Tre husbilar i Valley of Fire i USA

Hyra husbil i USA

Husbil är ett bra val för dig som vill utforska USA och i huvudsak köra runt i naturen.

Fördelar med husbil

  • Ingen kostnad för hotell
  • Bo i direkt anslutning till naturen och nationalparkerna
  • Frihet och flexibilitet
  • Slipp packa resväskorna varje gång vid byte av hotell
  • Alltid tillgång till en kyl, slipp dyra frukostar

Alternativ till husbil

Ett liknande alternativ som kräver lite mer utrustning är att tälta och samtidigt hyra en bil. Ett trevligt sätt att uppleva USA till lägsta möjliga kostnad, samtidigt som man kommer riktigt nära naturen!

Att boka en husbil

Hos oss kan du skicka en förfrågan på att hyra en husbil. Det finns tyvärr inte lika bra sökmotorer för husbilar som för hyrbilar och husbilarnas kvalité kan variera kraftigt mellan olika bolag. Vi har valt att samarbeta med USA:s klart största uthyrare som vi även anser leverera den bästa produkten. I det priset ingår det försäkring vilket det inte alltid gör på utländska sidor.

Körkort

Alla husbilar som vi erbjuder får köras med ett vanligt svensk bilkörkort och det krävs heller inget internationellt körkort.

Ålder

Minimiåldern för att att hyra en husbil i USA är 21 år. Om föraren är under 25 år tillkommer det $25 per dag i extra försäkringskostnad.

Försäkring

Det är mycket viktigt att ha en bra försäkring vid hyra av husbil, därför samarbetar vi endast med seriösa bolag som kan erbjuda oss detta. Försäkringen som ingår har ett skydd upp till en miljoner dollar men en självrisk på $1000. Det finns inga tilläggsförsäkringar som tar bort denna självrisk, därför rekommenderar vi att boka hyrbilen med ett kreditkort som täcker självrisken. Vår rekommendation är Santanders kreditkort som har marknadens bästa villkor och täcker hela självrisken (dessutom inga valutapåslag vid köp utomlands). De flesta kreditkorten har oftast samma villkor för husbil som hyrbil, läs därför villkoren för olika kreditkort på Hyrbil24.se.

Priser

Priserna beror på val av husbil, hur länge och speciellt om det är hög eller lågsäsong. På lågsäsong kan man hitta en husbil för under 500 kronor per natt. Under högsäsong som inträffar speciellt på sommaren är det oftast en fördel att vara ute i god tid. Priserna går upp och de säljer även ofta slut. Under högsäsong kostar de vanligtvis mellan 800 och upp mot 2000 kronor per natt. Standard är oftast billigast, men ibland kan även den stora eller den lilla vara lite billigare. Utöver dessa priser tillkommer det en kilometertaxa som är $0,35 per kilometer.

Tillägg

  • Köksutrustning kostar $100 per hyra
  • Sängkläder och handdukar kostar $55 per person/kit

Det finns två tillägg att välja till. Köksutrustningen bör alla lägga till och den innehåller allt man behöver för att laga och servera mat. Får man plats att resa med egna sängkläder kan man spara in lite pengar här, annars rekommenderar vi att även lägga till det.

Köra i USA och Kanada

Det är fullt möjligt att köra bilen i både USA och Kanada. Det är samma bolag som hyr ut dessa hyrbilar både i Kanada och USA, informationen om att hyra husbil i USA är därför liknande.

Envägshyra

Envägshyra är ett bra alternativ och populärt val över hela USA. Envägshyra accepteras i de flesta fall, speciellt om man bokar i god tid. Priserna för envägshyra varierar men vanligtvis är det värt att betala lite extra för att slippa köra tillbaka till samma ort.

Välj bland fyra storlekar

Det finns tre vanliga modeller att välja på och en “truck camper. Nedan kan ni se videos som går igenom vad de olika modellerna har att erbjuda. Vanligtvis rekommenderar vi standard modellen eller den stora husbilen, speciellt om ni känner er trygga med att köra en större bil. Vissa väljer kompakt för att ha en mindre och smidigare bil i trafiken, även om det ofta inte ens är billigare.

Standard (den vanligaste husbilen)


Stor (den största husbilen)

Kompakt (den minsta husbilen) – ofta dyrast


Truck camper (den minsta modellen)