Hyrbil i Los Angeles

På den här sidan kan du läsa om detaljer för att hyra bil i Los Angeles. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan.

Los Angeles flygplats – LAX

De flesta svenskar som hyr bil i Los Angeles gör det redan vid flygplatsen (flygplatskod: LAX). Alla de största företagen som hyr ut bilar finns i närheten av flygplatsen. Utanför “baggage claim” finns en lila skylt som säger “Rental Car Shuttles” och här hittar ni en buss som tar er till rätt uthyrningsföretag. Det finns alltså inte ett enda stort hyrbilscenter som på vissa andra flygplatser, utan ni åker med respektive uthyrningsbolag till deras kontor. Se bilderna nedan hur en sådan buss kan se ut, beroende på uthyrningsföretag.

Buss som tar dig till Alamo biluthyrning vid LAX
Buss som tar dig till Dollar biluthyrning vid LAX
Klicka på bilderna för större version.

Lämna tillbaka hyrbilen

Det enklaste sättet att hitta tillbaka till uthyrningsstället när det är dags att lämna tillbaka hyrbilen är att använda en GPS och adressen till biluthyrningen. I Los Angeles ligger hyrbilsföretagen inte på samma adress, även om de ligger nära varandra. Se adresserna till de största aktörerna nedan:

Om ni inte har en GPS så är det viktigt att titta noggrannt på kartan innan så att ni inte blir försenade till flyget. Bussen som tog er till uthyrning från flygplatsen tar också er tillbaka.

Utflyktsmål runt Los Angeles

Los Angeles är verkligen en stad som är byggd runt bilen och det är nästan ett måste att hyra bil här. Biltrafiken har lite dåligt rykte med mycket köer, framförallt i rusningstider, så undvik dessa! Kalifornien erbjuder annars många fantastiska utflykter med hyrbil. Nära i söder finns San Diego (20 mil) och det såklart även att korsa gränsen mot Mexiko och besöka Tijuana. Andra populära städer att besöka är såklart San Francisco (60 mil) och Las Vegas (45 mil). Även om det inte är närmaste vägen så rekommenderar vi verkligen Highway 1 upp till San Francisco. Passa på att ta en utflykt till Napa Valley om ni är där! Det finns dessutom många fina nationalparker i Kalifornien såsom Yosemite och Death Valley.

Vad tycker du om den här sidan?

(39 röster, betyg: 4.52 av 5)