Hyrbil i San Francisco

På den här sidan kan du läsa om detaljer för att hyra bil i San Francisco. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan.

San Francisco flygplats – SFO

Svenskar som hyr bil i San Francisco väljer oftast att använda uthyrningen vid San Franciscos flygplats (flygplatskod: SFO). Precis intill flygplatsen ligger ett hyrbilscentrum (Rental Car Center) och här finns alla de stora hyrbilsföretagen representerade. Till hyrbilarna tar man sig via ett helautomatiserat tågsystem och det finns tågstationer på alla terminaler och systemet är igång dygnet runt. Tåglinjen som tar dig till hyrbilarna heter “AirTrain Blue Line”. För att komma till AirTrain från Terminal 1, 2 eller 3 tar du hissen eller rulltrappan till våning 3 och går över passagerarbryggan.

Tänk också på att det finns både en röd och blå linje (AirTrain Red Line och AirTrain Blue Line) på flygplatsen. Den röda linjen går endast mellan terminalerna och mellan några bilgarage (går medsols) medan den du ska ta är som sagt den blå linjen för att komma till hyrbilscentret (går motsols). Tåget går så ofta som var femte minut.

Hyrbil i San Francisco

Hyrbilscentret

Hyrbilsbolagen Hertz och Fox har uthyrningskontor på 1:a våningen och övriga stora bolag (Dollar, Enterprise, Thrifty, Avis, Alamo etc.) på våning 4. Var dock uppmärksam på om du har bokat med andra bolag. Sixt, som ju är ett av de ”välkända” bolagen, ligger inte i hyrbilscentret. Du måste då ta en shuttle bus som avgår precis utanför ingången till hyrbilscentret. Det finns även mindre hyrbilsbolag på samma ställen som Sixt (Silvercar, Payless Car Rental etc.). De har också andra öppettider än det stora hyrbilscentret förutom Sixt som faktiskt också har öppet dygnet runt.

Lämna tillbaka hyrbilen

Använd helst en GPS och adressen till hyrbilscentrat när det är dags att lämna tillbaka hyrbilen:

Om ni inte har en GPS gäller det att titta noggrannt på kartan innan för att undvika förseningar och stress. Det är bra skyltat så följ bara skyltarna när ni närmar er. Normalt går det snabbt att lämna tillbaka hyrbilen.

Utflyktsmål från San Francisco

San Francisco är en utmärkt stad att starta ifrån. Bara en timme norrut finns Napa Valley där det finns många trevliga vingårdar att besöka (tips: Frog’s leap!). Yosemite (28 mil) är en nationalpark i Sierra Nevada-bergen väl värd ett besök. Här finns vattenfall, djupa dalar och gigantiska träd. Perfekt ställe för hiking. En klassisk roadtrip från San Fransciso är att ta hyrbilen ner till Los Angeles på The Pacific Coast Highway (Highway 1) för fantatiskt vyer ut över Stilla havet.

Vad tycker du om den här sidan?

(20 röster, betyg: 4.65 av 5)