Roadtrip till Los Angeles

Roadtrip till Los Angeles

Efter en bilfärd från Santa Barbara till L.A, som på pappret  skulle ha tagit 2 h men som med stans ökända rusningstrafik i själva verket tog 4 h, landade vi framåt eftermiddagen på vårt hotell. Vi bodde på Beverly Laurel Motor Hotel, en klassiker med 50-talskänsla som ligger en liten bit söder om West Hollywood. Rent, enkelt, väldigt trevlig och hjälpsam personal!

Hungriga efter timmarna i bilköer gav vi oss direkt ut på jakt efter käk, och snubblade då över en riktig höjdare – Golden State Burgers. Ligger på Fairfax Avenue, och ser ganska ruffigt ut från utsidan. Men vilket ställe! Boys from the block bakom disken och i köket, genuint rakt igenom. Deras hamburgare var bra, men tillbehören ännu bättre. Mycket trevlig upplevelse, det kändes verkligen som att man fick se (och smaka) en bit av det “äkta” och mindre turistiga L.A, för en billig peng.

Golden State Burgers Los Angeles USAGolden State Burgers

Senare på kvällen tog vi oss ner till Santa Monica, som vi läst skulle vara fint. Här blev vi dock lite besvikna, hela området med piren (varpå det finns ett par restauranger, karuseller och krimskramsförsäljare) hade en air av massturism över sig, och dessutom var det tv-berömda pariserhjulet stängt..

Santa Monica USA

Santa Monica

Parkering vi piren kostade 15 dollar, vilket också kändes lite magstarkt.

Morgonen efter käkade vi frukost på Swingers, en lokal diner som ligger precis vid Beverly Laurel. Jättemysigt ställe med inredningen intakt sedan glansdagarna på 50-talet, komplett med en lång bardisk, rockabilly-personal som går omkring med kaffekannan och fyller på efterhand, och rutiga vinylsäten i båsen.

Stärkta av vår retrofrukost gav vi oss ut på sightseeing i stjärnornas stad. Vi körde runt själva i egen bil, och trots att trafiken i stan är tätare än Donald Trump så gick det relativt smidigt. Vi lade fokus på en tur förbi Hollywoodskylten, Sunset Strip och upp i Beverly Hills för att få en kik på den lyxiga delen av stan. Åt lunch vid Rodeo Drive, på en flott uteservering med utsikt över märkesboutiquer och limousiner. En underlig känsla av att inte vara tillräckligt uppklädd infann sig, trots att man bara gick på trottoaren…

 louis vuitton Los Angeles hus i Los Angeles

Lyxigt värre

Eftermiddagen spenderade vi på Venice Beach, den flummigare och mer utflippade grannen till Santa Monica. Längs strandpromenaden här fick vi vårt lystmäte av gatumusikanter, breakdance och skumma New Age-butiker. Bara att strosa och kolla på folket här är värt ett besök!

 Maui store - Venice beach show venice beach

Venice, med extra allt

Det är lätt att glömma bort själva stranden bland allt annat som drar till sig blicken, men den är faktiskt ganska maffig. Oerhört bred och lång utgör den sinnebilden av en kalifornisk beach á la Bay Watch. Badvakter finns förvisso, och visst bär de runt på röda flytgrunkor, men de saknade en del andra av de attribut som gjort tv-serien känd..

Venice beach Los Angeles Havet vid Venice Beach i Los Angeles

Den enorma stranden

Efter Venice var det dags att fortsätta söderut, nästa stopp – San Diego.