Hyrbil i Seattle

På den här sidan får du tips och råd för att hyra bil i Seattle, samt om billiga hyrbilar. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil, som kan vara bra att veta inför din resa.

Seattle är en storstad i delstaten Washington i Nordamerika. Med hyrbil kan du utforska Seattles sevärdheter och regionens fantastiska natur. Seattle är också en fin utgångspunkt för en roadtrip. Du kan smidigt boka hyrbil på flygplatsen eller i centrum inför din resa.

Hyra bil på Seattle flygplats

Om du flyger till Seattle så är det smidigast att boka hyrbil på Seattle flygplats. På Seattle flygplats finns flera välkända hyrbilsbolag och här är det väldigt populärt att hyra bil. Det rekommenderas att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Seattle-Tacoma International Airport

Seattle-Tacoma International Airport (SEA) kallas för Sea-Tac Airport och är flygplats för städerna Seattle och Tacoma. Flygplatsen ligger vid mötespunkten för flera motorvägar och ca 2 kilometer från Interstate 5, vilket gör det smidigt att ta sig med bil från flygplatsen. Seattle flygplats ligger ca 23 kilometer från Downtown Seattle.

Hämta och lämna hyrbil på flygplatsen

Alla hyrbilsbolagen finns i ett separat hyrbilscenter. Det går gratis shuttlebussar mellan terminaler och hyrbilscentret dygnet runt. Utanför huvudterminalens norra och södra entré finns upphämtningsplatser för bussen. Följ skyltarna efter att du hämtat ditt bagage. När du ska återlämna hyrbilen så följer du skyltarna mot Rental Car Return när du närmar dig flygplatsområdet.

Adress Rental Car Center
3150 S. 160th St., SeaTac, WA 98188

Hyra bil i Seattle

Du kan också hyra bil i centrala Seattle om du vill utgå härifrån. Här finns flera lättillgängliga hyrbilskontor där du sedan smidigt kan ta dig ut på närliggande motorvägar. Det finns exempelvis flera bolag vid 8th Avenue nära shoppingcentret Westlake Center i centrum. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta. Om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad så kan du boka en envägshyra.

Se och göra i Seattle

Sevärdheter i Seattle

Hamnstaden Seattle är delstaten Washingtons största stad, och ligger på USA:s västkust några timmar från gränsen till Kanada. Seattle är en urban metropol som är omgiven av fantastisk natur och kust, vilket gör att besökare kan njuta av både spännande stadspuls och äventyrsaktiviteter. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök!

Seattle har en häftig Skyline med flera berömda byggnader. Den mest ikoniska är den futuristiska Space Needle som blivit Seattles landmärke. Seattle är även känd för sin musikhistoria då jazzen var stor i staden under 50-talet, och flera rockband har grundats i här. Idag kan du utforska kulturnostalgin på Museum of Pop Culture.

Downtown Seattle

I Downtown finns mycket att se och göra i de olika distrikten. Ett måste att besöka är historiska Pike Market Place där lokala försäljare säljer råvaror, frukt, blommor och hantverk. I området finns många restauranger, rolig shopping och det alla första Starbucks-caféet. I gamla Downtown finns fin arkitektur och pampiga tegelbyggnader som är några av stadens äldsta hus. Strosa runt Pioneer Square bland trendiga matställen, butiker och barer.

Seattle har också en trevlig Waterfront med attraktioner som Seattle Aquarium och Seattle Great Wheel, som är ett massivt hjul där du får en fantastisk utsikt över staden och havet från kupolerna.

Utflykter och roadtrips

Utflykter runt Seattle

Runt Seattle finns flera härliga utflyktsmål och mycket av Nordamerikas fantastiska vildmark inom köravstånd. Med hyrbil är det lätt att ta sig till nationalparker och spännande städer. Här kommer några tips på sevärda platser i regionen.

Mount Rainier National Park

Mount Rainier National Park anses vara ett av det mest natursköna landskapet i Washington, och är ett måste om du har hyrbil i Seattle. Den bergiga vulkanen Mount Rainier som tornar upp sig i den omgivande nationalparken har blivit en ikonisk syn bland delstatens sevärdheter. Du behöver flera dagar för att utforska hela parken, men kan också köra in i några timmar och njuta av utkiksplatserna. På vintern kan du åka skidor i parken och Washingtons största skidresort ligger i anslutning till området. På sommaren är det populärt att vandra vid vulkanens fot och se fältens färgglada vildblommor.

San Juan Islands

Seattles närhet till kusten främjar för roliga utflykter till närliggande skärgårdsöar. En av de mest populära destinationerna är till San Juan Islands utanför Seattle. Förutom friluftsaktiviteter som kayak och valsafari så kan du utforska öarnas mysiga småbyar, skogsklädda stränder och idylliska hamnstäder. Du tar enkelt bilfärjan Washington State Ferry över till öarna. Här finns flera fantastiskt vackra körvägar att uppleva med hyrbil, som San Juan Islands Scenic Byway. På öarna finns gott om övernattningsmöjligheter i mysiga stugor vid vattnet eller vackra stadshotell.

Vancouver

Seattle ligger bara två timmar från Kanada och den coola storstaden Vancouver. Vancouver är verkligen värt ett besök; här finns många unika attraktioner och nära till den kanadensiska vildmarken. Ca 121 kilometer från Vancouver ligger det berömda Mount Whistler, som är ett mycket populärt utflyktsmål för både lokalbor och turister. På vägen dit kör du längs Sea to Sky Highway med fantastisk utsikt över skogsklädda berg och blanka sjöar. På vintern är Whistler en populär skidort. Förutom den omgivande naturen är Vancouver en livlig kuststad med många sevärda platser som att utforska med hyrbil.

Roadtrip med hyrbil från Seattle

Roadtrip Seattle

Seattle är en spännande utgångspunkt för att hyra bil och åka på en roadtrip i USA. Här finns många härliga rutter beroende på vad du vill uppleva.

Seattle – San Francisco – LA

Ett tips är att följa västkusten söderut för en roadtrip mellan Seattle och San Francisco och ner mot LA. Då får du uppleva olika delstaters fantastiska och varierande natur och flera storstäder under samma resa. Utforska platser som den trevliga staden Portland och Oregons dramatiska kustlinje. Stanna till vid berömda attraktioner som Redwood National Park och stranden Fort Bragg i Mendocino. Det härliga med hyrbil är att ni kan göra avstickare i er egen takt, till exempel till den turkosa sjön Lake Tahoe och vinlandskapen i Napa Valley innan ni når San Francisco. Fortsätt längs legendariska roadtripvägen Highway 1 från San Francisco ner till Los Angeles för en riktig West Coast roadtrip. Då kan du besöka sevärdheter som Big Sur och Kaliforniens vackraste badstränder.

Seattle till Rocky Mountains

Om du vill utforska mer av Nordamerika och Kanada, så kan du köra från Seattle via Vancouver på en roadtrip till Rocky Mountains. Rocky Mountains och omgivande nationalparker bjuder på en helt otrolig naturupplevelse långt över det vanliga. Kör via Banff och Jasper för fantastiska körvägar mitt i ”The Rockies”. Genom att hyra bil i Seattle är du fri och flexibel att stanna när du vill och utforska regionen!

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)