Panorama över Biscayne Bay i Florida

Florida

Resa till Florida
Florida kallas “Sunshine state” och delstaten har länge varit populärt att flytta till bland amerikanska pensionärer. Här finns också stora turistattraktioner som Orlando med sina Disneyparker, Miami med sitt välkända strandområde och Key West längst ner i söder. Från Sverige är det cirka 800 mil till Florida. Det tar nästan lika lång tid att flyga till södra Florida som till västra USA (till exempel ligger Las Vegas knappt 900 mil från Sverige). Florida upplevs bäst genom att man gör en roadtrip, detta kan man sedan kombinera med en kryssning eller resa till Karibien.

Miami
När man diskuterar en resa till Miami är det framförallt Miami beach som menas. Miami beach ligger på en ö lite öster om själva staden Miami och här finns milslånga stränder, fina golfklubbar och bra nattliv. Miami (och Fort Lauderdale några mil norrut) är utgångspunkt för många kryssningar i Karibien. Miami är också bra som utgångspunkt för olika utflykter som ni hittar på länken nedan.

Orlando
Orlando är det självklara valet för barnfamiljer som vill resa till USA. I närheten ligger flera Disneyparker (Walt Disney World) såsom Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios och Disney’s Animal Kingdom. Två andra stora och populära parker är Universal Orlando Resort och SeaWorld Orlando. Cirka en timme öster om Orlando ligger dessutom Kennedy Space Center som är väl värt ett besök!

Key West
Till Key West reser man för att bada, snorkla, äta god mat och njuta av utelivet. Key West ligger i södra Florida (här finns USA:s fastlands sydligaste punkt) och det tar ungefär tre timmar att köra från Miami till Key West. I princip hela bilvägen dit är längs med havet eftersom hela landbiten som går ut mot Key West är väldigt smal.

Klimatet i Florida
Klimatet i Florida är väldigt behagligt (åtminstone så länge orkanerna håller sig borta). Se tabellen nedan över temperaturer i Miami, Orlando och Key West.
Klimat och temperaturer i olika städer i Florida