USA roadtrips – tips och planering

Roadtrip i USA
USA är ett perfekt land att utforska med en roadtrip. Landet är i princip byggt för att man ska transportera sig med bil. Vägarna är i bra skick och naturen är fantastisk på många platser, framförallt i de många nationalparkerna. Dessutom är både hyrbil och bränsle billigt i USA.

Hyrbil
För längre roadtrips är vår rekommendation att använda envägshyra för hyrbilen, då behöver ni inte lämna den i samma stad som ni hämtar den i. Fria mil ingår alltid. Det viktigaste är att boka innan man lämnar Sverige och att se till att försäkring ingår. Läs mer på länken här under.

Flygtips för en roadtrip
Flyg är normalt billigare desto tidigare bokningen sker, även om det kan finnas undantag. För att hitta flyg om ni kör från en stad till en annan, använd ITA Matrix för att kunna söka på många datum samtidigt. Därefter går det bra att boka på flygbolagets hemsida. Alternativt går det att använda sidor som Skyscanner.se för att både söka och boka om man är säker på datumen.

Övernattning
Det är skönt att ha ordnat med övernattning på förhand, samtidigt lite tråkigt om rutten är 100% fastlagt på förhand. Ibland är det trevligt med lite överraskningar och möjlighet att ta en avstickare om det ges tillfälle. Många hotell går att boka så att det inte kostar något att avboka endast 24 timmar innan. I så fall finns det lite mer flexibilitet på resan. Vi rekommenderar att inte planera in överdrivet mycket längs rutten, men det beror naturligtvis på omständigheterna.

Rekommenderade roadtrips

Nedan finns en lista över våra rekommenderade roadtrips i USA. Välj mellan att läsa mer om dem via länkarna nedan eller klicka på dem i kartrutan för att se dem på kartan. Det finns också en större version av kartan.

Läs mer om:

Välj roadtrip för att visa på kartan

Ändra start:

Ändra mål: