Resa till Philadelphia

Philadelphia

Philadelphia – ett trevlig stopp på en roadtrip i östra USA

Philadelphia är en stor och gammal stad på östkusten mellan New York och Washington D.C. För den som är på roadtrip i östra USA och kör mellan New York och Washington är detta ett bra stopp. Det tar mindre än 2 timmar från centrala New York och ca 2,5 timme från Washington D.C. Philadelphia har många historiska platser och trevliga stadsdelar med mycket charm. Spring upp för de ikoniska trappstegen i Rockys fotspår, strosa längs Delaware River Waterfront och prova klassikern Philly Cheesesteak!

Hyra bil i Philadelphia

Staden är också en fin utgångspunkt för en roadtrip på östkusten, och här kan du hyra bil på Philadelphias internationella flygplats och på flera håll i centrala Philadelphia. Läs mer om hyrbil och sevärdheter via länken nedan.

Frankling Square – Philadelphias största turistattraktion.

Frankling Square är ett mycket populärt torg i centrala Philadelphia. Det har funnit där enda sedan staden grundades på 1600-talet. Numera är det ett familjevänlig torg med flera aktiviteter som till exempel minigolf och klassisk karusell med bra picknick-möjligheter.

Philadelphia Museum of Art

Philadelphias konstmuseum är ett av de största attraktionerna i staden, och byggnaden som Rocky springer uppför i Rockyfilmen från 1976. Museet ligger i en vacker och gammal byggnad och är USA:s tredje största museum. Här finns flera stora utställningar varje år. För full information om dessa besök Philadelphia Museum of Art [philamuseum.org].

Besök även:


rentalcars.com