Sökrutan laddar

Hyrbil på Orlando flygplats

På den här sidan får du tips och råd för att hyra bil på Orlando flygplats, samt om billiga och prisvärda hyrbilar. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil.

För att uppleva Orlando och Florida behöver du hyra bil. Flera platser och sevärdheter är rent omöjliga att nå utan bil i Orlando, och avstånden är stora. Det är tursamt nog en väldigt trevlig upplevelse att köra i staden med breda, välskötta vägar och vanligtvis lugn trafik. Med hyrbil kan du också enkelt ta dig till alla sevärdheterna utanför staden och i hela Florida! Det enklaste är att hyra bil på Orlando flygplats vid din ankomst.

Orlando Airport

Orlando International Airport (MCO) är den största flygplatsen i Florida. Det är enkelt att ta sig med bil till och från flygplatsen, som ligger endast 10 kilometer från centrala Orlando. Se här för tips för att köra och parkera i Orlando.

Att ta sig till hyrbilsbolagen

På Orlando flygplats kan du hyra bil hos flera kända hyrbilsbolag med ett stort utbud av bilmodeller. Du hittar de större hyrbilsbolagen nära ankomstterminalens utgång vid “Ground Transportation – level 1” på Terminal A och B, vilket gör att hyra bil på Orlandos flygplats är mycket enkelt och smidigt eftersom du inte behöver åka med någon transferbuss. Det är enkelt att hitta när du har landat och följer skyltarna efter Bagage Claim. Flygplatsen ligger även nära många äventyrs- och temaparker som endast är en kort bilfärd iväg.

Om du hyr bil hos ett mindre hyrbilsbolag så kan kontoret ligga utanför området, och du åker med en gratis shuttlebuss till hyrbilsbolaget. Det går smidigt att hyra bil på Orlando flygplats!

Lämna tillbaka hyrbilen

När du kör in på flygplatsområdet så följ skyltar till din terminal och Rental Car Return. Du lämnar tillbaka bilen i parkeringsgaragen A och B på Nivå R1. Hyrbilskontoren på flygplatsen ska ha öppet dygnet runt. Men om du ska hämta eller lämna din hyrbil utanför ordinarie tider så kan det vara bra att meddela detta i förväg.

Adress Orlando International Airport:
1 Jeff Fuqua Blvd, Orlando, FL 32827

Hyrbilsbolagen på Orlando flygplats

Nedan ser du våra tillgängliga hyrbilsbolag på Orlando flygplats. Det är bäst att välja en hyrbil som har obegränsad körsträcka om ni ska ge er ut på roadtrip och köra mycket. Tänk på att det är stora avstånd även i städerna. Välj även bränslepolicy full-till-full om det finns möjlighet. Om bolagets bränslepolicy står som “förbetalning” så innebär det att du får betala en serviceavgift. Kontrollera då vad avgiften är innan du bokar.

Hyrbolag Körsträcka
Alamo Obegränsad
Dollar Obegränsad
Enterprise Obegränsad
Hertz Obegränsad
National Obegränsad
Thrifty Obegränsad

Bensinstationer nära Orlando flygplats

Den finns bensinstationer längs de flesta stora vägar som går utmed flygplatsområdet, exempelvis längs Hoffner Avenue och S Semoran Boulevard. I området finns exempelvis Shevron, Shell och Sunoco. Om du ska tanka upp hyrbilen innan återlämning så är det enklast att söka efter närmaste bensinstation i din GPS.

Alla amerikanska bensinstationer accepterar inte alltid utländska kort, och det är säkrast att ha lite kontanter om det skulle uppstå en sådan situation. Då kan du betala i bemannade bensinstationer i butiken. Bensinpriserna kan variera mycket mellan stationer i städer, och det kan vara en idé att jämföra genom till exempel Gasbuddy.

Att köra från flygplatsen till Downtown

Från Orlando flygplats går Jeff Fuqua Boulevard mot centrala Orlando. Ta vägen norrut och vik av mot S Semoran Boulevard. Fortsätt på påfarten till Downtown/Orlando och in på FL-408 W. För att komma till Downtown svänger du av mot E South Street. Det är dock rekommenderat att använda någon navigation som Google Maps när du kör, för avfarterna kan ibland ha snarlika namn och det kan vara mycket trafik på motorvägen.

Sevärdheter med hyrbil i Orlando

I Orlando och hela Florida finns fantastiska utflyktsmål att köra till med hyrbil. Här finns unika naturupplevelser i nationalparken Everglades och världsberömda nöjesparker som Universal Studios, Disneyworld och SeaWorld. Med bil är det inte svårt att ta sig till spännande städer i hela Florida, som Miami och tropiska Key West. Genom att hyra bil på Orlando flygplats kan du utforska soliga Florida och få ut det bästa av din resa!

Läs här om utflykter med hyrbil i Orlando och Florida.