Hyrbil på Memphis flygplats

På den här sidan får du tips och råd för att hyra bil på Memphis flygplats i östra Tennessee, samt om billiga hyrbilar. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil, som kan vara bra att veta inför din resa.

I många amerikanska storstäder så behöver du hyra bil för att kunna ta dig till många sevärdheter. Hyrbil förhöjer dessutom din resa och ger frihet och flexibilitet att utforska USA i din egen takt. Om du flyger till Memphis så är det smidigast att hyra bil på Memphis flygplats inför ditt besök.

Memphis flygplats – Memphis International Airport

Memphis internationella flygplats (MEM) ligger ca 11 kilometer från centrala Memphis, och det tar ca 15 minuter att köra till Downtown. Från flygplatsen tar du dig smidigt ut på Interstate 240 och vidare in till Memphis, och det är smidigt att ta sig till och från flygplatsen med hyrbil.

Hämta hyrbilen på flygplatsen

På Memphis flygplats kan du hyra bil hos flera stora och välkända hyrbilsbolag. Du hittar hyrbilsbolagens kontor i Ground Transportation Center. Gå mot Terminal B och Bagage Claim när du har landat, och följ skyltarna mot Rental Cars efter att du hämtat ditt bagage. Kontoren finns på våningen under bagagehämtningen.

När du ska återlämna hyrbilen så följer du skyltar mot Rental Car Return som leder dig till hyrbilscentret på 2491 Winchester Road. Det är enkelt att återlämna hyrbilen på Memphis flygplats.

Adress till hyrbilscenter
Memphis Airport Rental Return

Hyrbilsbolagen på Memphis Airport

Nedan ser du våra tillgängliga hyrbilsbolag på Memphis flygplats. Samtliga har obegränsad körsträcka, vilket är bra om ni ska ge er ut på roadtrip och köra långt. Det är även bra att välja bränslepolicy full-till-full. Om bolagets bränslepolicy står som “förbetalning” så innebär det att du får betala en serviceavgift. Kontrollera då vad avgiften är innan du bokar hyrbilen. Sök i sökmotorn för att se mer info.

Hyrbilsbolag Körsträcka
Alamo Obegränsad
Dollar Obegränsad
Enterprise Obegränsad
Hertz Obegränsad
National Obegränsad
Thrifty Obegränsad

Bensinstationer Memphis flygplats

Den finns flera bensinstationer längs de större vägar som går runt flygplatsområdet, ca 5–10 minuter från flygplatsen. Här finns exempelvis Mapco 5 minuter bort. Det enklaste är att söka efter närmsta bensinstation i Google Maps för att tanka upp hyrbilen innan återlämning.

Utflykter och sevärdheter med hyrbil

Sevärdheter i Memphis

Memphis ligger i Tennessee i östra USA. Som centrum för amerikansk Blues, Soul och Rock N Roll är Memphis ett roligt resmål för den musikintresserade. En av stadens främsta attraktioner är den ikoniska gatan Beale Street, “Home of the Blues” med sina musikklubbar, underhållning och barer. Besök Music Hall of Fame och legendariska Sun Studio där många ikoner har spelat in skivor. Söder om centrum flockas turister till Stax Museum of American Soul Music och Elvis Prestleys berömda hus Graceland. Men Tenneesee har också flera historiska sevärdheter och fantastisk natur. Besök historiska slagfält och småstäder kopplade till det amerikanska inbördeskriget, och ta en tur till den otroliga nationalparken Smokey Mountains.

Memphis är en perfekt utgångspunkt för en roadtrip med hyrbil. Ca 3 timmar från Memphis ligger Nashville som är ett häftigt utflyktsmål för att uppleva den amerikanska countrymusiken. Gör en oförglömlig roadtrip från Memphis ner till New Orleans och vidare till soliga Florida. Om du är ute efter en längre upplevelse så kan du köra ut från Tennessee till östkusten och hela New England-regionen. De möjliga rutterna är många och med hyrbil på Memphis flygplats är du fri att utforska i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)