Hyrbil i Memphis 

På den här sidan får du tips och råd för att hyra bil i Memphis i delstaten Tennessee, samt om billiga hyrbilar. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil, som kan vara bra att veta inför din resa.

I många amerikanska storstäder så behöver du hyra bil för att kunna ta dig till sevärdheter. Hyrbil förhöjer dessutom din resa och ger frihet och flexibilitet att utforska USA i din egen takt. I Memphis kan du smidigt boka hyrbil på Memphis flygplats inför din resa.

Hyra bil på Memphis flygplats 

Memphis internationella flygplats (MEM) ligger ca 11 kilometer från centrala Memphis, och det tar ca 15 minuter att köra till Downtown. Från flygplatsen tar du dig smidigt vidare in till Memphis. På Memphis flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag som du hittar i Ground Transportation Center. Det är enkelt att både hänta och lämna hyrbilen på flygplatsen. Läs mer via länken nedan.

Köra med hyrbil i Memphis

I delstaten Tennessee finns många vidsträckta lantvägar som är härliga att köra på, och bra nätverk av motorvägar mellan städerna. Besökare brukar uppleva att det är relativt lätt att köra i Memphis jämfört med många andra storstäder, och som de flesta amerikanska städer så är Memphis väl anpassad för biltrafik. Trafiken kan dock bli tyngre under rusningstid i centrum och det kan finnas en del hektiska förare, så håll full fokus på trafiken. Planera rutten i förväg och använd Google Maps eller GPS för att hålla dig uppdaterad om trafikläget. Var noga med att inte lämna värdesaker i hyrbilen.

Utflykter med hyrbil i Memphis

Sevärdheter i Memphis

Memphis är känt som födelseorten för blues och Rock N Roll, och är en riktigt häftig stad att besöka för den musikintresserade. Gå i musiklegendernas fotspår och besök platser knutna till stora händelser inom den amerikanska musikhistorien. Delstaten Tennessee spelade en viktig roll i det amerikanska inbördeskriget och runt Memphis finns flera historiska platser, småstäder och slagfält där du kan lära dig om kriget. En av de kända platserna är Vicksburg’s Battlefield med sina rekonstruerade fort och skyttegravar.

Memphis är också omtyckt för sin klassiska mat med rustik Soul Food och BBQ. Utanför Memphis finns intressanta museum och unika ställen att besöka längs Missisippi Deltas charmiga småstäder, som är lätt att ta sig till med hyrbil.

Downtown Memphis

I centrala Memphis finns många mysiga restauranger, unika butiker, caféer och charmiga kullerstensgränder med häftig gatukonst. Kärleken till musiken centreras framförallt till en gata i Downtown: Beale Street. Den kallas även USA:s mest ikoniska gata och Home of the Blues, och livliga Beale Street är ett måste om du besöker Memphis. Beale Street går från Missisippifloden ca 2,9 kilometer till East Street. Det är en upplevelse att bara strosa längs gatan bland barer, gatuartister, blueshallar och höra livemusiken från klubbarna. Här finns även flera framstående museer, som Memphis Music Hall of Fame och legendariska Sun Studio där både Elvis och andra legender spelade in sina skivor.

Graceland

För Elvisfans väntar attraktionerna på Graceland Mansion. Graceland ligger ca 15 minuter med hyrbil från centrum på Elvis Presley Boulevard. Graceland var Elvis Prestleys personliga hem och det eleganta sydstatshuset är idag ett nationellt minnesmärke. Huset är det mest besökta i USA efter Vita Huset. Förutom boningshuset finns utställningar, museum, restauranger och mycket mer på ägorna. Ett tips är att även stanna till på Stax Museum of American Soul Music på vägen ut från Downtown, som ligger ca 10 minuter från Graceland.

Bila The Blues Tour 

Om du är ett fan av blues så kan du köra från Memphis till Clarksdale i Missisippi. I historiska Clarksdale är kärleken till bluesmusiken extra stark och här kan du lyssna på livemusik alla dagar om året. Börja rutten på Beale Streets musikklubbar, och ta dig sedan ut på Highway 61 ” Mississippi Blues Trail”. På vägen kan du utforska minnesmärken dedikerade till ikoniska artister som bidragit till musikgenrens uppkomst genom historien. Här finns bland annat Highway 61 Blues Museum. Det är verkligen rekommenderat att planera utflykter med hyrbil i Memphis!

Sevärdheter i Tennessee

Smokey Mountains National Park

Smokey Mountains, “Smokies” är USA:s mest välbesökta nationalpark och gränsar till Tennessee i väster. Parken är känd för sin dramatiskt vackra vildmark som är hem åt svartbjörnar, vackra vildblommor och fantastiska utsiktsplatser av berg och djup skog. Nationalparken är en av Tennessees mest populära attraktioner, och ett tips är att köra via den trevliga staden Knoxville som är en bra utgångspunkt för ett besök. Fortsätt 1 timme mot småstaden Gatlinburg för att komma till parkens stora entré. Mellan städerna ligger Dolly Partons berömda nöjespark Dollywood.

Nashville

Medan fans av blues, Soul och Rock N Roll åker till Memphis, så är Nashville centrum för den amerikanska countrymusiken. Nashville ligger ca 3 timmar från Memphis och är delstaten Tennessees huvudstad. En av stadens främsta attraktioner är gatan Broadway i Downtown med sina ikoniska neonskyltar och många barer, restauranger och klubbar med livemusik. Här finns även flera roliga museer, som Johnny Cash Museum och Country Music Hall of Fame. Nära Nashville finns flera historiska sevärdheter som den gamla småstaden Franklin och plantagen Belle Meade Mansion.

Roadtrip från Memphis

Nashville är en perfekt utgångspunkt för att hyra bil och åka på en roadtrip. Kombinera besök i städerna Nashville, Memphis och fortsätt ner till New Orleans för en resa i musikens tecken. Om du vill se så mycket som möjligt under din resa så kan du fortsätta söderut till Floridas spännande städer, badstränder och härliga klimat. För en längre roadtrip kan du köra ut från Memphis mot östkusten och North Carolinas fina stränder. Fortsätt upp längs New England-kusten för att besöka spännande städer som Washington, Boston, New York och Philadelphia. Med hyrbil i Memphis är du flexibel och fri att utforska i din egen takt! För att lämna tillbaka hyrbilen i en annan stad än du hyrde i, så kan du undersöka envägshyra hos ditt bolag.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)