Hyrbil i Orlando

För den som besöker Orlando och vill ta sig runt till olika attraktioner med mera så underlättar det mycket att hyra en bil. Orlando är världens största hyrbilsmarknad och här kan du läsa om detaljer för att hyra bil i Orlando. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan.

Orlandos flygplats

För den som ska hyra bil i Orlando är det enklast och billigast att göra det på flygplatsen (flygplatskod: MCO). Hit flyger Norwegian direkt från Köpenhamn flera dagar i veckan och ett stort antal bolag erbjuder bra förbindelse med ett stopp på vägen.

Upphämtning av hyrbil

Du hittar de större hyrbilsbolagen nära utgången vid “Ground Transportation – level 1” på Terminal A och B, vilket gör att hyra bil på Orlandos flygplats är mycket enkelt och smidigt eftersom du inte behöver åka med någon buss eller liknande. Flygplatsen ligger även nära många äventyrs- och temaparker som endast är en kort bilfärd iväg. Tänk dock på att det finns vissa mindre bolag som inte är beläget här, så kolla upp innan var ert uthyrningsbolag ligger.

Lämna tillbaka hyrbilen

Att lämna tillbaka bilen i Orlando är enkelt. Det är bara att följa skyltarna eller ens GPS till Orlandos flygplats, väl där följ skyltar mot Rental Car Return.

Längre ner på sidan kan du läsa om utflykter och om nöjesparkerna i Orlando.

Nöjesparker i Orlando

Många som åker till Orlando gör detta för att besöka någon eller några av de stora nöjesparkerna som ligger runt om Orlando. Dessa tre parker ligger alla inom 30 minuter från Orlandos centrum och flygplats med bil.

Walt Disney World Resort
Sydväst om Orlando ligger detta enormt stora område. Här finns fyra olika tema-nöjesfält, två vattenparker, 27 Disneyhotell med mera. Att få åka hit är många barns dröm!

Universal Studios
Universal Studios Resort i Orlando är även detta ett stort område med bland annat två stora nöjesfält. Förutom alla åkattraktioner finns det mycket att se och uppleva från olika filmer. Området ligger lite sydväst om Orlando.

SeaWorld
Även här finns det ett nöjesfält med 13 attraktioner varav 5 berg och dalbanor. Utöver detta är SeaWorld ett stort Zoo baserat på havsliv.

Utflykter från Orlando

Orlando ligger mitt i Florida vilket gör att utbudet på olika utflykter som går att köra till på en halv dag är mycket stort. Förutom alla nöjesparker som ligger i direkt anslutning till Orlando är både väst- och östkusten 1 till 2 timmar iväg med fantastiska stränder. Kennedy Space Center som ligger rakt österut vid kusten är intressant att besöka och det går även ibland att få se en uppskjutningar.

    Körtider till populära platser från Orlando

  • 1 timme – Kennedy Space Center
  • 1,5 timme – Tampa
  • 2-3 timmar – Jackssonville
  • 3-4 timmar – Miami
  • 6-7 timmar – Key West (4 timmar till The Keys början)
Vad tycker du om den här sidan?

(22 röster, betyg: 4.72 av 5)