Sökrutan laddar

Hyrbil på Los Angeles flygplats LAX

På den här sidan får du tips och råd för att hyra bil på Los Angeles flygplats LAX, samt om billiga hyrbilar. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil.

Det är smidigast att hyra bil på Los Angeles flygplats LAX direkt vid din ankomst. Detta för att du kommer behöva hyrbilen ganska omgående för att ta dig vidare, och det finns dessutom väldigt smidiga transfers för att hämta din hyrbil när du landat.

LAX flygplats

De flesta som reser från Sverige brukar hyra bil på LAX, Los Angeles internationella flygplats. LAX ligger i Westchester ca 30 kilometer från Downtown LA. Besökare från Sverige anländer vanligtvis till Tom Bradley International Terminal.

Ta dig till hyrbilsbolaget

På Los Angeles flygplats LAX finns flera av de största hyrbilsbolagen. Här kan du välja bland ett stort utbud av bilmodeller och personliga tillval.

LAX biluthyrningsbolag finns inte på flygplatsen, utan en bit bort från området. När du har landat så åker du med en gratis shuttlebuss från flygplatsen till ditt valda hyrbilskontor. Shuttlebussarna stannar vid trottoaren utanför terminalen. Följ skyltarna vid ankomst till Ground Transportation utanför Bagage Claim. När du kommer ut så ska du titta efter en skylt för Rental Car Shuttles i taket – här ska du vänta på ditt hyrbolags shuttlebuss. Bussarna brukar avgå var 10–15 minut.

Ha din bokning redo och var noga med att hoppa på rätt buss. Hyrbilsbolagen ligger inte tillsammans så det går inte att promenera mellan dem om du skulle åka till fel kontor. Din buss kommer vara tydligt märkt med ditt valda hyrbilsbolags logga och färger. Se bilderna nedan hur en sådan buss kan se ut, beroende på uthyrningsföretag.

Buss som tar dig till Alamo biluthyrning vid LAX
Buss som tar dig till Dollar biluthyrning vid LAX
Klicka på bilderna för större version.

Att lämna hyrbilen

Du återlämnar hyrbilen på samma ställe som du hämtade den. Därefter kommer flygplatsens shuttlebuss och kör dig tillbaka terminalen. Det brukar gå snabbt att lämna hyrbilen och bilnyckel, men avse ändå en stund för att hinna lasta ur hyrbilen ordentligt. Glöm inte att tanka upp hyrbilen innan återlämning. Se mer nedan om bensinstationer nära LAX.

Hyrbilsbolagen på LAX har vanligtvis öppet dygnet runt. Men om du planerar att hämta eller lämna hyrbilen på obekväma tider så kan det vara bra att meddela detta till bolaget. Det går väldigt smidigt att hyra bil på Lax!

Hyrbilsbolagen på LAX

Nedan ser du våra tillgängliga hyrbilsbolag på LAX. Det är bäst att välja en hyrbil som har obegränsad körsträcka om ni ska ge er ut på roadtrip eller köra mycket. LA och många andra attraktiva städer i USA är stora med massiva avstånd. Välj även bränslepolicy full-till-full om det finns möjlighet. Om bolagets bränslepolicy står som “förbetalning” så innebär det att du får betala en serviceavgift. Kontrollera då vad avgiften är innan du bokar bilen.

Hyrbilsbolag Körsträcka
Alamo Obegränsad
Budget Obegränsad
Dollar Obegränsad
Enterprise Obegränsad
Hertz Obegränsad
National Obegränsad
Thrifty Obegränsad

Bensinstationer nära Los Angeles flygplats

Den finns bensinstationer längs huvudvägarna som går runt flygplatsområdet längs Aviation Boulevard och West Manchester Avenue. Men eftersom du ska återlämna bilen till ditt hyrbilsbolag så är det lättast att söka efter den närmaste bensinstationen i Google Maps, för att tanka upp hyrbilen innan återlämning. Om du lämnar din hyrbil otankad så får du betala en avgift.

Alla amerikanska bensinstationer godtar inte utländska betalkort och det är bra att ha lite kontanter om det skulle behövas. Då kan du betala bensinen i butiken på bemannade bensinstationer.

Adresser till hyrbilskontoren

Att köra i LA

Även om Los Angeles är anpassad för biltrafik, så är trafiken i LA känd för att ofta stå stilla. Men med lite planering går det fint att ta sig runt med hyrbil till alla sevärdheter som Universal Studios i Hollywood, Griffith Observatory och till stranden i LA.

Läs mer om utflykter och saker att tänka på när du ska köra i LA här.

Parkering i Los Angeles

Det finns några saker som kan vara bra att veta när du ska parkera hyrbilen i LA. Här kan restriktioner och regler gällande saker som avgifter, tillåten tid och datum variera mellan de olika distrikten. Ett bra alternativ är att parkera i ett av stadens många parkeringshus och centrala garage.

Här kan du läsa om användbara tips för parkering i LA.

Köra till stranden i Los Angeles

En av Los Angeles främsta attraktioner är de härliga stränderna. Det går fint att ta din hyrbil till stranden i LA. Den natursköna vägen Pacific Coast Highway går längs LA:s kust längs många av stadens underbara sandstränder. På de flesta stränderna finns stora parkeringar för besökare. Här kan du vanligtvis betala avgift för en heldag eller per timme.

Läs mer här om Parkering på stränder i LA.

Roadtrip från LA

Los Angeles är en klassisk utgångspunkt för att åka på roadtrip i USA. Om du sedan skulle vilja lämna tillbaka hyrbilen i en annan stad, exempelvis Las Vegas eller San Francisco, så undersök möjligheten till envägshyra. Från LA kan du köra längs den underbara Pacific Coast Highway och utforska natursköna platser som Big Sur och Monterey längs kusten. Med bil når du sevärdheter i närliggande stater som Grand Canyon och Las Vegas. Här kommer några tips på destinationer att köra till från LA.

Läs mer här: En guide om roadtrip i USA.

Las Vegas

Las Vegas ligger i Nevada ca 435 kilometer från Los Angeles. Även om Las Vegas oftast inte är en stad man stannar särskilt länge i, så är det värt att ha sett denna unika plats. Turister kommer hit för shopping, underhållning, shower och Las Vegas världsberömda kasino. Det är en upplevelse över det vanliga att köra längs den 7 kilometer långa boulevarden The Strip bland alla ljud och intryck!  Det finns också en hel del för den äventyrlige i Vegas: här kan du åka ut i öknen och köra ATV, åka luftballong eller helikopter över staden. Här har i princip alla hotell valet-parkering, och du kan också hitta konstadsfri parkering för hyrbilen vid de stora resorterna.

Death Valley

Death Valley National Park ligger ca 346 kilometer från LA. Det är det torraste och varmaste området i hela USA, och här kan temperaturen stiga till 50 grader. Många besöker parken för de unika stenformationerna och upplevelsen att köra genom det karga landskapet. Om ni ska köra genom Death Valley är det viktigt att planera innan ni kör. Se till så att ni har mycket vatten och har tankat upp bilen, för väl ute i öknen så är det sparsamt med möten och bensinstationer. Death Valley ligger i Kalifornien men du kan köra i två timmar genom öknen och komma ut till Las Vegas.

San Diego

San Diego ligger i södra Kalifornien och gränsar till Los Angeles. Det är en härlig stad att besöka, och mycket av stadens dragningskraft finns vid havet och de vackra stränderna som La Jolla och Coronado. Njut av sol och bad, paddla kayak, hyr jet ski eller åk på valsafari; i San Diego tar aktiviteterna aldrig slut. Här finns också stora attraktioner som San Diego Zoo och SeaWorld. Närheten till Mexiko ger spännande matupplevelser och det finns en hel del guidade matturer i staden. Ta en tur i charmiga San Diego Downtown och historiska Gaslamp Quarter eller ät en god pizza i distriktet Little Italy.

Läs mer om sevärdheter i San Diego

Grand Canyon

Du bör verkligen besöka Grand Canyon under din roadtrip i USA! Från kanjonens kanter har du en fantastisk utsikt över gapet med sin rödaktiga sten, skogsklädda avsatser och bar himmel. På botten går Colorado River och här kan du vandra eller åka båt. Du kan även åka på en av de populära helikopterturerna över Grand Canyon. Grand Canyon ligger i Arizona, ca 8 timmars körning från LA. De flesta väljer vanligtvis att åka till South Rim den första gången, som ligger närmast LA.

När du kör in till entrén för South Rim kommer du se skyltar till parkeringar för besökare. Här kan du ställa din hyrbil och njuta av en fantastisk naturupplevelse. Här kan du boka Grand Canyon utflykter.

Det är väl värt att hyra bil på LAX och uppleva Kaliforniens och närliggande staters sevärdheter!

Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 5.00 av 5)