Sökrutan laddar

Hyrbil i Fort Lauderdale

På den här sidan kan du läsa om detaljer för att hyra bil i Fort Lauderdale. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan.

Fort Lauderdale flygplats

Att hyra bil i Fort Lauderdale är enklast och billigast på flygplatsen, Fort Lauderdale-Hollywood International Airport. Precis intill terminal 1 ligger Rental Car Center och här finns alla stora hyrbilsföretag. Det är enkelt att ta sig dit oavsett vilken terminal ditt flyg landar på. Från varje terminal går det bussar som är gratis och tar er till biluthyrningen.

Att lämna tillbaka bilen i Fort Lauderdale är mycket enkelt. Det är bara att följa skyltarna eller ens GPS till Fort Lauderdales flygplats, väl där följ skyltar mot Rental Car Return.

Miami – Fort Lauderdale

Miami och Fort Lauderdale har växt ihop till ett storstadsområde. Många som vill besöka Miami flyger till Fort Lauderdale på grund av direktflyg från Skandinavien och i vissa fall lägre flygpriser. Det går även bra att hyra bil i Miami men det bästa är alltid hämta sin hyrbil vid ankomst till flygplatsen. En taxiresa från Fort Lauderdale till Miami kostar ca 100 dollar. Skulle ni flyga vidare från Miami så går det oftast att lämna bilen där utan extrakostnad. Se specifika detaljer vid bokning.

Köra i Fort Lauderdale

Det är härligt att uppleva Florida med hyrbil! Vägarna i staten är generellt mycket välskötta och välskyltade, och det är en mycket trevlig del av resan att köra bil här. Det finns dessutom många vackra rutter med mycket att utforska på vägen. I Fort Lauderdale, precis som i de flesta städer i Florida, behöver du hyra bil för att ta dig runt.

  • Trafik i Fort Lauderdale. Det är vanligtvis lugnt att köra i Fort Lauderdale, men som i alla storstäder kan det bli tyngre trafik under rusningstid då alla kör till och från arbetet. Då kan det vara bra att stämma av trafikläget i Google Maps och ha alternativa rutter redo innan du kör. Ett tips är att särskilt undvika de stora vägarna I-595 och I-95 som går genom Miami och Fort Lauderdale.
  • Höger i korsning. I många amerikanska delstater får du svänga höger i en korsning vid rött ljus efter att ha stannat helt. Detta gäller även i Florida, förutom där det finns en skylt med texten “No right on red”.
  • Parkering i Fort Lauderdale. Fort Lauderdale är en stor stad med många parkeringsmöjligheter i centrum och andra områden. I Downtown finns allmänna parkeringsgarage och gatuparkering, och avgifterna kan variera beroende på distrikt. Var noga med att läsa på både skyltar och på parkeringsautomaten vilka tider som gäller. Parkeringshus och garage är ofta ett bra alternativ om du är osäker. Om du letar parkering utanför centrum är det bra att vara uppmärksam på skyltar för “Residents only” . Var också noga så att du inte blockerar en uppfart – då blir hyrbilen bortforslad.
  • Se parkeringsplatser i Fort Lauderdale

Sevärdheter i Fort Lauderdale

Sevärdheter och utflykter

Fort Lauderdale är en underbar stad i Södra Florida med närhet till varma sandstränder, spännande städer och häftig natur. Njut av vyerna längs strandpromenaden och shoppa loss på Las Olas Boulevard. Se alligatorer och shower för hela familjen i Everglades National Park. I Downtown råder en sharmig atmosfär med lokala bryggerier, konstgallerier, livejazz, museum och grönskande parker. Ät gott på restaurangerna som serverar “southern comfort food” och läckra rätter från havet. Sedan väntar hela Florida på att upptäckas! Genom att hyra bil i Fort Lauderdale kan du utforska Floridas fantastiska sevärdheter i din egen takt.

Stränder i Fort Lauderdale

Fort Lauderdale är populärt för sina härliga badstränder. Med 37 kilometer soldränkt kust finns här många att välja mellan för en trevlig dag med bad och vattensporter. Staden har en väldigt fint belägen strandpromenad som går längs palmerna och den mjuka sanden på Fort Lauderdale Beach. Här är trevligt att promenera längs i solnedgången. Från Fort Lauderdale Beach är det nära till hjärtat av staden, Las Olas boulevard i det centrala området Las Olas. Här finns ett stort utbud av restauranger, barer och butiker.

Deerfield Beach är en annan omtyckt strand som har nära till många faciliteter och fina badvikar. Kuststaden Hollywood och stranden Hollywood Beach ligger mellan Miami och Fort Lauderdale, och även Hollywood Beach har en härlig strandpromenad med mjuk sand och vajande palmer.

Pompano Beach kan du prova roliga vattensporter och njuta av något av Södra Floridas varmaste badvatten. Stranden Dania Beach sägs vara en av de vackraste och mest folktomma stränderna i området, och Lauderdale-By-The-Sea är populär för snorkling i korallrev. Det vara bara några av alla badstränder i For Lauderdale-regionen!

Parkering på stranden

Eftersom Floridas invånare själva tar bilen överallt så finns det vanligtvis goda parkeringsmöjligheter längs badstränderna. Titta efter gatuparkering med parkeringsautomat eller allmänna parkeringsgarage för strandbesökare. Du betalar avgift per timme eller för en heldag på stranden. Avgifterna varierar efter område. Läs noga på skyltar så att du inte parkerar på privata platser.

Everglades och Everglades Holiday Park

Nationalparken Everglades National Park täcker en stor del av Södra Florida, och har tre ingångar i olika städer. Everglades består av fantastisk natur med unik subtropisk vildmark och många spännande djurarter som alligatorer, krokodiler och andra inhemska arter. Du måste hyra bil för att kunna besöka parken och i Everglades kan du vandra, paddla kayak och åka på guidade turer. Från Fort Lauderdale är det ca 1 timme och 30 minuters körning till den närmsta entrén Shark Valley.

Om du vill uppleva Everglades och djurlivet på ännu närmare håll bör du besöka Everglades Holiday Park i Fort Lauderdale. Här kan du möta exotiska djur, se unika alligatorshower, åka airboat och andra spännande aktiviteter. Everglades Holiday Park ligger på Griffin Road och det finns gott om parkering för din hyrbil.

Utflykter med hyrbil från Fort Lauderdale

Det finns många fantastiska utflykter att göra runt om Fort Lauderdale och Florida. Cirka 45-60 minuter söderut ligger Miami och ytterligare 25 mil söderut ligger Key West och vägen hit är spektakulär med smala landremsor och broar. För mer info, läs via länkarna nedan. Det är verkligen väl värt att hyra bil i Fort Lauderdale och köra i Florida!

Miami

Miami ligger bara ca 30 minuter från Fort Lauderdale och är ett klassiskt utflyktsmål. Här kan du uppleva legendariska platser som stranden i Miami Beach, nattklubbarna och de pampiga Art Deco-hotellen i livliga South Beach och turiststråket Ocean Drive. Prova spännande maträtter och lär dig om kubanska traditioner på matvandringarna i det kubanska området Little Havana. Upplev konst och kultur på den färgsprakande kulturfestivalen längs den berömda gatan Calle Ocho. Shoppa exklusiva märken i bohemiska Coconut Grove och prova golfbanor i världsklass i lugna och mysiga Coral Gables.

Key West

Tropiska Key West är i princip ett måste under en roadtrip i Florida! Key West är ett populärt utflyktsmål för sitt härliga klimat, karibiska atmosfär och klarblåa vatten längs stränderna, som är perfekt för att snorkla och dyka. Här kan du uppleva unika aktiviteter som att åka på delfinsafari och dyka över skeppsvrak. Njut av den livliga feststämningen längs huvudgatan Duval Street som kantas av barer, aktiviteter och turistbutiker. När du kör till Key West kör du längs den vackra Florida Keys Overseas Highway med utsikt över det turkosa havet åt båda sidor – helt klart värt att hyra bil i Fort Lauderdale och åka denna rutten! Det är ca 4 timmars körning från Fort Lauderdale ut till spetsen Key West.

Orlando

Orlando är ett fantastiskt utflyktsmål om du ska köra i Florida. Staden är känd för sina storslagna nöjesparker som Disney World, SeaWorld och Universal Orlando som är fyllda av attraktioner och unika aktiviteter. I Universal Orlando finns flera temaparker, bland annat Universal Studios och den populära Wizarding World of Harry Potter. Orlando ligger strax över 3 timmar från Fort Lauderdale. 1 timme och 20 minuter från Orlando ligger Tampa Bay, som är hem åt Florida Aqaurium där du bland annat kan se delfiner, hajar, pingviner och dyka i akvariets unika korallmiljöer. Det är bara en av platserna som är värt ett besök om du ska hyra bil i Fort Lauderdale!

Vad tycker du om den här sidan?

(26 röster, betyg: 4.65 av 5)