Hyra bil i Nashville

På den här sidan kan du läsa om detaljer för att hyra bil i Nashville, Tennessee. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan.

Hyra bil på Nashville flygplats

Om du flyger till Nashville så är det smidigt att hyra bil på flygplatsen inför din resa. Nashville International Airport (BNA) ligger 1,5 kilometer från Downtown Nashville, och det är enkelt att ta sig till och från flygplatsen med bil. På Nashville flygplats finns ett stort utbud av välkända hyrbilsbolag i ankomstterminalen. Sedan hämtar du hyrbilen i hyrbilscentret som ligger en kort promenad bort. Läs mer via länken nedan.

Hyra bil i Nashville

Om du vill hämta din hyrbil i Downtown så finns det också flera hyrbilsbolag inne i centrala Nashville. På centrala North First Street ligger hyrbilsbolag med stort utbud av bilmodeller, och här tar du dig enkelt ut på större vägförbindelser. Se samtliga hyrbilskontor genom att söka i sökmotorn.

Köra med hyrbil i Nashville

I delstaten Tennessee finns många lantliga körvägar som är härliga att köra på, och bra nätverk av motorvägar mellan städerna. Besökare brukar uppleva att det är relativt lätt att köra i Nashville jämfört med många andra storstäder, och som de flesta amerikanska städer så är Nashville väl anpassad för biltrafik. Trafiken kan bli tyngre under rusningstid på motorvägar, så planera rutten i förväg och använd Google Maps eller GPS för att hålla dig uppdaterad om trafikläget.

Utflykter med hyrbil i Nashville

Se och göra i Nashville

Som Tennessees huvudstad och countrymusikens centrum är Nashville ett måste för den musikintresserade. I Downtown är kärleken till countryn tydlig, och det är en häftig upplevelse att strosa under gatornas neonskyltar till tonerna från livebandsmusik från barerna. Här kommer lite tips på sevärdheter i Nashville och delstaten Tenessee.

Downtown Nashville

Downtown Nashville är en av stadens självklara attraktioner med sina intressanta museum, många barer och musikklubbar. Här finns sevärdheter som Johnny Cash Museum och Country Music Hall of Fame & Museum, som har utställningar med allt ifrån countrystjärnornas gamla bilar till ikoniska kostymer. Längs huvudgatan Broadway hörs live countrymusik från varje bar framåt kvällen, och den ikoniska gatan bjuder på en riktigt härlig atmosfär.

Passa på att besöka Nashvilles mysiga Farmers Market där du kan handla färsk frukt, lokala råvaror och hantverk. Marknaden har ett eget restaurangområde där du kan slå dig ner och insupa miljön och äta gott, och lantmarknader är ett populärt besöksmål i Downtown Nashville.

Delstaten Tenessee

Tennessee spelade en viktig roll i amerikanska inbördeskriget, och runtom i delstaten finns viktiga platser kopplade till kriget som går att besöka. Några av de främsta är Fort Donelson National Battlefield och Shiloh National Military Park. I flera historiska småstäder, exempelvis mysiga Franklin som ligger nära Nashville, kan du se utställningar och besöka berömda slagfält.

En annan viktig attraktion i Tenessee är de historiska plantagen. Ett av de mest kända är museet Belle Meade Mansion, där du kan få guidad visning i den gamla herrgården. Om du gillar whiskey så är ett tips att besöka Jack Daniel Distillery i Lynchburg, ca 1 timme och 30 minuter från Nashville. Här kan du lära dig om den berömda whiskeyns historia och gå på provningar.

Utflylter och roadtrips

Utflykter med hyrbil i Tennessee

Med musikstäder som Nashville och Memphis är delstaten Tennessee centrum för den amerikanska countrymusiken. Men här finns också fantastiska nationalparker och spännande städer med mycket charm och kultur. Med hyrbil i Tennessee är du fri att utforska den vackra delstatens smultronställen.

Memphis

De flesta som kör genom Tennessee besöker gärna både Nashville och delstatens största stad Memphis. Memphis ligger 3 timmar från Nashville och har också många unika sevärdheter kopplade till delstatens musikhistoria. Här finns bland annat Rock ‘n’ Soul Museum, berömda Sun Studio, Elvis Prestleys gård Graceland och Stax Museum of American Soul Music.

Likt Nashville har Memphis en ikonisk musikgata i Downtown, Beale Street, med livemusik, restauranger och underhållning. Gatan kallas Home of the Blues och är en av Tenessees främsta attraktioner. Memphis är också omtyckt för sin matscen och i Downtown kan du hitta äkta Sould Food med rustika klassiker som Fried chicken, BBQ och söta fruktpajer.

Knoxville

Storstaden Knoxville är östra Tennessees huvudort och hjärta. Knoxville grundades på 1700-talet har både historisk charm och spännande sevärdheter. I livliga Downtown Knoxville finns ett stort utbud av restauranger och roliga butiker runt centrala Market Place. Längs den historiska Gay Street blinkar lamporna från teatrar, shower, museum och konstgallerier.

I stadens äldsta distrikt i Old Town hittar du charmiga bryggerier och caféer i vacker gammal arkitektur. På natten öppnar Old Towns dansklubbar och pubar med livemusik. Knoxville är en riktigt trevlig stad att besöka med hyrbil från Nashville, och det är ca 290 kilometer mellan städerna.

Smoky Mountains National Park

Det massiva vildmarksområdet Smokey Mountains, ”Smokies” ligger mellan 8 delstater och är USAs mest välbesökta nationalpark. Tennessee gränsar till Smokey Mountains från den västra sidan och med hyrbil tar du dig lätt in i nationalparken. Parken är känd för vackra, vilda natur med djupa skogar, dalgångar och otroliga utkiksplatser. De flesta besökare utgår från staden Gatlinburg vid parkens början. Gatlinburg ligger ca 1 timmes körning från Knoxville, så ett tips är att kombinera ett besök i staden med en tur i vildmarken. Längs parkens utkanter finns även flera attraktioner, som nöjesparken Dollywood som öppnades av countystjärnan Dolly Parton.

Roadtrip från Nashville

Nashville är en perfekt utgångspunkt för att hyra bil och åka på en roadtrip. Det finns flera spännande rutter att välja mellan, och med hyrbil är du fri att utforska i din egen takt. Du kan välja en rutt i musikens tecken och åka längs Blues Highway genom Nashville, Memphis och ner till New Orleans jazziga kvarter. Fortsätt mot soliga Floridas städer och tropiska klimat för att se så mycket som möjligt under din resa.

Om du vill åka på en längre roadtrip från Nashville så kan du köra ut mot östkusten och North Carolinas härliga sandstränder, och vidare upp längs New England-kusten. Längs New England finns ikoniska städer som Washington och Boston. Med hyrbil i Nashville har du friheten att styra dit du vill och uppleva det äkta USA! Om du sedan skulle vilja återlämna hyrbilen i en annan ort så kan du undersöka en envägshyra hos ditt hyrbilsbolag.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)