Hyrbil på San Francisco flygplats

På den här sidan får du tips och råd för att hyra bil på San Francisco flygplats, samt om billiga hyrbilar. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil.

San Francisco flygplats

San Francisco International Airport (SFO) ligger ca 21 kilometer från centrala San Francisco. Från flygplatsen kör du ut på motorvägen US-101 N och vidare till centrum via Central Freeway. För att ta sig runt i och utanför staden är det rekommenderat att alltid använda någon form av navigation som Google Maps. I San Francisco Bay Area finns även Oakland International Airport. 

Flygplatsens hyrbilscenter

På San Francisco flygplats finns ett stort utbud av hyrbilsbolag med många bilmodeller och tillval beroende på dina önskemål för resan. Hyrbilskontoren är samlade på samma ställe på flygplatsområdet, där du både hämtar och återlämnar hyrbilen. Du tar dig till hyrbilsbolagen med flygplatsens tåg AirTrain. AirTrains blåa linje kör mellan alla terminaler och flygplatsens hyrbilscenter. Transfern går ungefär var 5–10 minut dygnet runt. När du anländer så följer du skyltarna till AirTrain och Rental Car Center.
Hyrbil i San Francisco

Lämna tillbaka hyrbilen

Använd helst en GPS och adressen till hyrbilscentrat när det är dags att lämna tillbaka hyrbilen. Om ni inte har en GPS gäller det att titta noggrannt på kartan innan för att undvika förseningar och stress. Det är bra skyltat så följ bara skyltarna när ni närmar er. Normalt går det snabbt att lämna tillbaka hyrbilen, och det går väldigt smidigt att hyra bil på San Francisco flygplats.

Hyrbilsbolagen på San Francisco flygplats har vanligtvis öppet dygnet. Men om du planerar att hämta eller lämna tillbaka hyrbilen på obekväma tider så är det bra att stämma av med hyrbilsbolaget.

Adress till San Francisco flygplats biluthyrning:
780 N. McDonnell Road, San Francisco.

Hyrbilsbolagen på San Francisco flygplats

Nedan ser du våra tillgängliga hyrbilsbolag på San Francisco flygplats. Det är bäst att välja en hyrbil som har obegränsad körsträcka om ni ska ge er ut på roadtrip eller köra mycket. San Francisco och många andra attraktiva städer i USA är stora med rejäla avstånd. Välj även bränslepolicy full-till-full om det finns möjlighet. Om bolagets bränslepolicy står som “förbetalning” så innebär det att du får betala en serviceavgift. Kontrollera då vad avgiften är innan du bokar bilen.

Hyrbolag Körsträcka
Alamo Obegränsad
Dollar Obegränsad
Enterprise Obegränsad
Hertz Obegränsad
National Obegränsad
Thrifty Obegränsad

Bensinstationer San Francisco flygplats

Den finns bensinstationer längs huvudvägarna som går vid flygplatsområdet. Längs 101 utanför flygplatsen finns Chevron och Arco och norrut mot centrum finns Costgo och 76 längs S Airport Boulevard och 101. Det är bäst att söka efter en närliggande bensinstation i Google Maps om du ska tanka upp hyrbilen innan du lämnar tillbaka den.

Alla bensinstationer godtar inte alltid utländska kort. Därför är det är bra att ha kontanter ibland. Då kan du betala bensinen i butiken på bemannade stationer.

Parkering i San Francisco

Det finns några saker som kan vara bra att veta när du ska parkera hyrbilen i San Francisco. Var noga med att läsa på vägskyltar innan du parkerar, för parkeringsreglerna kan variera beroende på tid, område och dag. Om du ska till en turistattraktion brukar det finnas avsedd parkering i närheten. Ett bra alternativ är att parkera i någon av stadens många parkeringshus och garage.

Läs fler råd för parkering i San Francisco här.

Köra i San Francisco

San Francisco är en stor stad och det kan ibland bli stopp i trafiken. Använd Google Maps och försök undvika att köra mitt i centrum eller på Golden Gate under rusningstimmar. Ta det försiktigt i branta backar och parkera säkert i nivåskillnader. Med lite planering så går det fint att ta sig runt med hyrbil till sevärdheterna, som Fisherman’s Wharf, Golden Gate och till hamnen där färjan går över till Alcatraz. Läs mer tips via länken nedan.

Här får du fler tips på utflykter och för att köra i San Francisco.

Roadtrip i USA från San Francisco

Om ska åka på roadtrip i USA så är San Francisco en klassisk utgångspunkt för att hyra bil. Om du sedan skulle vilja lämna tillbaka hyrbilen i en annan stad, exempelvis Las Vegas eller Los Angeles, så undersök möjligheten till envägshyra. Söderut från San Francisco sträcker sig vackra Pacific Coast Highway längs kusten med natursköna platser som Big Sur, San Simeon och San Luis Obispo och neråt mot LA och San Diego. Här kommer några tips på fler destinationer att köra till från San Francisco.

Läs mer här: En guide om roadtrip i USA.

Grand Canyon

Om du planerar en roadtrip i USA så bör du verkligen ha med Grand Canyon på rutten. Det är en naturupplevelse utöver det vanliga! Längs kanjonens kanter får du en fantastisk utsikt över gapet, som är mycket vackrare än man kan tro med sin röda sten och skogsklädda klippavsatser. Det finns många sätt att uppleva Grand Canyon. På botten kan du åka båt längs Colorado River eller vandra. Du kan också åka en av de populära helikopterturerna över området. Grand Canyon ligger i Arizona, ca 1270 kilometer från San Francisco. De flesta åker först till South Rim där Grand Canyon Village finns med restauranger och övernattningsmöjligheter. När du kör mot South Rims entré kommer du se skyltar för parkeringsplatser för besökare, och här kan du parkera din hyrbil och njuta av upplevelsen!

Här kan du boka Grand Canyon utflykter.

Yosemite

Ett annat måste på din roadtrip i Kalifornien är Yosemite National Park. Den mäktiga nationalparken ligger ca 269 kilometer från San Francisco. Besökare kan köra genom parken och stanna till på utkiksplatser med vyer över Yosemites mäktiga berg, dalar och urskog. Här finns berömda landmärken som Half-dome, El-Capitan och Glacier Point. Under högsäsong kan det vara mycket bilar som tar sig fram i parken, så då kommer du sannolikt vara långt ifrån ensam. Tänk på att det inte finns uppkoppling för navigation i nationalparken, men du kan cacha kartor i förväg i Google Maps under Offline maps. Det kan vara användbart för att navigera i parken och på andra ställen med dålig uppkoppling. Du kan också ge dig ut på vandring i Yosemite, men var noga med att inte lämna mat i hyrbilen. Här finns björnar som gärna bryter sig in i parkerade bilar om det doftar ätbart.

Lake Tahoe

Lake Tahoe är en fantastiskt vacker sjö ca 329 kilometer från San Francisco. Det är Nordamerikas största alpina sjö och är en riktig favoritdestination under både sommar och vinter. Under sommarmånader lockar det klarblåa vattnet och skogsklädda sandstränder där du kan ha en härlig dag med bad och vattensporter. Här kan du hyra exempelvis hyra kayak och jet ski och njuta av panoramautsikt över Sierra Nevada. På vintern är Lake Tahoe en populär skidort. Runt Lake Tahoe finns resorts med matställen, hotell och ett stort utbud av aktiviteter. Två tredjedelar av sjön tillhör Kalifornien och resten ligger i Nevada. I Nevada anses den vackraste stranden vara Sand Harbour, och på andra sidan är Baldwin Beach mycket omtyckt. Stränderna brukar ha parkeringsytor där du kan parkera din hyrbil. På vissa kan parkeringsavgift gälla.

Mendocino

Natursköna Mendocino County ligger ovanför San Francisco och är känt för att vara ett av Kaliforniens bildskönaste områden. Här finns över 140 kilometer sandstränder och härlig kust, sagolika skogar och blommande ängar. Besök den unika glasstranden vid Fort Bragg, kör genom ett gammalt Redwoodträd i charmiga Leggett och besök den idylliska staden Mendocino. Med sina böljande kullar är Mendocino County ett av Kaliforniens främsta vindistrikt under namnet Mendocino Wine Country. I Anderson Valley finns flera vingårdar och några av statens främsta vinproducenter, bland annat av den klassiska Pinot Noir.

Det är verkligen värt att hyra bil på San Francisco flygplats och uppleva Kalifornien!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)