Hyrbil i Washington DC

På den här sidan får du information för att hyra bil i Washington DC i USA, och tips på sevärdheter och utflykter. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil, som kan vara bra att veta inför din resa.

Washington DC är USA:s huvudstad och ligger i District of Columbia på östkusten. Med hyrbil kan du utforska regionens sevärdheter och fantastiska natur. Du kan smidigt boka hyrbil på flygplatsen eller i centrum inför din resa. Det bästa är alltid att jämföra bolag innan du bokar hyrbil.

Hyra bil på Washington DC flygplats

Om du flyger till Washington så är det smidigast att boka hyrbil på flygplatsen. På flygplatserna finns flera välkända hyrbilsbolag och här är det populärt att hyra bil. Det rekommenderas att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst. Det finns tre internationella flygplatser för Washington DC, läs mer om dessa nedan.

Washington Dulle International Airport

Washington Dulle internationella flygplats (IAD) ligger ca 44 kilometer från centrala DC. Flygplatsen har en egen ”access road” vilket gör det smidigt att ta sig till och från flygplatsen med bil. Hyrbilsbolagen finns inom flygplatsen och bolagen erbjuder egna shuttlebussar som kör mellan kontoren och terminalen. Bussarna hämtar vid trottoaren Curb 2C eller Curb 2F. Följ skyltarna efter Bagage Claim.

Ronald Reagan Washington Airport

Ronald Reagan flygplats (DCA) ligger närmast DC, ca 8 kilometer från centrum. Hyrbilsbolagen har sina kontor i Terminal Garage A på flygplatsen. Du kan antingen ta en gratis shuttlebuss dit, eller promenera ca 10–15 minuter från terminalerna. Bussarna är märkta Parking / Rental Car.

Baltimore/Washington International Airport

Baltimore/Washington International Airport Thurgood Marshall (BWI) ligger lite längre bort från DC, ca 53 kilometer, nära Baltimore. Flygplatsen har ett stort modernt hyrbilscenter på området. Du kommer hit med shuttlebuss som går var tionde minut från terminalens första våning. När du ska återlämna hyrbilen så titta efter skyltar mot Car Rental på motorvägen när du närmar dig flygplatsen.

Hyra bil i Washington DC

Du kan också hyra bil i centrala DC om du vill utgå härifrån. Det finns många lättillgängliga hyrbilskontor där du sedan smidigt kan ta dig ut på närliggande vägar. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta. Det är dock ofta smidigare att hyra på flygplatsen, som har störst utbud och du slipper lösa transfer vid ankomst och hemfärd. Om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad så kan du boka en envägshyra.

Se och göra i DC

Sevärdheter i Washington DC

USA:s huvudstad Washington DC ligger i District of Columbia på östkusten. DC kännetecknas av välskötta parkområden och pampiga politiska byggnader, och här finns många berömda monument. De flesta finns i parken National Mall som innefattar Vita Huset, Washington Monument, Jefferson Memorial, Smithsonian Institution och mycket mer.

Centrala Washington DC

Men DC är mycket mer än politik och monument: när du har bockat av berömda landmärken så väntar riktigt trevliga stadsdelar att utforska. Invånarna brukar hävda att Washington är där politiken sker, och DC är delen av staden där människor lever, äter gott, shoppar och njuter av underhållning och nöjesliv. Gå på pubrunda i Adams Morgan, se pampiga hus och grönområden i Capitol Hill och Columbia Heights. Strosa längs livliga Waterfront i Southwest & The Wharf med restauranger, marknader och oändligt med intryck.

I Downtown hittar du nöjesliv, turistattraktioner, museum och förstklassiga matställen. I historiska Georgetown kan du njuta av färgstarka miljöer längs kullerstensgatorna. Navigera bland Ivy Citys många bryggerier och konsertlokaler. DC har något för alla!

Utflykter och roadtrips

Utflykter runt Washington DC

Washington DC är en häftig stad att besöka, och i närheten finns flera spännande storstäder och utflyktsmål längs östkusten. Här kommer några tips på sevärda platser att utforska med hyrbil i regionen.

Shenandoah National Park

En utflykt till Shenandoah nationalpark är perfekt om du har hyrbil och vill utforska regionens häftiga natur och få en paus från storstäderna. Nationalparken är majestätisk med en del av Blue Ridge Mountains, vackra vattenfall och böljande landskap. Om du kör från DC så bör du ta en tur längs Skyline Drive, en naturskön väg genom parken med gott om utkiksplatser med fantastiska vyer. Shenandoah ligger ca 114 kilometer från DC.

Philadelphia

Philadelphia är en stor stad med mycket historia och fina stadsdelar. Några av de mest berömda attraktionerna är trapporna på Philadelphia Museum Of Art, där Rocky sprang i filmen från 70-talet, och historiska området Beacon Hill. Staden har många spännande museum, och i pampiga Independence Hall skrevs Declaration of Independence på och formade landets framtid. Philadelphia har en ikonisk matscen; passa på att prova klassikern Philly Cheesesteak eller en mjuk Pretzel med senap. Philadelphia är en riktigt trevlig stad att besöka om du har hyrbil i DC.

New York

New York ligger ca 4 timmar från DC via Philadelphia, och är ett ikoniskt resmål om du har hyrbil och vill besöka östkustens berömda storstäder. Här kan du bocka av stadens världsberömda attraktioner och landmärken som Times Square, Central Park, Rockefeller Plaza, Brooklyn Bridge, Frihetsgudinnan och oändligt mycket mer. Ta en drink på en av stadens många takbarer och insup alla intryck, ljud och blinkande ljus från staden som aldrig sover. Strosa i berömda stadsdelar som Manhattan, Brooklyn och Queens.

Washington DC Roadtrip

En East Coast-roadtrip är en klassisk roadtrip längs USA:s östkust. DC är ett vanligt stopp på vägen, men du kan också hyra bil här och utgå från huvudstaden. Norr om New York breder New England-regionen ut sig med många spännande attraktioner, historiska platser och vackra körvägar. New England är särskilt vackert på hösten när löven skiftar färg, men du kan njuta av kustens sandstränder även på sommar och vår. Hyrbil är det absolut roligaste sättet för att se USA!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)