Sökrutan laddar

Hyrbil i USA

Att hyra bil i USA är billigt och oftast det bästa sättet att ta sig runt. De allmänna kommunikationerna, såsom bussar och tåg är inte lika bra som i Europa. Det är mer eller mindre endast New York som har ett väl fungerande tunnelbanesystem. Att hyra bil i t.ex. Miami, San Francisco och Los Angeles är mycket populärt.

Tips för en bra deal på hyrbil i USA

  • Boka alltid innan avresa. Då ingår försäkring! Om ni redan befinner er i USA, ta hjälp av någon som är i Sverige. För bokningar från USA kostar det extra med försäkring.
  • För att hitta billigast hyrbil rekommenderar vi Hyrbil24.se. De garanterar lägsta pris, har full försäkring på hyrbilarna och bra support. Bilarna som visas vid sökning finns tillgängliga och bokningsbekräftelse fås snabbt.
  • Bokar ni via ett av uthyrningsföretag direkt i USA så ingår nästan aldrig försäkring och det är dyrt att lägga till på plats. Hyran per dag är dessutom ofta högre.
  • Välj bil vid bokning och köp inte uppgradering på plats. Dessa ”billiga” uppgraderingar som erbjuds på plats är dyra. Vill ni ha en stor bil? Välj det vid bokningen.
  • Vill ni ha mer än en förare? Försök hitta ett paket där det ingår. I sökresultaten finns det ofta tillval för en till tre extra förare och då kan även en tank med bensin ingå. På plats är priset högre.
  • När ni hämtar ut bilen så var beredd på att säljaren inte alltid är helt ärlig utan försöker sälja på er uppgraderingar och extra försäkringar.
  • Rätt försäkring är viktigt och alla nödvändiga försäkringar ingår via oss. Se mer information längre ner om just försäkringar.
  • På de större flygplatserna kommer ni ofta att få välja mellan flera bilar i samma klass. Välj ut den bästa och nyaste! Skäms inte för att provsitta några hyrbilar för att välja den bästa (kontrollera t.ex. antal mil bilen gått).
  • Bildguide – så här går det till vid biluthyrning i USA.

Priser och extrakostnader

Priserna är dynamiska och beror på utbud och efterfrågan. Fria mil ingår som standard i USA. Hyrbilarna är oftast i ett mycket bra skick. Se till att ha valt allt du vill ha till hyrbilen innan så att du slipper extrakostnader på plats.

Försäkring och självrisk

Via sökmotorn nedan ingår stöldförsäkring och kollisionsskydd utan självrisk. Det innebär att din hyra inkluderar trafik- och vagnskadeförsäkring samt stöldskydd med 0 kr i självrisk.

Försäljarna på plats försöker ibland sälja till road assistans. Argumentet är att det ”endast” kostar $6-$8 per dag (+skatt). Men blir det något tekniskt fel på bilen kommer bilen bytas ut utan kostnad även utan road assistans. Det är vid händelser såsom punktering och inlåsta nycklar som road assistans inte ingår utan tillägg. Vi rekommenderar att inte lägga till detta, eller något annat på plats, det är speciellt på extraval som uthyrningsbolagen tjänar sina pengar. Personförsäkring försöker försäljarna också få en att lägga till ibland, men detta har du i din egen reseförsäkring.

Envägshyra

Envägshyra (lämna hyrbilen i annan stad) har blivit populärt i USA och det är ett utmärkt sett att få uppleva mer och köra mindre. Speciellt nuförtiden när det har blivit enklare att söka flyg till en stad och hem från en annan. Envägshyra är ofta fördelaktigt jämfört med att köra tillbaka bilen. För kortare avstånd finns det numera ofta flera bilar med gratis envägshyra. Detta kommer att stå klart och tydligt vid sökresultatet när du söker hyrbil. Längst ner på sidan hittar du sökmotor med bra envägsalternativ.

Trafiken

Trafiken i USA är tuffare än i Sverige. Här är stora motorvägar och det körs om både till höger och vänster. I korsningar får man svänga höger även när det är rött, såvida det inte står på en skylt att det är förbjudet just där. Observera dock att du ska stanna innan du svänger höger vid rött.

Parkering

Parkering varierar mycket mellan de olika städerna i USA. Överlag är det billigt och det finns nästan alltid parkeringsplaster lediga. I de mest centrala delarna i städer som New York, Los Angeles med flera får ni räkna med högre priser. Las Vegas är troligtvis USA:s bästa stad att parkera i då det alltid finns stora och gratis parkeringshus var du än kommer. Även valet-parkering (man lämnar bilen vid ingången) är gratis i Las Vegas. Läs fler tips om hyrbil i Las Vegas på Vegas.nu.

Åldersgräns

Åldersgränsen för att hyra bil i USA är normalt 21 år men om du är under 25 år kommer det att tillkomma en extra avgift. Om ni letar runt lite vid bokningen så hittar ni bra alternativ där detta ingår.

Vad tycker du om den här sidan?

(115 röster, betyg: 4.24 av 5)