Sökrutan laddar

Hyrbil på Miami flygplats

På den här sidan får du tips och råd för att hyra bil på Miami flygplats, samt om billiga hyrbilar. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil.

Det är smidigast att hyra bil på Miami flygplats vid din ankomst, om det är här du utgår ifrån. Detta för att du kommer behöva hyrbilen ganska omgående för att ta dig vidare, och i Florida behöver du verklige hyra bil för att kunna ta dig till sevärdheterna.

Miami flygplats

Miami International Airport (MIA) ligger nära Downtown Miami. Du tar dig in till staden på 15 minuter med hyrbil, och det finns bra förbindelser och stora vägar som går via flygplatsområdet. Det är alltid bra att använda Google Maps eller liknande när du kör, då avfarter kan ha liknande namn och det är stora avstånd mellan platser i de större städerna.

Adress Miami Airport
2100 NW 42nd Ave, Miami, FL 33142

Ta dig till hyrbilsbolaget

På Miami flygplats finns flera av de största hyrbilsbolagen. Här kan du välja bland ett stort utbud av bilmodeller och personliga tillval. Hyrbilsbolagens kontor finns samlade i ett hyrbilscenter, Rental Car Center, som ligger bredvid flygplatsen. För att komma hit åker du med en gratis tågliknande transfer från flygplatsen som heter MIA Mover. Du följer enkelt skyltarna till Car Rental efter att du har hämtat ditt bagage. Transfern avgår från tredje våningen. Se bilden nedan.
Hur man hittar hyrbil på Miami flygplats
Hitta hyrbil i Miami på flygplatsen
Var dock beredd på att gå en bit inne på flygplatsen till tåget beroende på vilken terminal ni landar på. Det finns bara ett stopp på Miami flygplats och bara ett stopp på biluthyrningen med MIA Mover och resan tar fem minuter. Ni ankommer till våning fyra med MIA Mover och därifrån får ni kolla skyltarna för att hitta rätt bolag.

Ett par mindre bolag ligger utanför området, men på förfrågan så kommer bolaget och hämtar dig utanför hyrbilscentret. Detta är bra att stämma av på förhand.

Hyrbilsbolagen på Miami Airport

Nedan ser du våra tillgängliga hyrbilsbolag på Miami flygplats. Det är bäst att välja en hyrbil som har obegränsad körsträcka om ni ska ge er ut på roadtrip eller köra mycket. Miami och många andra attraktiva städer i USA är stora med avstånd mellan sevärdheterna. Välj även bränslepolicy full-till-full om det finns möjlighet. Om bolagets bränslepolicy står som “förbetalning” så innebär det att du får betala en serviceavgift. Kontrollera då vad avgiften är innan du bokar bilen.

Hyrbolag Sträcka Plats
Alamo Obegränsad Hyrbilscenter
Dollar Obegränsad Hyrbilscenter
Dollar Diamond Obegränsad Hyrbilscenter
Enterprise Obegränsad Hyrbilscenter
Hertz Obegränsad Hyrbilscenter
National Obegränsad Hyrbilscenter
Thrifty Obegränsad Hyrbilscenter

Att lämna hyrbilen

Du återlämnar hyrbilen på samma ställe som du hämtade den. Läs noga på skyltarna när ni närmar er flygplatsen och följ skyltar mot Rental Car Center när du kommer in på flygplatsområdet. Det går vanligtvis snabbt att lämna hyrbilen, men avse en stund för att hinna lasta ur ordentligt.

Hyrbilsbolagen på Miami flygplats har vanligtvis öppet dygnet runt. Men om du planerar att hämta eller lämna hyrbilen på obekväma tider så kan det vara bra att kolla upp hur du går till väga. Det går väldigt smidigt att hyra bil på Miami flygplats.

Adress till Miami flygplats biluthyrning:
3900 NW 25th Street – Miami, Fl 33142.

Bensinstationer Miami flygplats

Den finns bensinstationer längs alla huvudvägarna som går runt flygplatsområdet så det finns flera att välja mellan. Det är enklast att söka efter den närmaste bensinstationen i Google Maps för att tanka upp hyrbilen innan återlämning.

Det är inte alla amerikanska bensinstationer som godtar utländska betalkort, och det är bra att ha lite kontanter om det skulle behövas. Då kan du betala bensinen i butiken på bemannade bensinstationer.

Sevärdheter

Miami är en riktigt häftig destination och en av världens mest populära semesterorter. Här finns flera legendariska platser att besöka som härliga Miami Beach, Ocean Drive och det kubanska området Little Havana. Miami är dessutom en fin utgångspunkt för att åka på roadtrip till Floridas alla sevärdheter. Här väntar spännande städer som Orlando, tropiska Key West, Everglades och Fort Lauderdales härliga badstränder. Det är väl värt att hyra bil på Miami flygplats och uppleva Florida!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)