Resa till San Diego

San Diego

San Diego är en vacker stad längst ner i sydvästra USA på gränsen till Tijuana, strax söder om Los Angeles. San Diegos mest kända turistattraktioner är SeaWorld San Diego, San Diego Zoo, Safari Park och Legoland. San Diego har en fin kustremsa med flera vackra stränder. För barnfamiljer rekommenderar vi Moonlight State Beach i norra San Diego med bra lekmöjligheter och en fin strand. Vill du ha en lugnare miljö med mindre folk är stranden Silver Strand State Park söder om San Diego ett bra alternativ.

Hyra bil i San Diego

I San Diego kan du smidigt hyra bil på flygplatsen eller i centrum. Det rekommenderas att boka hyrbilen online innan din resa, för att säkerställa att bilen du vill ha finns ledig. Med hyrbil kan du ta dig till badstränder och stadens alla hörn, och göra utflykter längs den härliga västkusten. Det är även populärt att starta sin roadtrip i San Diego och köra längs Highway 1 upp till San Francisco. Då kan du boka en envägshyra för att lämna tillbaka hyrbilen på annan ort.

Sevärdheter: Go San Diego Card

Med detta kort får du tillträde till hela 43 st turistattraktioner och sevärdheter runt om San Diego. Såklart ingår de tre mest populära besöksmålen i detta kort: San Diego Zoo, SeaWorld San Diego och Legoland. Kika igenom vad som ingår för du får väldigt bra pris på inträde på detta kort och du får också gå förbi kön på många av de populära sevärdheterna. Det finns olika varianter på kortet, mellan 1-7 dagars intervall beroende på hur mycket tid du har.

Sea World

SeaWorld är en av San Diegos främsta attraktioner.  Vill du utforska SeaWorld under flera dagar eller vill hitta specialturer hittar du mer information i länken här, lista på biljetter med och utan transport till Seaworld.

Seaworld San Diego
San Diego Zoo i USA

San Diego Zoo

San Diego Zoo ligger i den stora kulturparken Balboa Park i centrala San Diego, och är en av USAs största djurparker. Parken är en omtyckt attraktion för sina exotiska miljöer och ovanliga djurarter och växter. Läs mer på San Diego Zoo hemsida.

Legoland

Om du reser med barn kan Legoland vara värt ett besök. För mer information vad för aktiviteter som finns på området besök deras hemsida: Legoland California eller boka inträde i förväg till ett förmånligt pris. Läs mer om vad som ingår och boka innan du ankommer till Legoland:

Klimatet i San Diego

San Diego har blivit framröstat till ett av världens bästa klimat. Här är det oftast runt 20 grader på dagtid med lite högre temperaturer på sommaren. Somrarna är mycket torra, och havstemperaturen är den mest stabila i Kalifornien med varma temperaturer in på hösten.

Klimatet i San Diego