Hyrbil i Philadelphia

På den här sidan får du information för att hyra bil i Philadelphia i USA, och tips på sevärdheter och utflykter. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil, som kan vara bra att veta inför din resa.

Philadelphia, ”Philly” är den största staden i Pennsylvania på USA:s östkust. Med hyrbil kan du utforska regionens sevärdheter, häftiga städer och fantastiska natur. Philadelphia är också en fin utgångspunkt för en roadtrip längs östkusten. Du kan smidigt boka hyrbil på flygplatsen eller i centrum inför din resa. Det bästa är alltid att jämföra bolag innan du bokar hyrbil.

Hyra bil på Philadelphia flygplats

Om du flyger till Philadelphia så är det smidigast att boka hyrbil på Philadelphia flygplats. På flygplatsen finns flera välkända hyrbilsbolag och här är det populärt att hyra bil. Det rekommenderas att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Philadelphia International Airport

Philadelphias stora internationella flygplats heter Philadelphia International Airport (PHL) och är en viktig flygplats för hela Pennsylvania. Flygplatsen ligger ca 13 kilometer från centrum och det tar ca 15 minuter att köra. Det går bra vägförbindelser mellan flygplatsen och Downtown och du kan smidigt ta dig ut på väg I-76 E.

Hämta och lämna hyrbil på flygplatsen

Det är smidigt att hämta och lämna hyrbilen på flygplatsen. Hyrbilsbolagen erbjuder gratis shuttlebussar om går mellan Bagage Claim och hyrbilskontoren. Alla bussar hämtar passagerare från Zon 9 på South Commercial Road. Följ skyltarna efter att du hämtat ditt bagage. När du ska återlämna hyrbilen så gör du det på samma plats om du inte får annan information. Det är bra att komma i god tid och avsätta lite tid för transfern.

Hyra bil i Philadelphia

Du kan också hyra bil i centrala Philadelphia om du vill utgå härifrån. Det finns många lättillgängliga hyrbilskontor där du sedan smidigt kan ta dig ut på närliggande motorvägar, bland annat i anslutning till den centrala tågstationen och området Center City. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta. Det är dock ofta smidigare att hyra på flygplatsen, som har störst utbud och du slipper lösa transfer vid ankomst och hemfärd. Om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad så kan du boka en envägshyra.

Se och göra i Philadelphia

Sevärdheter i Philadelphia

Philadelphia har många ikoniska och coola platser att besöka i staden. Här väntar attraktioner med spännande historia, god mat och livlig stadspuls. Spring uppför trapporna till Philadelphia Museum Of Art, där Rocky sprang i filmen från 1976. Besök någon av stadens monument och historiska byggnader. En av de främsta är Independence Hall där Declaration of Independence skrevs på år 1776, som idag är UNESCO-skyddat kulturarv. Besök Museum of American Revolution eller lär dig om den mytomspunna klockan Liberty Bell.

Centrala Philadelphia

Ett måste är att besöka Reading Terminal Market, USA:s äldsta matmarknad som idag består av restauranger, butiker och försäljning av råvaror. Marknaden är idag en av stadens turistattraktioner och ett paradis för matälskaren. Passa på att smaka Philadelphias ikoniska klassiker, Philly Cheesesteak! Nere vid Delaware River Waterfront väntar mysiga stråk vid vattnet med trevliga matställen och events. Vid floden ligger området Fishtown, som är ett av de nyaste och populära distrikten för att hitta trevliga restauranger, musik och underhållning. I stadsdelen Old City kan du fortfarande se historiska kullerstensgator, charmiga 1700-tals stråk med blinkande lyktor över trevliga uteserveringar.

Kombinationen av stadspuls och närhet till östkustens sevärdheter gör Philly till en riktigt cool stad att besöka. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök!

Utflykter och roadtrips

Utflykter runt Philadelphia

Philadelphia är en perfekt utgångspunkt för att hyra bil och utforska östkusten. Läget öppnar upp för både dagsutflykter och längre roadtrips i magiska miljöer. Här kommer några tips på sevärda platser och städer i regionen.

New York

Ikoniska New York är nog USA:s mest populära stad att besöka. New York ligger ca 151 kilometer från Philadelphia och är väl värt en tur om du är intresserad av östkustens spännande storstäder. Här kan du bocka av stadens världsberömda attraktioner och landmärken som Times Square, Central Park, Rockefeller Plaza, Brooklyn Bridge, Frihetsgudinnan och oändligt mycket mer.

Washington DC

Washington DC är en annan häftig stad på östkusten, ca 245 kilometer från Philadelphia. Som USA:s huvudstad har Washington oändligt med ikoniska landmärken och monument. Många av de mest berömda finns i parkområdet The National Mall. De två mest kända byggnaderna i Washington D.C. är Vita huset och Pentagon. DC har dessutom en mysig Waterfront och flera charmiga bostadsområden i centrum. Med hyrbil kan du besöka östkusten sevärda storstäder!

Six Flags Adventure Park

Six Flags är en massiv nöjespark som ligger mellan Philadelphia och New York. Parken innehåller 11 temaområden med en vattenpark, Wild Safari Animal Park och oändligt med karuseller och hisnande åkturer. År 2012 var Six Flags den näst största nöjesparken i världen efter Disney’s Animal Kingdom. 2005 blev Six Flags berömd för bygget av världens högsta och snabbaste berg- och dalbana, Kingda Ka. Om du har hyrbil och ska bila mellan New York och Philly så är det värt att stanna till vid denna ikoniska nöjespark.

Cape May

Idylliska Cape May ligger ute på kustlinjen och anses vara USA:s äldsta strandresort. Här väntar några av landets vackraste sandstränder som är en populär tillflyktsort bland alla åldrar. Det finns gott om parkering för din hyrbil i anslutning till stränderna. Efter en dag med sol och bad kan du njuta av god mat på någon av Cape Mays fina restauranger med närhet till havet, eller varför inte besöka en av områdets vingårdar. Shoppa i pittoreska miljöer i utomhusgallerian Washington Street Mall med porlande fontäner och grönskande trädgårdar. Cape May är perfekt om du vill ha en paus från storstaden och njuta av havsbrisen.

Roadtrip på östkusten

Roadtrip från Philadelphia

Philadelphia ligger på nordöstra kusten och ovanför breder New Englands-regionen ut sig, en av USA:s vackraste roadtripregioner. New England innefattar delstaterna Connecticut, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island, Vermont och Maine och är känd för sin fantastiska natur, historiska platser och charmiga städer. Huvudorten i regionen är Boston, en stad med mycket historia och vackra stadsdelar.

I New England finns oändligt med oförglömliga körvägar, så kallade ”Scenic Drives” som går genom färgsprakande vildmark, berg och härliga utkiksplatser. Philadelphia är en fin utgångspunkt för att hyra bil och göra en oförglömlig East Coast-roadtrip. Hyrbil är det absolut roligaste sättet för att se USA!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)