Seattle downtown USA

Resa till Seattle

Seattle ligger längst upp i nordvästra hörnet av USA i Washington state. (Alaska ej inräknat). Har du vägarna förbi, och kanske ska starta en roadtrip längs med USA:s västkust, finns här ett par ställen som är trevliga att besöka. Bästa tiden på året är sommaren då det regnar betydligt mindre än andra perioder på året.

Hyra bil i Seattle

Seattle är en häftig utgångspunkt för en roadtrip, och här är det verkligen värt att hyra bil. Det finns fantastiskt natur inom köravstånd i den norra delstaten Washington och över kanadensiska gränsen mot Vancouver, som ligger ca 2 timmar från Seattle. Besök nationalparker som ikoniska Mount Rainier eller ta en roadtrip från Seattle till Rocky Mountains i Kanada.

Om du vill åka på en riktigt West Coast roadtrip så kan du köra söderut från Seattle ner mot San Francisco och köra Highway 1 ner till LA. Då får du uppleva flera delstaters varierande landskap, spännande storstäder och västkustens alla sevärdheter. Du kan enkelt boka hyrbil på Seattle flygplats eller i centrum inför din resa. Läs mer nedan och se tips på utflykter med hyrbil i Seattle.

Sevärdheter: Marknaden i Seattle

Pike Place Market i Seattle är en gammal marknad som är en av de mest kända attraktionerna. Det finns ett stort utbud av hantverk men även grönsaker, fisk med mera. Precis intill marknaden ligger även världens första Starbucks. Det är lite av ett Starbucksmuseum med saker från förr och en gammal företagslogga. Räkna med att det kan ta någon extra minut att beställa, då det kan vara mycket folk på caféet.

Intill marknaden ligger restaurangen, The Pink Door. Det är en fransk restaurang som ofta har livemusik på kvällarna och mycket god mat. Besök deras hemsida för att reserverar bord: The Pink Door [thepinkdoor.net].

Seattle Space Needle

Space Needle är ett landmärke för Seattle och den största turistattraktionen. Den är 184 meter hög och har en diameter på 42 meter. För den som vill åka upp och njuta av utsikten rekommenderar vi att äta på restaurangen, då ingår även inträde. Restaurangen är oftast fullbokad så boka bord i god tid, gärna flera veckor i förväg.

Utsikt Seattle Space Needle
Efterrätt Seattle Space Needle

Amerikans fotboll

Seattle har ett mycket duktigt lag i amerikansk fotboll. Laget vann Super Bowl 2014 vilket de är mycket stolta över. Har du möjlighet och är intresserad av att se amerikansk fotboll så är detta en bra plats för det. Besök Seattle Seahawks för mer information om biljetter och spelschema.

Kanada

Kanada och Vancouver ligger endast 2 timmar och 30 minuter norr om staden. Är du i Seattle är Vancouver helt klart värt ett besök. Det är en vacker stad där bästa tiden på året, är på sommaren. Vid besök på vintern finns skidåkning i världsklass med bland annat Whistler. Läs mer här, Resa till Kanada och Vancouver.