FAQ – om flygbiljetter och flygresan

Till vilka städer i USA finns det direktflyg?
SAS flyger från Stockholm och Köpenhamn till Chicago, New York, San Francisco och Washington. Norwegian flyger från Stockholm och Köpenhamn till New York, Los Angeles, Fort Lauderdale och San Francisco (endast Stockholm).

Var kan jag hitta de billigaste flygen?
Se här för tips om hur man söker flygbiljetter. Vi rekommenderar sökmotorn Skyscanner. Ibland går det att boka flyget via flygbolaget själv till samma pris, vilket kan ha sina fördelar.

Bör jag lägga till avbeställningsskydd och reseförsäkring?
En bra reseförsäkring ingår i din egen hemförsäkring för de första 45 dagarna på din resa. Avbeställningsskydd ingår om man betalar resan med sitt kreditkort. Lägger du till avbeställningsskydd vid betalning förlorar du den på kortet. Skatter betalas ej tillbaka med avbeställningsskyddet då det är något flygbolaget gör när resan avbokas. Det finns dock resebyråer som behåller dessa pengar som flygbolaget betalar tillbaka.

Ska jag boka flyget via flygbolaget eller en resebyrå?
Om samma pris eller liknade finns på flygbolagets egen hemsida är det oftast bättre att boka direkt via dem. Det finns ett par fördelar som att bli bland de första att välja säte. Vid avbokning är det oftast bättre att ha bokat direkt via dem, det blir enklare att avboka eller ändra resan.

När är biljetterna billigast?
Det är oftast billigast att boka sina flygbiljetter i god tid, långt innan avresa. Sista minuten reser är oftast mycket dyra. Den bästa perioden för bokning är efter sommaren i augusti och september, då flygbolagen ofta har stora kampanjer.

Hur långt innan avgång bör jag checka in?
Vi anser att två timmar innan avgång är en lagom tid att sikta på för incheckning på flygplatsen. Oftast stänger incheckningen en timme innan avresa.