Resa till Phoenix

Phoenix i USA
Fakta
Phoenix är Arizonas huvudstad med omkring 4 miljoner invånare. Phoenix är beläget 200 km norr om den mexikanska gränsen och 200 km öster om Kaliforniens gräns.

Klimat
Phoenix har varmt och torrt ökenklimat som är mycket likt Las Vegas. Phoenix är något varmare än Las Vegas vilket gör den till världens varmaste tätbefolkade stad. Det är även USA:s solsäkraste stad med över 3500 soltimmar per år.

Sport
Phoenix medverkar i de fyra största amerikanska sportligorna, amerikansk fotboll, basket, ishockey och baseboll. Det är alltså en bra stad att besöka för den som gillar sport och sol! För biljett rekommenderar vi att i första hand besöka lagens egna hemsidor för bästa möjliga pris.
Länkar till de olika lagen:

Grand Canyon

Grand Canyons södra kant ligger 300 km norr om Phoenix och det tar ca 3 timmar och 30 minuter att köra dit. Det finns flera olika dagsturer från Phoenix med både buss och flyg.

Utvalda tourer till Grand Canyon från Phoenix

Helikopter startar i Grand Canyon

Helikopter i Grand Canyon med transport från Phoenix

Pris: 3700 kr
Resenärers betyg:
Avgår från: Phoenix
Varaktighet: ca 13 timmar
Bränsletillägg: $15
Info: Ta en dagstur från Phoenix och upplev Grand Canyon med helikopter. Denna guidade rundresa tar dig först till Red Rock i Sedona och Oak Creek, innan den 50 minuter lång helikopterfärd väntar över södra Grand Canyon. Du har även möjlighet att vandra längs med kanten och stanna vid några av de bästa utsiktsplatserna. För mer info, pris och bokning…

Ute på Grand Canyon Skywalk

Äventyr till västra Grand Canyon med flyg, helikopter, båt och skywalk

Pris från: 6000 kr
Resenärers betyg:
Avgår från: Las Vegas
Varaktighet: ca 7 timmar
Bränsletillägg: $20
Info: Detta är den kompletta utflykten med flyg från Phoenix till västra Grand Canyon. Väl i Grand Canyon väntar en helikoptertur som går ner till Coloradofloden där en tur med båt väntar. Du kommer även att få gå ut på den berömda Grand Canyon skywalk. Ett äventyr du sent kommer att glömma. För mer info, pris och bokning…