FAQ – om att resa till USA

Efter ett 20-tal resor till USA de senaste åren har vi fått vara med om mycket och här hjälper vi er med svar på vanliga frågor inför en USA-resa. Om du inte hittar vad du söker, skicka en fråga till oss här.

Välj någon av följande kategori.

Övriga frågor

Vart i USA är bäst att resa?
Vår favoritdel i USA är sydvästra USA där man hittar Kalifornien, Las Vegas och flertalet mycket imponerande nationalparker, bland annat Grand Canyon. För den som gillar storstäder är New York ett bra val, vilket även är närmast att flyga till. Florida är ett bra val för de som har barn och vill besöka nöjesparker och bada på ständer, eller om man vill resa till USA under vinterhalvåret.

När på året är bäst att resa om man vill ha sommarvärme?
På sommaren är det sommartemperaturer i hela USA där områden. På vintern är det endast Florida som har riktiga sommartemperaturer med möjlighet till bad. Annars har sydvästra USA (Kalifornien och Las Vegas) bra väder största delen av året med mycket sol.

Var är bäst att boka resan?
Det billigaste är att boka resan själv på internet. Använd en flygsökmotor såsom Skyscanner för att hitta bäst flyg och hitta billigast hotell genom att söka igenom alla stora hotellsidor med t.ex. Hotelscombined.se. För mer detaljerade svar, välj en specifik kategori ovan.

Hur håller jag kontakten med Sverige på bästa sätt?
Wi-Fi finns på många ställen och då fungerar Whatsapp, Facebook messenger, Viber och Skype mycket bra. Dessa program gör att du kan hålla kontakten gratis med dina vänner och familj i Sverige. Det finns även kontantkortslösningar på plats i USA, läs mer här. Ditt svenska mobilnummer fungerar normalt bra, men använder du roaming (datatrafik) blir det en mycket dyr faktura. Kontrollera priserna hos din operatör innan avresa.