Hyrbil i New Orleans

På den här sidan får du tips och råd för att hyra bil i New Orleans i Louisiana, samt om billiga hyrbilar. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler, självrisk och bilförsäkring för hyrbil, som kan vara bra att veta inför din resa. Hyrbil förhöjer din resa och ger frihet och flexibilitet att utforska USA i din egen takt!

Louis Armstrong International Airport

Om du flyger till New Orleans så är det enklast att boka hyrbil på flygplatsen inför ditt besök. New Orleans flygplats heter Louis Armstrong Airport (MSY) och ligger 18 kilometer från centrum. Väg 61 går rakt in till terminalerna och motorvägarna 10 och 310 går via flygplatsområdet, vilket gör det smidigt att ta sig vidare.

Hyra bil på New Orleans flygplats

På flygplatsen finns ett stort utbud av hyrbilar i flygplatsens nybyggda hyrbilscenter. Det är enkelt att hämta hyrbilen på flygplatsen, och du behöver inte ta en shuttlebuss på denna flygplats då allt är inom gångavstånd. För att komma till bilcentret så går du till West Terminal Bagage Claim och fortsätter ut ur byggnaden. Till höger ser du en gångpassage som leder till byggnaden.

Återlämna hyrbilen

Du lämnar in hyrbilen på avsedda platser i hyrbilscentret. Det är rekommenderat att en av er lämnas av utanför terminalen med allt bagage medan den andra återlämnar hyrbilen. På så sätt slipper ni rulla väskorna mellan byggnaderna.

New Orleans Airport
900 Airline Dr, Kenner, LA 70062, USA

Bensinstationer nära New Orleans flygplats

Den finns gott om bensinstationer längs motorvägarna som går via flygplatsen. Bland annat Shell, Citgo och Exxon finns inom 10 minuter från flygplatsen. Det är oftast enklast att söka efter närmsta bensinstation i Google Maps för att tanka upp hyrbilen innan återlämning.

Hyra bil i centrala New Orleans

Om du vill stanna någon dag i New Orleans centrum innan du hyr bil och åker vidare, så kan du också hämta hyrbil inne i staden. I Downtown finns ett par uthyrningsbolag och här kan du smidigt ta dig ut på Interstate 10 och köra ut ur staden. Sök i sökmotorn här på sidan för att se samtliga kontor på en karta.

Utflykter och sevärdheter

Sevärdheter i New Orleans

New Orleans är ett ikoniskt resmål för sin mix av kultur, intressant historia, musik och spännande mat. Staden ligger i delstaten Louisiana i södra USA, och klimatet räknas som subtropiskt med väldigt varma och fuktiga somrar. New Orleans attraktioner är stadens olika områden, främst det berömda French Quarter som gränsar till Mississippifloden. Här finns flera ikoniska gamla byggnader och restauranger med häftig mix av fransk och kreolsk arkitektur. Den livliga festgatan Bourbon Street är hjärtat av det gammelfranska kvarteret.

Förutom det turistiga French Quarter finns andra fina distrikt att utforska, som Garden District med vackra gamla koloniala byggnader och översvallande sydstatsträdgårdar. I det trendiga Warehouse District, som även kallas Arts District, hittar du intressanta museum och charmiga caféer och restauranger.

De flesta stannar i New Orleans någon dag innan man kör vidare längs kusten för att upptäcka fler spännande städer, unik natur och sevärdheter. Med hyrbil kan du utforska regionen i din egen takt!

Utflykter från New Orleans med hyrbil

Baton Rouge

Baton Rouge är Louisianas huvudstad som ligger ca 131 kilometer från New Orleans. Här finns mycket att se och göra inom både museum, nöjesparker, matkultur och lokala bryggerier. I Downtown finns många trevliga restauranger med festlig atmosfär som kombinerar de kajunska och kreolska köken till spännande matupplevelser. För familjer väntar en dag med lek och bad på Blue Bayou Water Park eller ett besök på Baton Rouge Zoo. Runt staden finns flera historiska plantage och gamla herrgårdar som turister kan besöka och lära sig om delstatens historia.

Badstränder nära New Orleans

Inte långt från New Orleans breder Louisanas och Mississippis fina sandstränder ut sig. Här finns mysiga, avslappnade små kuststäder som är lätta att ta sig till med hyrbil. Att köra ut mot havet är perfekt när du behöver svalka dig i storstadens kvava sommarvärme. Det finns flera kuststräckor att välja mellan; en av de främsta besöksmålen i Louisiana är Grand Isle med sina kilometerlånga stränder med mjuk sand. Om du ska köra från Louisana så ligger Biloxi Beach ca 1,5 timme bort i Mississippi i den lilla casinostaden Biloxi.

Atchafalaya National Heritage Area

I Louisiana och de andra sydliga delstaterna finns mycket unik natur och häftig träskmark i det subtropiska klimatet. Det är verkligen rekommenderat att göra en utflykt för att uppleva floran och faunan i regionen. Ca 2 timmar från New Orleans finns Atchafalaya National Heritage Area som är ett stort naturområde med labyrinter av floder och vandringsleder att utforska. Parkera hyrbilen och paddla kayak under cypressträd och mossa, och insup den magiska miljön. Se upp för alligatorer i vattnet!

Roadtrip från New Orleans

New Orleans är ofta ett stopp under en längre rutt från kust till kust, men det går också fint att utgå från New Orleans för en oförglömlig roadtrip i södra USA. Västerut från New Orleans så väntar Mississippi och Alabamas kust innan du kommer till härliga Florida. Florida har mycket att erbjuda besökare med riktigt häftiga storstäder, tropiska stränder och berömda nöjesparker. Det är verkligen rekommenderat att hyra bil i New Orleans och planera en roadtrip för att uppleva det äkta USA! Om du vill lämna tillbaka din hyrbil i en annan ort än du hämtade den i så kan du undersöka envägshyra hos ditt bolag.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)