Sökrutan laddar

Hyrbil på Fort Lauderdale flygplats

På den här sidan får du tips och råd för att hyra bil på Fort Lauderdale flygplats, samt om billiga hyrbilar. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil.

Det är smidigast att hyra bil på Fort Lauderdale flygplats direkt vid din ankomst, om det är här du utgår ifrån. Detta för att du kommer behöva hyrbilen ganska omgående för att ta dig vidare, och i Florida behöver du verkligen hyra bil för att kunna ta dig till sevärdheter.

Miami

Miami och Fort Lauderdale har växt ihop till ett storstadsområde. Många som vill besöka Miami flyger till Fort Lauderdale på grund av direktflyg från Skandinavien och i vissa fall lägre flygpriser. Det går även bra att hyra bil i Miami men det bästa är alltid hämta sin hyrbil vid ankomst till flygplatsen. En taxiresa från Fort Lauderdale till Miami kostar ca 100 dollar. Skulle ni flyga vidare från Miami så går det oftast att lämna bilen där utan extrakostnad. Se specifika detaljer vid bokning.

Fort Lauderdale flygplats

Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (flygplatskod: FLL) ligger bara 5 kilometer från Fort Lauderdale centrum. Fort Lauderdale flygplats är Floridas näst största förutom Miami flygplats. Här finns flera välkända hyrbilsbolag som du kan hyra bil hos inför resan. Det finns väldigt bra förbindelser mellan flygplatsen och centrum, och du tar dig smidigt ut på vägen US-1 N och följer vägen in till centrala Fort Lauderdale.

Adress Fort Lauderdale-Hollywood International Airport
100 Terminal Drive, Fort Lauderdale, FL 33315

Att hämta hyrbilen på flygplatsen

Hyrbilsbolagen på Fort Lauderdale flygplats finns i ett hyrbilscentrum, Rental Car Center (RCC). Om du flyger till Terminal 1 så är det en kort promenad från terminalen till byggnaden där hyrbilscentret är. Det är välskyltat och enkelt att hitta. Det krävs alltså ingen transferbuss vilket gör det väldigt smidigt att hämta hyrbilen från Terminal 1.

Om du ankommer i Terminal 2, 3 eller 4 så åker du med en gratis shuttlebuss till hyrbilsbolagen. Följ skyltarna efter Bagage Claim för att komma till en hämtningszon för shuttlebuss. Bussen kör dig till hyrbilscentret och avgår var tionde minut.

Hyrbilsbolagen på Fort Lauderdale Airport

Nedan ser du våra tillgängliga hyrbilsbolag på Fort Lauderdale flygplats. Det är bäst att välja en hyrbil som har obegränsad körsträcka om ni ska ge er ut på roadtrip eller köra mycket. Fort Lauderdale och många andra attraktiva städer i Florida är stora med avstånd mellan sevärdheterna. Välj även bränslepolicy full-till-full om det finns möjlighet. Om bolagets bränslepolicy står som “förbetalning” så innebär det att du får betala en serviceavgift. Kontrollera då vad avgiften är innan du bokar bilen.

Hyrbilsbolag Sträcka Plats
Alamo Obegränsad Hyrbilscenter
Dollar Obegränsad Hyrbilscenter
Dollar Diamond Obegränsad Hyrbilscenter
Enterprise Obegränsad Hyrbilscenter
Hertz Obegränsad Hyrbilscenter
National Obegränsad Hyrbilscenter
Thrifty Obegränsad Hyrbilscenter

Att lämna hyrbilen på flygplatsen

Var uppmärksam och titta efter skyltar till Car Rental Center och Car return när du närmar dig flygplatsområdet. Hyrbilscentret är den första byggnaden till vänster, och du lämnar hyrbilen på ditt hyrbilsbolags platser. Om du flyger från Terminal 1 kan du sedan promenera till terminalen via en gångbro på våning 2 i hyrbilscentret.

Om du flyger från någon av de andra terminalerna så tar du smidigt en shuttlebuss tillbaka till din terminal. Det brukar gå snabbt att lämna tillbaka hyrbilen, men avse ändå en stund för att lasta av och ta dig till terminalen.

Hyrbilsbolagen på Fort Lauderdale flygplats har vanligtvis öppet dygnet runt, men om du ska återlämna bilen utanför ordinarie tider kan det vara bra att kolla upp hur du går tillväga.

Adress Hyrbilscenter
Rental Car Center, 600 Terminal Drive, Fort Lauderdale, FL 33315

Bensinstationer Fort Lauderdale flygplats

Den finns flera bensinstationer längs de större huvudvägar som går via flygplatsområdet. Det enklaste är att söka efter närmsta bensinstation i Google Maps för att tanka upp hyrbilen innan återlämning. Det är inte alla amerikanska bensinstationer som godtar utländska betalkort, och det är bra att ha lite kontanter om det skulle behövas. Då kan du betala bensinen i butiken på bemannade bensinstationer.

Sevärdheter Fort Lauderdale

Fort Lauderdale är en härlig destination och här väntar fantastiska badstränder, fin natur och roliga utflykter. Staden har en trevlig strandpromenad med fin utsikt, och shopping och restauranger i närliggande centrala området Las Olas längs Las Olas Boulevard. Mys på lokala ölbryggerier och upplev fantastisk konst i kulturcentret FATVillage. Se alligatorer på nära håll och åk airboat i Everglades Holiday Park. Med hyrbil kan du sedan enkelt ta dig vidare och utforska hela Florida, men spännande destinationer som Miami, Key West och Orlando. Det är verkligen värt att åka på roadtrip om du ska hyra bil på Fort Lauderdale flygplats!

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)