normalt bara New York som egentligen är delstaten.) I New York City bor ca 8 miljoner och i det stora storstadsområdet med New Jersey och sydvästra Connecticut bor närmare 20 miljoner människor. New York är en väldigt populär stad att resa till, hit kommer varje år ca 50 miljoner turister vilket gör New York till världens mest besökta stad! (10 miljoner av dessa turister är internationella.)

Panorama över New York City i USA
Varför åker så många till New York?
New York är en av världens mest kända städer är det många som vill komma hit och uppleva den någon gång. Även efter ett besök är det många som kommer hit om och om igen. Staden har mycket mer att erbjuda än bara världskända turistattraktioner. På våren kan man kombinera en stadsresa, bra väder och sol i parken med shopping i världsklass.

Panoramabild över Central Park i New York USA
Turistattraktioner
Här finns väldigt många turistattraktioner som många någon gång vill se, tex Frihetsgudinnan, Empire State Building (världens högsta byggnad i 41 år!), Ground Zero, Rockefeller Center, Central Park och Grand Central Terminal. Även för den som gillar museum har New York mycket att erbjuda, tre exempel på dessa är: Ellis Island Immigration Museum, American Museum of Natural History och Metropolitan Museum of Art. För att få ut så mycket av resan så möjligt missa inte möjligheter att köpa biljetter till olika attrationer. Det finns flera bra val där det även ingår möjligheter att gå före i kön.

Utflykter runt New York

Det finns flera trevliga utflykter att göra. Niagarafallen är vår favorit av dessa. Nedan kan du läsa om en trevlig dagsutflykt med flyg från New York till Niagarafallen. För den som gillar nöjesfält är Six Flags som ligger i New Jersey ett mycket bra val. Detta är ett nöjesfält i absolut världsklass! När vi var här valde vi det lyxiga “VIP” paketet och gick in bakvägen på alla attraktioner. Nöjesfältets egna hemsida: Six Flags Great Adventure

Hyrbil

I New York och speciellt på Manhattan går det utmärkt att klara sig utan hyrbil men för den som vill se lite mer runt New York och göra utflykter är hyrbil det bästa alternativet. Det är ofta billigt och smidigt att hyra bil, speciellt vid flygplatserna. Det finns även många uthyrningsplatser runt New York och på Manhattan som man enkelt kan hämta upp och lämna hyrbilen vid. Tänk på att det blir ofta mycket billigare och även bättre villkor om man förhandsbokar hyrbilen från Sverige istället för att boka på plats.

Video: Helikoptertur över New York

 

Shopping i New York

Inne på Manhattan finns det fullproppat av olika affärer och märketsbutiker. För den som vill hitta de riktiga fynden så finns bästa outlets i New York en liten bit ifrån centrum, den största Woodbury Common Premium Outlets ligger ca 80 km iväg från centrum. Buss eller att hyra bil i New York är två bra alternativ (vägbeskrivning från Manhattan).

Länktips