Sökrutan laddar

Hyrbil i New York

På den här sidan kan du läsa om detaljer för att hyra bil i New York. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan.

Resa till New York

New York stad är en av få platser i USA där det går utmärkt att klara sig utan hyrbil och därför kanske man väljer att inte hyra bil direkt från flygplatsen. Det är till exempel inga problem att utforska staden under ett par dagar för att sedan hämta en hyrbil på Manhattan för att ta sig utanför staden. De flesta svenskar väljer dock att antingen hämta eller lämna hyrbilen vid en flygplatserna runt New York. Du kan också hämta hyrbil på flera ställen i centrala områden i New York. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta.

Skylt till hyrbil på Newark i New York

Hyra bil på New Yorks flygplatser

I New York finns tre flygplatser. John F. Kennedy International Airport är den största med flest internationella flyg. Newark Airport ligger egentligen i New Jersey men räknas som en av New Yorks flygplatser. Flygplatsen LaGuardia tar mest emot inrikesflyg.

John F. Kennedy Airport

På John F. Kennedy International Airport (JFK) kan du hyra bil hos flera välkända bolag. JFK:s tågsystem, som kan ta er ändå till New York city, har ett första stopp som heter “Federal Circle” och här finns de största hyrbilsföretagen. Det är gratis att åka dit. JFK ligger i Queens, ca 30 kilometer från Manhattan.

Newark Liberty Airport

Newark Liberty Airport (EWR) har ett tågsystem som tar er till de största biluthyrarna. Följ bara skyltarna mot “AirTrain” eller “Rental Cars” på flygplatsen. Avis, Enterprise, Hertz och National är på station P3. Alamo, Budget och Dollar finns på station P2. Detta syns naturligtvis tydligt på tåget. Newark flygplats ligger ca 29 kilometer bort i delstaten New Jersey.

LaGuardia Airport

Den mindre flygplatsen LaGuardia Airport (LGA) ligger ca 14 kilometer från Manhattan. Utanför Terminal A finns bussar som tar er till rätt hyrbilsföretag i hyrbilscentret. Bussarna körs och drivs av biluthyrarna. När du ska återlämna hyrbilen så tar du sedan samma buss tillbaka till terminalen.

Lämna tillbaka hyrbilen

Använd helst en GPS och adressen till respektive hyrbilscentrum när det är dags att lämna tillbaka hyrbilen. Adressen får ni när ni hämtar er hyrbil. Utan GPS gäller det att titta noggrannt på kartan för att undvika förseningar och stress. Det är normalt en snabb process att lämna tillbaka hyrbilen, men avse ändå en stund för eventuell transfer.

Tull och E-ZPass transponder

Hos vissa hyrbilsföretag går det att få en transponder för att betala tullarna. Det spelar inte så stor roll om ni inte ska åka på tullade vägar väldigt ofta eftersom det går utmärkt att betala med kontanter på alla stationer. Hör med ditt bolag om du är osäker.

Utflykter och roadtrip i New York

Utflykter från New York

Det finns många trevliga utflykter med hyrbil från New York. Niagarafallen (6 h) ligger inte alltför långt norrut. Six flags, en helt otrolig nöjespark, ligger bara drygt en timme ifrån New York. Stora städer som kan vara värda ett besök är den historiska gamla Philadelphia (2 h) och Washington D.C. (4h).

Roadtrip från New York

Genom att hyra bil i New York kan du åka på en oförglömlig roadtrip i USA. New York ligger på östkusten och här finns flera fina körvägar i den vackra New England-regionen, som New York anses tillhöra.

Bila New England-kusten

New England innefattar kustlinjen längs delstaterna Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont. Huvudorten är storstaden Boston, som ligger ca 346 kilometer från New York. Längs New England-kusten finns mycket att se och uppleva, med allt ifrån mysiga små strandorter till häftiga storstäder och fantastisk natur. Här finns också flera spännande historiska platser, som ökända Salem som var platsen för häxrättegångar och flera orter kopplade till landets historia. Det anses vara som mest naturskönt att göra en roadtrip i regionen på hösten, men med sina fina sandstränder är New England även fin på sommar och vår.

Det finns många klassiska roadtrip-värda vägar i regionen. Kancamagus Highway går i New Hampshire och anses vara den mest natursköna vägen i New England, och går genom nationalparker med fantastiska utkiksplatser. Andra berömda vägar är Rhode Island Coast Scenic Drive och Mohawk Trail i Massachusetts.

Roadtrip från kust till kust

Du kan också göra en lång roadtrip på ca 3-4 veckor och köra från östkust till västkust, från New York till Los Angeles. Det är en riktigt häftig och oförglömlig upplevelse att hyra bil och köra genom USA! Då kan du utforska flera olika delstater, se fantastiskt varierande natur och klimat, och bocka av landets främsta attraktioner på vägen. Upplev vidsträckta landsvägar, storstadspuls, ökenstaternas häftiga vildmark och mycket mer innan du kommer fram till soliga Kalifornien och det glittrande Pacific Ocean. Oavsett vilken rutt du väljer så är det väl värt att hyra bil i New York och se regionen i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(35 röster, betyg: 4.60 av 5)