Frihetsgudinnan och Manhattan i New York

Billiga resor till New York

Hur ska man hitta en billig resa till New York?
Först gäller det att hitta ett billigt flyg som tar dig över Atlanten. Läs våra tips nedan om hur du gör detta på bästa sätt.

Boka billiga flyg
Flygresan till New York är ganska lång och kommer därför att kosta en del. Alla flyg till New York är reguljära och därför är det alltid bra att boka resan i god tid. Sök flyg på vår flyg-sök för att hitta det absolut billigaste flyget till New York. De billigaste flygen erbjuder ofta Norwegian men tänk på att bagage tillkommer hos dem.

En bra tid att boka flygresor är ofta efter sommaren i september när många flygbolag har kampanjer med billiga flygbiljetter till bland annat New York. För att slippa de högsta priserna så försök att åka när det inte är högsäsong. Högsäsongen är under sommaren (från midsommar till mitten på augusti), Jul/nyår och påsken. Även när skolorna har höst/vinterlov går priserna upp. Övriga tider på året går det alltid att hitta billiga flyg om man bokar i god tid. Det går även att hitta billiga flygresor under högsäsong men då är det extra viktigt att vara snabb.

Vill du boka en flygresa till New York och hem från en annan, läs mer här.

Billiga hotell
Vi rekommenderar att söka hotell här. Där hittar du ett enormt utbud av alla hotellen i New York till lägsta priser. Det är oftast billigast att boka i god tid innan resa men det kan dock variera. Ibland kan man även hitta billiga sista minuten hotell precis före avresa men inget man bör vänta på då det oftast bara blir dyrare om man väntar in i det sista. Det sämsta är att komma till hotellet utan bokning och boka på plats, då är priserna oftast betydlig högre.

Hyrbil i New York
Hyrbil är lätt att hyra men det finns mycket att tänka på och många blir lätt “lurade” till att köpa onödiga extra-försäkringar till skyhöga priser. Här kan du söka hyrbil i New York, till bästa pris där försäkring ingår. Om du är lite osäker på hur det fungerar med hyrbil i USA så har vi gjord en komplett hyrbils-guide. Där finns många bra tips!

Sista minuten resor till New York

Sista minuten resor till New York är ingen du ska hoppas på. Den som väntar med att boka till sista stund kommer att få betala ett högre pris. Detta beror på att alla flygningar till New York är med reguljärflyg och dessa flygbolag erbjuder inte sista minuten priser. Oftast (speciellt SAS) höjer de priserna även om planen inte är fulla. Det är annars normalt charterbolagen som säljer ut sina sista platser till mycket låga priser.