Ringa i USA

Mobiltelefon i USA
Din mobiltelefon kommer att fungera bra i USA, du kan ladda den som vanligt i USA om du har en reseadapter med dig. Landskoden i USA är +1, vill du ringa hem till sverige från USA måste du använda Sveriges landskod ( +46). I USA kommer du oftast att ha bra täckning och din svenska operatör kommer fungera bra om du inte har någon utlandsspärr. Även internet fungerar med full hastighet. Det du inte får missa är att ringa och surfa i USA kommer det att bli mycket dyrt om du gör detta med ditt svenska abonemang! Läs nedan om billigare och smartare alternativ.

Kontantkort i USA
Ett alternativ är att du skaffar ett kontantkort i USA, du kommer då kunna ringa inom USA och surfa till fast pris. Vill du ringa till sverige bör du använda Whatsapp, Skype, Viber eller liknande då vanliga samtal till Sverige blir dyrt. Ditt svenska nummer kommer inte att fungera om du väljer att byta ut det till ett amerikanskt. Flera amerikanska operatörer erbjuder prisvärda kontaktkort, oftast med en startavgift för simkortet på 10 dollar. De två största i USA är T-Mobile och AT&T. (De ingår även fria sms och telefonsamtal inom USA för detta pris)

Använd WIFI
Vill du spara pengar och inte behöver använda din telefonen speciellt mycket när du är i USA är IP-telefoni (Whatsapp, Skype & Viber) via WIFI ett alternativ. Detta kan fungera dåligt då det ibland är svårt att hitta internet. Detta beror såklart på var man reser och bor i USA.

 

RInga i USA på resan