Hyrbil i New York

På den här sidan kan du läsa om detaljer för att hyra bil i New York. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan.

Olika platser att hämta sin hyrbil på

New York stad är en av få platser i USA där det går utmärkt att klara sig utan hyrbil och därför kanske man väljer att inte hyra bil direkt från flygplatsen. Det är till exempel inga problem att utforska staden under ett par dagar för att sedan hämta en hyrbil på Manhattan för att ta sig utanför staden. De flesta svenskar väljer dock att antingen hämta eller lämna hyrbilen vid en av de tre större flygplatserna runt New York och nedan följer information om dessa.

Newark

Newark har ett tågsystem som tar er till de största biluthyrarna. Följ bara skyltarna mot “AirTrain” eller “Rental Cars” på flygplatsen. Avis, Enterprise, Hertz och National är på station P3. Alamo, Budget och Dollar finns på station P2. Detta syns naturligtvis tydligt på tåget. I sökmotorn nedan finns inte Newark med under “USA – New York” utan under “USA – övriga” eftersom Newark ligger i delstaten New Jersey.

Skylt till hyrbil på Newark i New York

JFK – John F. Kennedy international airport

JFK:s tågsystem, som kan ta er ändå till New York city, har ett första stopp som heter “Federal Circle” och här finns de största hyrbilsföretagen. Det är gratis att åka dit.

LaGuardia

Flygplatsen LaGuardia har ännu inget tågsystem. Utanför terminalerna finns istället bussar som tar er till rätt hyrbilsföretag. Bussarna körs och drivs av biluthyrarna.

Lämna tillbaka hyrbilen

Använd helst en GPS och adressen till respektive hyrbilscentrum när det är dags att lämna tillbaka hyrbilen. Adressen får ni när ni hämtar er hyrbil. Utan GPS gäller det att titta noggrannt på kartan för att undvika förseningar och stress. Det är normalt en snabb process att lämna tillbaka hyrbilen.

E-ZPass transponder

Hos vissa hyrbilsföretag går det att få en transponder för att betala tullarna. Det spelar inte så stor roll om ni inte ska åka på tullade vägar väldigt ofta eftersom det går utmärkt att betala med kontanter på alla stationer.

Utflykter från New York

Det finns många trevliga utflykter med hyrbil från New York. Niagarafallen (6 h) ligger inte alltför långt norrut. Six flags, en helt otroligt nöjespark, ligger bara drygt en timme ifrån New York. Stora städer som kan vara värda ett besök är Philadelphia (2 h) och Washinton D.C. (4h). Atlantic City (2 h) var ett tag östkustens Las Vegas men har nu tappat sin forna glans.

Vad tycker du om den här sidan?

(31 röster, betyg: 4.57 av 5)