Sökrutan laddar

Hyrbil på Oakland flygplats San Francisco

På den här sidan får du tips och råd för att hyra bil på Oakland flygplats San Francisco, samt om billiga hyrbilar. Om du inte läst våra tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil i USA.

Det finns många fördelar med att hyra bil i en storstad som San Francisco. Det blir snabbt tidskrävande och dyrt att ta sig runt med kollektivtrafik. Med hyrbil kan du smidigt ta dig till alla sevärdheter utanför staden i din egen takt. Om du vill uppleva Kaliforniens vackra kust är det verkligen värt att hyra bil inför resan! Det är smidigast att hyra bil på San Francisco flygplats om du utgår härifrån.

Oakland Airport

Oakland International Airport (OAK) är den fjärde största flygplatsen i Kalifornien. Flygplatsen ligger ca 6 kilometer från  Oakland. Oakland är en av tre större städer i San Francisco Bay Area tillsammans med San Francisco och San José. Oakland förbinds med San Francisco genom bron San Francisco–Oakland Bay Bridge, och det är ca 36 kilometer från flygplatsen in till San Francisco. Här finns också San Franciscos stora internationella flygplats, San Francisco International Airport.

Köra från flygplatsen

Det är bra förbindelser mellan Oakland flygplats och närliggande städer. Du tar dig ut från flygplatsområdet via 98th Avenue, och för att köra mot San Francisco fortsätter du norrut på Interstate 880. Körningen tar ca 25 minuter. För att åka söderut mot San José tar du I-880 South. Det rekommenderas att använda navigation som exempelvis Google Maps då det ofta är snarlika avfartsnamn och det är lätt att köra fel.

Ta dig till flygplatsens hyrbilscenter

Det finns flera hyrbilsbolag på Oakland flygplats med ett stort utbud av bilmodeller och personliga tillval. Alla hyrbilskontor finns samlade på samma ställe i flygplatsens Rental Car Center. Du kommer smidigt hit med en gratis shuttlebuss som kör mellan terminaler och hyrbilscentret. Bussen avgår var 10:de minut och hämtar passagerare vid trottoaren utanför terminalen.

Du lämnar tillbaka din hyrbil på samma plats. Hyrbilscentret på Oakland flygplats är vanligtvis öppet dygnet runt, men om du planerar att hämta eller återlämna hyrbilen under obekväma tider är det bra att informera kontoret i förväg.

Adress till Oakland Airport hyrbilscenter:
Rental Car Center
7600 Earhart Road, Oakland, CA 94621

Hyrbilsbolag på Oakland flygplats

Nedan ser du våra hyrbilsbolag på Oakland flygplats. Det är bäst att välja en hyrbil som har obegränsad körsträcka om ni ska ge er ut på roadtrip eller köra mycket. San Francisco och många andra attraktiva städer i USA är stora med rejäla avstånd. Välj även bränslepolicy full-till-full om det finns möjlighet. Om bolagets bränslepolicy står som “förbetalning” så får du betala en serviceavgift. Kontrollera vad avgiften är innan du bokar.

Hyrbilsbolag Körsträcka
Alamo Obegränsad
Dollar Obegränsad
Enterprise Obegränsad
Hertz Obegränsad
National Obegränsad
Thrifty Obegränsad

Bensinstationer nära Oakland flygplats

När du ska tanka upp din hyrbil innan återlämning är det enklast att söka efter en närliggande bensinstation i Google Maps. Den finns flera bensinstationer nära flygplatsområdet som Shevron på 98th Ave, och Shell och 76 på Hegenberger Road. Tänk på att alla bensinstationer inte alltid accepterar utländska kort. Det är bra att ha lite kontanter om situationen skulle uppstå. Då kan du betala bensinen i butiken på bemannade stationer.

Köra i San Francisco

San Francisco är en stor stad och ibland kan det bli trafikstockningar under rusningstimmar. Men med lite planering går det fint att ta sig runt med hyrbil till sevärdheterna. Försök att undvika centrum när alla åker till eller från jobbet, ”Peak Hours”. Då kan Golden Gate bli särskilt tung med trafik. Planera rutten i förväg och använd GPS eller Google Maps för att se alternativa rutter om det blir trögt. Var uppmärksam när du kör San Franciscos branta backar. Här får du fler tips för att köra i San Francisco.

Parkering i San Francisco

Det finns ett par saker att tänka på när du ska parkera hyrbilen i San Francisco. Läs alltid noga på skyltar, för reglerna kan variera beroende på tid och område. San Francisco har en särskilt viktig parkeringslag: du måste justera däcken när du ska parkera i  branta backar så att bilen står säkert.

Ett bra och säkert alternativ är att parkera i någon av stadens allmänna parkeringshus och garage. Om du ska till en turistattraktion så brukar det finnas tillgänglig parkering i närheten. Läs mer tips för parkering i San Francisco här.

Roadtrip från San Francisco

San Francisco är en härlig utgångspunkt för en roadtrip. Här kan du köra längs Kaliforniens kust på vackra Pacific Coast Highway ner mot Los Angeles. Ta hyrbilen från San Francisco till sevärdheter som Yosemite Nationalpark, Grand Canyon och Las Vegas! Genom att hyra bil på Oakland flygplats kan du utforska hela Kalifornien och grannstaternas sevärdheter.

Här kan du läsa om utflykter med hyrbil från San Francisco.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)