Hyrbil i Tampa

På den här sidan kan du läsa om detaljer för att hyra bil i Tampa. Tampa ligger i Hillsborough County på Floridas västkust, och härifrån tar du dig enkelt med hyrbil till Floridas främsta sevärdheter. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan.

Hyra bil på Tampa flygplats

Om du flyger till Tampa så kan det vara smidigt att hyra bil flygplatsen inför din resa. Då kan du hämta hyrbilen direkt vid din ankomst. Tampas internationella flygplats ligger ca 10 kilometer från centrala Tampa, och det är smidigt att ta sig till och från flygplatsen med hyrbil.

Hämta hyrbilen på flygplatsen

På Tampa flygplats kan du hyra bil hos flera stora och välkända hyrbilsbolag. De flesta hyrbilsbolagen finns i ett hyrbilscenter på flygplatsområdet, som nås med ett transfertåg. Ett par bolag har sina kontor längre bort, och då finns en shuttlebuss som kör dig till din hyrbil. Läs mer via länken nedan.

Hyra bil i centrala Tampa

Om du vill hämta din hyrbil i Downtown så finns det också flera hyrbilsbolag inne i Tampa. På centrala West Kennedy Boulevard ligger hyrbilsbolag med stort utbud av bilmodeller, och här tar du dig enkelt ut på större vägförbindelser. Det finns också flera kontor i norra, östra och södra delen av centrum, där du sedan enkelt tar dig ut på huvudvägar mot Floridas andra storstäder. Om du söker i sökmotorn ovan så ser du alla hyrbilsbolag på en karta.

Köra i Tampa och Florida

I Florida behöver du verkligen bil för att kunna ta dig runt, och tursamt nog är det är en härlig upplevelse att köra bil i delstaten. Vägarna är mestadels välskötta och bra skyltade, och det finns många fina rutter med mycket att se längs vägen. Även om Tampa är en storstad så anses trafiken i Tampa vara enklare att hantera än i många andra storstäder på östkusten. Här kommer några tips att tänka på.

  • Använd GPS. Det är rekommenderat att använda GPS när du kör i Florida. Det är till bra hjälp för att navigera i trafiken och att hitta alternativa vägar om det behövs, och att hålla dig uppdaterad om trafikläget.
  • Vägar och trafik. I-275 är en stor och viktig motorväg som går från norr till söder i Tampa Bay, som går ihop med I-75 som går genom östra Tampa. Där de två vägarna förbinds kan det bli tyngre trafik under rusningstimmarna, särskilt på morgonen. The Crosstown Expressway är en användbar väg om du ska till Downtown.
  • Höger i korsning. I många delstater får du svänga höger i korsningar vid rött ljus, om du har stannat helt. Detta gäller i Florida förutom i korsningar där det finns en skylt med “No right on red”.
  • Parkering. Som i andra storstäder finns det gott om parkeringsmöjligheter och faciliteter i Tampa. I Downtown finns allmänna parkeringshus, avgiftsbelagda ytor och gatuparkering. Läs alltid noga på parkeringsskyltar och betalautomater vilka tider som gäller. Var uppmärksam för ändringar som exempelvis gatusopning, rusningstimmar och att du inte blockerar en privat uppfart med din hyrbil.

Sevärdheter med hyrbil i Tampa Bay

Tampa Bay är en riktigt gemytlig stad som är en trevlig destination för alla åldrar. Staden är särskilt populär bland familjer för sina många nöjesparker, zoo och roliga aktiviteter. Närheten till vattnet gör Downtown Tampa till en alldeles särskild upplevelse.

Stränder i Tampa Bay 

Tampa Bay är känt för vackra sandstränder med lugna, turkosa vatten. Tampa kan skryta med 361 härliga soldagar om året, vilket skapar många härliga utflyktsdagar i den mjuka sanden. Har du tur kan du se en delfin från strandkanten!

Några av de främsta stränderna är Fort De Soto Park, som består av 5 öar, och Clearwater Beach. Det finns bra med parkeringsmöjligheter vid stränderna och vanligtvis kan du betala en avgift för en heldag, eller per timme i betalautomat. Det finns även parkeringsgarage för din hyrbil nära Clearwater Beach.

Florida Aquarium

The Florida Aquarium är hem åt över 20.000 inhemska marina djurarter och växter och är en av USA:s främsta akvarium. Florida Aquarium ligger i Downtown Tampa i Channel District. Här kan du komma nära spännande djur som pingviner, hajar, havssköldpaddor och mycket mer, och snorkla i akvariets korallrev. Du kan också åka ut på en oförglömlig båttur, Wild Dolphin Cruise, med chans att se vilda delfiner.

Busch Gardens

Busch Gardens i Tampa Bay är Floridas berömda kombinerade nöjespark och zoo. Här kan du testa roliga åkturer i djurens egna unika miljöer, som mitt i öknen och djupt in i djungeln. Möt exotiska och utrotningshotade djur och förbered dig för hisnande karuseller som passar alla åldrar. Om du vill besöka flera av Floridas nöjesparker så kan du köpa kombinerade inträdespass för till exempel Busch Gardens och SeaWorld i Orlando.

Downtown Tampa

Centrala Tampa är ett gammalt affärsdistrikt som idag har trevliga restauranger, barer, intressanta museum och hotell. I Downtown går The Tampa Riverwalk, en 4 kilometer lång promenad med event, fika-och matställen, konstutställningar och shopping. Här hålls också festivaler under året, som livliga Tampa RiverFest och TacoFest. Det finns parkeringsmöjligheter för hyrbilen på flera ställen i kvarteren runt promenaden.

Downtown Tampa ligger perfekt vid Hillsborough River vilket skapar roliga sätt att utforska centrum på: vid vattenkanten finns Tampa Bay SUP Company där du kan testa paddleboards och kajak. Mot kvällen så lyser  broarna upp med glittrande lampor, och då är det extra mysigt att strosa längs den ljumma strandpromenaden.

Roadtrip med hyrbil från Tampa

Roadtrip i Florida

Tampas läge mitt i Florida gör det till en spännande utgångspunkt för att uppleva flera av Floridas andra spännande destinationer och fina rutter. Florida är verkkligen en härlig del av USA att utforska med hyrbil. Här finns mycket att uppleva även på vägen till  attraktioner!

Norra Florida: Jacksonville

Bara 3 timmar norrut från Tampa ligger Jacksonville, en charmig stad med väldigt fina badstränder. Strax utanför går den historiska sträckan William Bartram Scenic and Historic Highway, där du får se mycket av det gamla Florida.

Om du kan tänka dig en roadtrip längs kusten från norr till söder, så går väg A1 längs hela Floridas östkust från Jacksonville med natursköna vyer, mysiga kuststäder och härligt klimat.

Centrala Florida: Orlando

Orlando ligger bara 1 timme och 20 minuter med hyrbil från Tampa. Orlando är nöjesparkernas hemstad, och här finns världsberömda Universal Studios och The Wizarding World of Harry Potter, Disney World och SeaWorld. Om du vill köra söderut från Orlando så börjar Route 17, “The Scenic Highway” en bit nedanför staden och går via vacker landsbygd, historiska orter och vackra sjöar.

Södra: Miami och Key West

I Södra Florida finns mycket att se. Exklusiva Miami ligger ca 4 timmar från Tampa. Här kan du utforska platser som legendariska South Beach, vackra Art-deco distrikt, coola Miami Beach och färgsprakande Little Havanna. I Miami finns också en av ingångarna till nationalparken Everglades, som bjuder på unika naturupplevelser i Floridas subtropiska vildmark.

Fortsätt söderut i några timmar från Miami, ut på den vackra Florida Keys Scenic Byway med det azurblåa vattnet på båda sidor.  På Floridas södra spets ligger tropiska Key West, ett semesterparadis med exotiskt klimat och fina möjligheter att dyka och snorkla längs kusten.

Oavsett vilken rutt du väljer så är det en oförglömlig upplevelse att hyra bil i Tampa och göra en roadtrip i Florida! Om du är intresserad av att återlämna din hyrbil i en annan stad, så kan du undersöka om bolaget erbjuder envägshyra.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)