FAQ om biluthyrning

Läs våra tips om hyrbilar i USA här

Ska jag boka direkt hos biluthyraren eller via en svensk sida?
Vi föredrar att att boka via en agent, då kan man jämföra priser och försäkring ingår alltid. Om man bokar direkt hos en uthyrare i USA ingår inte försäkring och då kan hyrbilen bli dubbelt så dyr. Efter att ha testat olika bokningssidor, rekommenderar vi att boka hos hyrbil24.se. Bilarna som kommer upp finns alltid tillgängliga och bokningsbekräftelse kommer direkt. Är man sent ute är denna den enda sidan som fungerar bra.

Vilken biluthyrare är bäst i USA?
Enligt vår erfarenhet och ett stort antal recensioner är Alamo den bästa uthyraren. De har alltid låga priser och köerna för att hämta ut hyrbilen är korta. Deras bilar är i bra skick.

Är det billigare att boka bil tidigt?
Biluthyrarna är mycket stora och de har i princip alltid bilar tillgängliga. Priserna är fasta och ändras normalt inte. Det är dock viktigt att ha bilen bokad innan man anländer hos uthyraren för bästa pris.

Behövs internationellt körkort i USA?
Nej, i USA är det ingen som har intresse att se denna översättning. Spara era pengar och beställ inte ett internationellt körkort. Detta gäller både när man hyr bil och kör bil. Vill du vara på den säkra sidan, ha alltid både passet och körkortet med dig. Läs mer om internationellt körkort.