Hyrbil i Boston

På den här sidan får du information för att hyra bil i Boston i USA, och tips på sevärdheter och utflykter. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil, som kan vara bra att veta inför din resa.

Boston är huvudstad i Massachusetts på USA:s östkust. Med hyrbil kan du utforska regionens sevärdheter och fantastiska natur. Boston är också en fin utgångspunkt för en roadtrip i New England-regionen. Du kan enkelt boka hyrbil på flygplatsen eller i centrum inför din resa. Det bästa är alltid att jämföra bolag innan du bokar hyrbil.

Hyra bil på Boston flygplats

Om du flyger till Boston så är det smidigast att boka hyrbil på Boston flygplats. På flygplatsen finns flera välkända hyrbilsbolag och här är det populärt att hyra bil. Det rekommenderas att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Boston Logan International Airport

Bostons internationella flygplats heter General Edward Lawrence Logan International Airport (BOS), men kallas för Boston Logan Airport. Flygplatsen ligger i östra Boston ca 4 kilometer från Downtown, och är den primära flygplatsen för New England-regionen. Boston flygplats är omtyckt för sin lättillgänglighet och det är smidigt att ta sig till och från flygplatsen med hyrbil.

Hämta och lämna hyrbil på flygplatsen

Det går lätt att hämta hyrbilen på Boston flygplats. Alla hyrbilsbolag finns i flygplatsens hyrbilscenter, Rental Car Center (RCC). Det går gratis shuttlebussar mellan terminalerna och hyrbilscentret som går var 5 minut. Busstationerna för de blåvita bussarna är utanför varje terminal vid trottoaren. Följ skyltarna efter att du hämtat ditt bagage.

När du ska återlämna hyrbilen så följer du skyltarna mot Rental Car Center när du närmar dig flygplatsområdet. Det är bra att komma i god tid och ha lite tid för transfern.

Adress Rental Car Center
15 Transportation Way, East Boston, MA 02128

Hyra bil i Boston

Du kan också hyra bil i centrala Boston om du vill utgå härifrån. Det finns ett par lättillgängliga hyrbilskontor där du sedan smidigt kan ta dig ut på närliggande motorvägar, bland annat nära Boston Plaza och området Back Bay. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta. Det är dock ofta smidigare att hyra på flygplatsen, som har störst utbud och du slipper lösa transfer vid ankomst och hemfärd. Om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad så kan du boka en envägshyra.

Se och göra i Boston

Sevärdheter i Boston

Boston är huvudstad i delstaten Massachusetts, och största stad i New England-regionen på den amerikanska östkusten. Trots detta lyckas Boston charma besökare med mysig småstadskänsla och mycket historia i sina olika stadsområden. Boston spelade en viktig roll under amerikanska revolutionen, och flera slag och avgörande händelser utspelade sig i och runt staden. Längs sträckan Freedom Trail kan du besöka flera av stadens historiska platser och hus.

Centrala Boston

Boston har flera trevliga stadsdelar med sina egna personligheter. Staden är känd för lokala ölbryggerier och restauranger i världsklass, unik underhållning och vackra byggnader. Ett av de mest populära områdena är fina Back Bay med sina exklusiva matställen, designbutiker och uteserveringar. Området kännetecknas av stadens klassiska röda tegelhus som ger en stämningsfull miljö för att njuta av shopping och god mat. Ett annat populärt område är historiska stadsdelen Beacon Hill med vackra gamla byggnader med fönsterluckor och grönskande blomlådor längs kullerstensgatorna. Stadsdelen North End är Bostons äldsta bostadsområde och är känt för sin italienska kultur med många restauranger och attraktioner.

Boston Harbor Islands

Från Bostons hamnområde kan du åka på utflykter ut till närliggande öar utanför staden. Här går färjor till natursköna Boston Harbor Islands och mytomspunna Salem med spännande museum, butiker och matställen. Du kan också åka ut på en häftig valsafari eller besöka fina badstränder under sommaren.

Kombinationen av stadspuls och närhet till den vackra kusten gör Boston till en riktigt cool stad att besöka. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök!

Utflykter med hyrbil

Utflykter runt Boston

Boston är en perfekt utgångspunkt för att hyra bil och utforska New England. Läget på kusten öppnar upp för både dagsutflykter och längre roadtrips i magiska miljöer. Här kommer några tips på sevärda platser i regionen.

Cape Cod

Halvön Cape Cod ligger ca 1,45 timme från Boston och är en populär semesterdestination för både lokalbor och turister. Även besökare från New York kommer till Cape Cod för att njuta av den avslappnade atmosfären. Här finns idylliska småstäder, havsnära restauranger och naturskön kust. Ta med badkläder och spendera dagen på någon av de fina sandstränderna. Cape Cod är särskilt vackert och färggrant när blommorna står i blom i grönskande trädgårdar under sommaren. Halvön är väl värt ett besök om du har hyrbil i Boston.

Portsmouth

Portsmouth ligger vackert i New Hampshire och är en annan välbesökt kuststad i New England. Staden lockar med sin rika historia och grönområden. För barnfamiljer väntar regionens största vattenpark, fina badstränder och historiska museum. I Portsmouth finns också trevliga vingårdar och golfbanor, och det är lätt att spendera en dag i staden. Portsmouth ligger ca 90 kilometer från Boston.

New York

Ikoniska New York ligger ca 354 kilometer från Boston och är väl värt ett besök om du vill köra lite längre till regionens spännande storstäder. Här kan du bocka av stadens världsberömda attraktioner och landmärken som Times Square, Central Park, Rockefeller Plaza, Brooklyn Bridge, Frihetsgudinnan och oändligt mycket mer. På vägen mellan Boston och New York finns fler trevliga småstäder att stanna till i, och med hyrbil blir resan lika rolig som destinationerna!

Roadtrip längs östkusten

New England Roadtrip från Boston

USA:s östkust och hela New England-regionen är perfekt för göra en East Coast Roadtrip. New England innefattar de 6 delstaterna Connecticut, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island, Vermont och Maine, ända upp mot gränsen till Kanada. Som huvudort och största stad i regionen är Boston en perfekt utgångspunkt, och här väljer de flesta att hyra bil och starta. New England har fantastisk natur som gör sig bäst på hösten när löven lyser i gyllene nyanser, men även på sommaren kan du njuta av badstränder, historiska platser och idylliska städer längs kusten.

Vackra vägar i New England

I New England finns otaliga natursköna roadtripvägar. En av de främsta är Mohawk Trail i Massachusetts som går genom berg och spektakulära vyer. New Hampshire stoltserar med vackra White Mountain National Forest, men också Kancamagus Scenic Highway som många anser är den absolut vackraste vägen i regionen. I Vermont bjuder Green Mountain National Forest Area på hisnande utsikter och djupa skogar. I Maine finns The Lakes and Leaves Drive som är en av de bästa för att njuta av höstfärgerna. Om du kör på sommaren och vill ha nära till kusten så är Rhode Island Coast Scenic Drive ett tips.

Oavsett var du väljer att åka så är det en oförglömlig upplevelse att hyra bil i Boston och göra en roadtrip. Hyrbil är det absolut roligaste sättet för att se USA!

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)